Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hacklemek caiz mi hocam?  (Okunma Sayısı 198 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı
*

Kıdem: 21

Kuvvet:

« : Ağustos 25, 2008, 03:16:28 ÖS »

'Hack'lemek caiz mi hocam?' diye Doç. Mustafa Karataş'a soru soran hacker, cevap alamayınca hocanın kişisel sitesini hackledi.

Böylesi ancak Türkiye'de görülür dedirtecek haberlerden biri daha...

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mustafa Karataş belki de hayatının en ilginç olayını yaşadı.

Karataş'a 'Zararlı siteleri hackelemek caiz midir?' diye soru soran hacker, sorusuna beklediği gibi detaylı bir cevap alamadı.

Aradan kısa bir süre geçti.

Soruya yanıt veremeyen Doç. Dr. Karataş, kişisel sitesine baktığında siteye girilemediğini gördü.

Karataş, yaptığı araştırma sonucunda sitesini kısa süre önce yanıt vermediği hackerın tarafından hacklendiğini öğrendi.

Doç. Karataş'ın sitesi yapılan çalışmaların ardından yeniden hizmete açıldı.

Orijinal Laz
En sevdiğim yemek laz böreği
Rize benim memleketim
Rize/Fındıklı 
Sarı oğlu Mustafa
Mustafa Sarı
yunus emre
Teğmen
*

Kıdem: 6

Kuvvet:

« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2008, 07:58:40 ÖS »

kaynak?
Kılıç Ali
Yarbay
*

Kıdem: 66

Vatanında ölmeyen iki kere ölür.

Kuvvet:

« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2008, 08:07:53 ÖS »

kaynak?
Evet başlığa uygun bir cevap tebrik ederim

GEREKÇE:
Kale
Kurultay 6
Tuğgeneral
*

Kıdem: 222

BU VATAN BİZİM

Kuvvet:

« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2008, 08:10:55 ÖS »

Malum ramazan geliyor moronun biri çıkıpda hocam ramazanda pc başına oturup internete girsem orucum bozulurmu diye soracakmı diye bu veya buna benzer haberi bekleyip durdum çok şükür bugünüde gördüm tabii birde haberin şaka olma ihitimali var kaynak belirtilmediği için 

lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kıdem: 52

Kuvvet:

« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2008, 06:56:22 ÖÖ »

Artik savaslar 1 ve 0 lar ile yapiliyor. Turkiye Cumhuriyeti'ne, Vatana, Millete, Dine laf soyleyen siteler bana gore Hack edilebilir. Neticede ben yapmistim bir aralar. Hatta kurdistan.org un veritabanini indirmistim ama md5 leri kirana kadar yonetici durumu anlayip sifreleri degistirmisti. 

Eğil; kulak ver ceddine, Türk’e kefen giydirmek hangi itin haddine!..
keskin_nişancı
Üsteğmen
*

Kıdem: 8

Kuvvet:

« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2008, 12:39:01 ÖS »

Arkadaşlar bunun için ayrı bir konu açmak istemedim. Benim sorunum şu; bilgisayarıma format attıktan sonra internetim acayip yavaşladı. Formattan önce gayet hızlıydı. Tıkladığım siteler hemen açılırdı ama şimdi bi siteye tıkladığımda en az 5 kere yenile demem gerekiyor ve çok yavaş açılıyor. Çaresi nedir?

Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kıdem: 52

Kuvvet:

« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 06:33:29 ÖS »

Arkadaşlar bunun için ayrı bir konu açmak istemedim. Benim sorunum şu; bilgisayarıma format attıktan sonra internetim acayip yavaşladı. Formattan önce gayet hızlıydı. Tıkladığım siteler hemen açılırdı ama şimdi bi siteye tıkladığımda en az 5 kere yenile demem gerekiyor ve çok yavaş açılıyor. Çaresi nedir?
Vallahi ustadim, TCP/IP eslesmesinde hata var diyecegim ama zaten nete baglaniyorsun. Modemde sorun var diyecegim ama sayfalar gec acilmasina ragmen yinede aciliyor.
Sirasi ile Denetim Masasi > Ag Baglantilari na girip Butun Yerel Ag Baglantilarini sil. Daha sonra bilgisayarini yeniden baslatip sildigin Ag Baglantilarini yeniden yapilandir. Bu sekilde sorun halen devam ederse.
O zaman

Eger kullandigin LAN ve Modemin on board degilse
0 - Aygit yoneticisi ne girip modem ile ilgili butun aygitlarin teker teker ozelliklerine girerek hepsinin hatasiz calistigina ve herhangi bir HATA kodu uretmediginden emin olduktan sonra butun Ag bilesenlerini sistemden kaldir. (Eger hata mesaji varsa buraya yaz lutfen.)
1 - Bilgisayarini kapatip elektrik fisini cekip cikar.
2 - Bilgisayarinin motor kaputunu acarak her iki karti cikar.
3 - Bilgisayarini yeniden baslat.
4 - Bilgisayarini yeniden kapat, elektrik fisini cekip cikar.
5 - Az once cikardigin aygitlari yeniden yerine takip bilgisayari yeniden baslat.

Eger Modem ve LAN kartin onboard ise ozaman 0 daki islemi uygulayip 5. adima atla.

Eger bu sekildede sorun devam ederse o zaman.

Ag Baglantini ac.

Ozelliklere Tikla

TCP/IP yi secip Ozelliklere tikla

Daha sonra Ileri duzey Secenegine tikla

Ozellikler sekmesini ac.

Ayarlar secnegine tikla Ve bilgisayarinin ayarlarinin asagidaki resimle ayni olmasini sagla.

Eger halen sorun devam ederse. Buraya yaz, beraber cevap bulmaya calisalim.

Saygilar

Eğil; kulak ver ceddine, Türk’e kefen giydirmek hangi itin haddine!..
keskin_nişancı
Üsteğmen
*

Kıdem: 8

Kuvvet:

« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2008, 05:55:25 ÖS »

Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım.

Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.075 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu