Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Hava Kuvvetleri
>
Çiftçi, tarlasında 1,5 metrelik UÇAK BOMBASI buldu
Sayfa:
1
[
2
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Çiftçi, tarlasında 1,5 metrelik UÇAK BOMBASI buldu (Okunma Sayısı 617 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kılıç Ali
Yarbay
Kıdem: 66
Vatanında ölmeyen iki kere ölür.
Kuvvet:
Ynt: Çiftçi, tarlasında 1,5 metrelik UÇAK BOMBASI buldu
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 27, 2008, 01:20:18 ÖS »
Alıntı sahibi: 7.62 üzerinde Ağustos 27, 2008, 12:33:30 ÖS
MG42 denizalpin yaptığı hep bu dalga geçer yorumlar tavsiyem onu kendi haline bırakmamız herkes neyin ne olduğunu biliyor SAYGILAR
Hiç öyle dalga geçer yorumunu görmedim kendisi gayet bilgili bir şahsiyettir.Emin olunuz ki sizin yazılarınıza hiç bakmadan geçerim denizalp'in ise yorumlarını pür dikkatle okurum.
Dalga buysa;
Alıntı
Adamların belkide adam gibi tek silahı hava savunma silahları.T48 lere karşı heralde pek fazla hazırlık yapmamışlar.Onlarda biliyorki savaş zamanı yerinden pek kıbırdamayacak.
Alıntı
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez .Aklı sıra israil gürcülere satacağı 3 kuruşluk silahdan vazgeçip rusyaya mesaj yolluyor ben vazgeçdim sende satma anlamında.Silah anbargosu iyi birşeydir ülkeleri adam eder.Dışa bağımlılığını azaltır.Eyer kıbrıs harbinde bize ambargo uygulanmasaydı bugün ne aselsan olurdu ne roketsan nede tai.
Alıntı
asteymen uygulaması özellikle amerikadan alınma bir yöntem.Savaş zamanı amerikanın uyguladığı bir oluşum.Tabi artık bi anlamı kalmadığı içinde bırakıldı bu uygulama.Son zamanlarında osmanlıda uyguladı bunu.Bu birazda subay sınıfının assubay sınıfına bakış açısıylada alakalıdır.Yıllar yılı gelmekte olan bir çekişme .Subaylar alt rütbeli askerlerden pek hoşlanmaz her koşulda bu aynıdır.Subay assubayı sevmez assubay uzmanın uzman kimseyi
Her zaman söylerim önce zihniyetin deyişmesi lazım.
Aklıma gelmişken ben bir başçavuşun bir asteymene komutanım dediğini duymadım.25 yıl dolaylı olarak içinde kaldım bu ordunun ama hiç boyle birşeye şayit olmadım
Alıntı
Kim ambargo uygulayacaklardı yunanistan mı rum kesimimi.Aralarında nbe kadar ticaret haçmi olabilirki.Abd rusya veya diyer büyükler çokda üzülmezlerdi duruma.Hem Türk devleti ihya ederdi onları.Kıbrısda yapacakları ticaret ve yatırımlarda onlara ileride büyük geri dönüş sağlardı.
Alıntı
Sovyetlerin yıkılması bu adamlara yaradı . Rusya çok korkunç silah bırakdı bunlara.Hatta ellerinde ciddi anlamda da nükleğer füze var.Artık bırakdımı gerimi götüremedi orası tartışılır.Avrupanın sayılı silah gücüne sahip.Uçak gemileri bile var diye biliyorum.Akıllılık yapıp mevcudu çürütmediler devamlı bakımını ve modernizasyonunu sağladılar.Farkındaysanız diyer doğu bloku ülkelerin envanteri çok zayıf ağırlık bu ülkeye verilerek tek merkez altında toplanması sağlanmış.Tam bir sovyet zihniyeti
Bu sebeblerden ötürü ne rusya ne abd bu ülkeyi yanlız bırakmıyorlar.
GEREKÇE:
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
Kıdem: 251
DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B
Kuvvet:
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 27, 2008, 01:24:55 ÖS »
Aslında bu gibi durumları önlemek maksatlı bombaların üzerine verici takılabilir... çok pahallı bir teknoloji olmasa gerek
İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
Sapak
Kd. Albay
Kıdem: 321
"Yorulunca değil , Ölünce duranlardanız" .....
Kuvvet:
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 27, 2008, 01:27:45 ÖS »
Bu iş , mazotçulara verilen 20 varilden 2 sinin anlaştığı kişilerce alınmak üzere yol üzerinde tır garajlarına atmalarına benzedi
A y n ı I r m a k d a İ k i k e r e Y ı k a n a m a z s ı n ı z . . .
Hürriyet kavgası korkulu ateş olsa ne dert !
Yiğit olan , bir can için savaş meydanından kaçar mı ?
Düşman her türlü eziyet araçlarını toplasın gelsin,
Vatan Yolunda hizmetten dönersem Kahpeyim !
YA SEV YA TERK ET -KERKÜK - MUSUL- KIBRIS TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR TÜRK KALACAK !
Yolunda ölmeye and içtiğimiz bu güzel ülkeye diz vurup baş eğmişiz
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE ! . . .
denizalp
Teğmen
Kıdem: 12
S İ V İ L
Kuvvet:
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 27, 2008, 03:40:49 ÖS »
Alıntı sahibi: 7.62 üzerinde Ağustos 27, 2008, 12:33:30 ÖS
MG42 denizalpin yaptığı hep bu dalga geçer yorumlar tavsiyem onu kendi haline bırakmamız herkes neyin ne olduğunu biliyor SAYGILAR
ismi olmayan sadece kendisine numara ile hitap edebileceğimiz arkadaşım senin benimle ne alıp veremediğin var.Daha dün forum yöneticisi gerekli uyarıyı yapmadımı sana.Herkez aynı düşünecekse burada toplanmamızın ne gereyi var.Dün sana bir tavsiyem oldu benim kır kıçını bak aynaya kendin söyle kendin dinle.Buradaki amaç farklı yorumları okuyarak kendimize doğruyu bulmak.Herkezin farklı inançları var ve bunu özgürce ve SAYGI çerçevesinde dilegetiriyor.Sen katılırsın katılmassın yorumunu yap ama karşı tarafın kişiliğine saldırma.
Konumuz tarlaya düşen bomba dalga konusu edilecek en son şey.Varmıdır insan hayatından daha mühim birşey.Arkadaşın biri yoromunu yapmış ufak bir masrafla izleyici takılabilir böyle sorunlarda ortadan kalkabilir diye.Mg 42 biraz taraflı ve sert bir şekilde yorum yapdı saygı duyarım ama ortada sorun var ise ve bu sorun insan hayatına kast edeçek boyutte işe ben buna bir insan olarak karşı çıkarım.Özellikle çoçuklar bulmamış dedim çünkü benimde çoçuklarım var bende babayım bir insanın başına gelebilecek en kötü şey yakınlarını bu şekilde kaybetmesi herhalde.Çok şükür can kaybı yaşanmamış.
Uzun lafın kısası doğruya doğru eyriye eyri insandan daha mühim birşey olmasa gerek.Bu yüzden hava kuvvetleri hatalıdır ve bu hatasını bir şekilde telafi etmelidir.İsterze 100.000 km2 içerisinde olsun o bomba bulunmalıdır.Ordu hepimizin ordusu iyi yönlerini beyenip göklere çıkarıyorsak hatalı yönlerinide oturup tartışmamız gerek.
saygılar...
BEN FARKLI D Ü Ş Ü N Ü Y O R U M YA SİZ ?
TÜRKÜN TÜRKE PROPAGANDASINA H A Y I R !
7.62
Yüzbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 27, 2008, 06:14:45 ÖS »
Size çok sert şeyler yazardım ama baba olduğunuzu okuyunca gerekli saygıyı göstermem gerektiğini düşündüğüm için açıkcası vazgeçtim.Ama küfürlü konuşmazsanız sevinirim ben size karşı bi hakarette bulunsaydım küfür ederdiniz ama bu şekilde hakarete maruz kalmak ve kimseyle polemik yaşamak istemiyorum bu tür yorumlara neden sert tepki verdiğimi açıklamak isterim çünkü ordumuza karşı bu aralar sürekli karalama kampanyaları düzenlenmekte en ufak bi açığını yakalamak için bazı kesimler uğraşmakta bunların önünü bi nebze olsun kesmek için yorumlarınıza sert tepki gösterdim.Bu mesajımdan yanlış anlam çıkmasın denizalp siz orduyu karalamak istiyosunuz gibi bi anlam sakın çıkarmayın...SAYGILAR..
Sayın Kılıç Ali yorumlarımızı okuyup okumamanız sizin kararınız isteyen okur istemeyen okumaz..
KAFKASYA
Binbaşı
Kıdem: 101
Kuvvet:
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 27, 2008, 07:51:54 ÖS »
Simdi kaybolan yada düsürülen bir kalem degil , koca bir ucak bombasi (Bombanin tehlikeli olup olmadigini bilmiyorum) eger bu bamba tehlike unsuru tasiyorsa muhakkak ama muhakak bu ucagin gectigi rotada bulunan bütün vatandaslara bir duyuru ile uyarilmalari gerekiyor !
Eger bu uyari gerceklesmezse bu büyük bir ihmalkarliktir.!
Bu nedenle bu bombanin tehlikeli oldugunu sanmiyorum.
Yoksa kendini Türkiyenin en güvenilir kurumu gören TSK leri (Halk da bunu diyor) kendine yakisir bir sekilde bu tür tedbirlere basvururdu sanirim .
korat
Teğmen
Kıdem: 15
Kuvvet:
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 27, 2008, 08:30:29 ÖS »
Alıntı sahibi: Kılıç Ali üzerinde Ağustos 27, 2008, 12:21:19 ÖS
Bir kere bizim bir f-16 yalnışlıkla yerdeki F-5'İ vurmuştu.Yunanlılara bayağı malzeme çıkmıştı
Hııımm Sanırım Sidewinderla vurmuştu
Olay konyada olmuştu Bombayı düşüren bir f4 dü, sidewinder değildi bir eğitim bombasıydı ve iki modernize edilmiş f5 kullanılmaz hala gelmişti. Trajik bir olay .
ghost23
-UYARI-
Yüzbaşı
Kıdem: 22
Search And Rescue
Kuvvet:
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 27, 2008, 08:37:10 ÖS »
F-5'ler sadece Konya'daydı heralde.(Hava Harp bünyesindekiler hariç)
[/URL]
bunkerbuster
Kurultay 27
Kd. Binbaşı
Kıdem: 125
Kuvvet:
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 27, 2008, 10:17:38 ÖS »
Ah Eskişehir.
Evimiz tam pist doğrultusunda ve üsse bir kaç km mesafedeydi.
F-4 ler havalanmaya başladığında pencereler zangırdar, vitrindeki tabaklar fincanlar devrilirdi.
Yanındakinin kulağına bağırsan bile söylediğin anlaşılmazdı.
Yaz geceleri balkonda yatarken, afterburner'dan çıkan mavi ateşi seyrederdim, vaay be diyerek.
Bir gün sokakta oynarken gökyüzü karardı.
Havaya baktım. O zamana kadar hiç görmediğim devasa bir Amerikan uçağı çatıların üzerine değercesine geçti.
Tabii biraz daha yüksekteydi mutlaka , ama , büyüklüğü tüm çocukları korkutmaya yetmişti.
KAFKASYA
Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 27, 2008, 10:35:32 ÖS »
Bende Cocuklugumda Balikesirde oturuyorduk ,o zamanlar F 16 yerine sadece F104 ler vardi ama sesleri F4 ler kadar etkileyici .
Benim sahid oldugum olayda aslinda cok üzücü bir olaydi, birgün evin terasinda otururken bir F104 ün arkasinda farkli olarak fazla dumanla uctugunu gördüm Ucak tam bizim evin üzerinden gecerken Güm Güm diye sesler cikarmaya basladi ve hava uzakligi belki 5 km uzaga cakildi.
Ucagin cakildigi yer Balikesirin ortasindan gecen derenin yanindaki sanayinin Kahvehanesiydi ve sanki cok büyük bir bomba patlar gibi ses ve ardindan korkunc dumanlar .
Hemen bütün arkadaslarla oraya kostuk ama ana baba günüydü ve bizi uzaklastirdilar.
Görüntüler gercektende cok korkunsdu ve galiba hic unutmayacagim.
Aslinda bu olay benim Hayellerimin gerceklesmemesine sebeb oldu .
Cünki Annem ve Babam Hava Kuvetllerine bas vurmama icin beni engellediler nedeni isie onlarda bu kazaya sahit diller ve kazada tanidiklari ölmüstü.
soufa
Kd. Binbaşı
Kıdem: 246
yanlız gözyaşların yıkar ruhundaki günahları
Kuvvet:
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 28, 2008, 02:34:34 ÖÖ »
Alıntı sahibi: KAFKASYA üzerinde Ağustos 27, 2008, 10:35:32 ÖS
Bende Cocuklugumda Balikesirde oturuyorduk ,o zamanlar F 16 yerine sadece F104 ler vardi ama sesleri F4 ler kadar etkileyici .
Benim sahid oldugum olayda aslinda cok üzücü bir olaydi, birgün evin terasinda otururken bir F104 ün arkasinda farkli olarak fazla dumanla uctugunu gördüm Ucak tam bizim evin üzerinden gecerken Güm Güm diye sesler cikarmaya basladi ve hava uzakligi belki 5 km uzaga cakildi.
Ucagin cakildigi yer Balikesirin ortasindan gecen derenin yanindaki sanayinin Kahvehanesiydi ve sanki cok büyük bir bomba patlar gibi ses ve ardindan korkunc dumanlar .
Hemen bütün arkadaslarla oraya kostuk ama ana baba günüydü ve bizi uzaklastirdilar.
Cünki Annem ve Babam Hava Kuvetllerine bas vurmama icin beni engellediler nedeni isie onlarda bu kazaya sahit diller ve kazada tanidiklari ölmüstü.
Keresteciler çarşısına düşen F104 mü?
ataoktem
Kurultay 17
Yüzbaşı
Kıdem: 54
Kuvvet:
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 28, 2008, 07:36:44 ÖÖ »
Bu mühimmat aranıyordur. Ama gazetelere ilan vermenin ya da televizyondan olayı duyurmanın mantığı yok.
YA ÇARESİZSİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZ...
KAFKASYA
Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 28, 2008, 07:45:39 ÖS »
Alıntı sahibi: soufa üzerinde Ağustos 28, 2008, 02:34:34 ÖÖ
Alıntı sahibi: KAFKASYA üzerinde Ağustos 27, 2008, 10:35:32 ÖS
Keresteciler çarşısına düşen F104 mü?
Evet
Fight Falcon
Binbaşı
Kıdem: 57
Yufka Yüreklerle Çetin Yollar Aşılmaz..
Kuvvet:
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 28, 2008, 07:49:59 ÖS »
Bomba düştüğünde,bombanın düştüğüne dair bir bilgi uçaktaki elektronik aksam tarafından pilota bildirilmiyor mu?
Yaratılışımda Bir Fevkaladelik Varsa Bu TÜRK Olmamdandır...
Muhtaç Olduğun kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur...
"Kanini tasiyandan baskasina inanma!"
Sayfa:
1
[
2
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: