Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye'den havacılık ittifakı  (Okunma Sayısı 139 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı
*

Kıdem: 21

Kuvvet:

« : Ağustos 25, 2008, 02:40:13 ÖS »

Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) yetkilerinin Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’na (EASA) devredilmesinden rahatsız olan Türkiye’nin de içinde olduğu Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Ermenistan, Gürcistan ve Monako yeni bir oluşum için harekete geçti. 8-9 Ağustos’ta Ukrayna’nın Yalta şehrinde biraraya gelen, Türkiye, Ukrayna, Azarbeycan ve Moldova’ya, Ermenistan, Monako ile Gürcistan’tan da destek geldi.

Bu da havacılık ittifakı

Yedi ülke, JAA’nın Haziran 2009 itibariyle yetkilerini EASA’ya devretmesi kararının AB üyesi olmayan ülkelere yapacağı olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla ortak bir bildiri yayımlamaya ve ’Bölgesel Emniyet Gözetim Organizasyonu’ kurmaya karar verdi. Monako, Gürcistan ve Ermenistan sivil havacılık otoritelerinin de desteklerini yazılı olarak bildirdiği toplantıda, JAA’nın kapatılmasının ardından, yetkilerinin EASA’ya devredilmesi ve AB üyesi olmayan ülkelerin bundan sonraki süreçte AB havacılık sistemi ile ilişkilerinin geleceği görüşüldü. Toplantıya katılan ülkeler, Ermenistan’ın Başkenti Erivan’da 28 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak olan ECAC (Avrupa Sivil Havacılık Konferansı) Genel Müdürler Toplantısı’na sunulmak üzere ortak bir bildiri imzaladı. Bildiride, AB komisyonu tarafından, AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerle EASA bünyesinde kurulacak ’İrtibat Birimi’ konusunda en geç Ekim 2008’e kadar bir işbirliği anlaşması yapılmasını teminen EASA’nın yetkilendirilmesinin yanı sıra EASA’nın taslak bir anlaşma hazırlayarak tüm ilgili ülkelerle görüşmeler yapması ve sonuçta AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerin kazanılmış haklarının korunmasına yönelik bir çözüm bulunması talep edildi.

Orijinal Laz
En sevdiğim yemek laz böreği
Rize benim memleketim
Rize/Fındıklı 
Sarı oğlu Mustafa
Mustafa Sarı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.067 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu