Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Genel Askeri Konular
(Moderatör:
mg42
) >
"ABD, donanma gemilerini Karadeniz'e yolluyor"
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: "ABD, donanma gemilerini Karadeniz'e yolluyor" (Okunma Sayısı 1321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeşil Kartal
Kd. Yarbay
Kıdem: 298
Bilmediğin konular hakkında susmalısınki,yaşayasın
Kuvvet:
Boğazlar ABD'ye açıldı !
«
Yanıtla #30 :
Ağustos 21, 2008, 11:06:03 ÖÖ »
Amerika Dışişleri, Türkiye'nin 2 Amerikan gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye'nin, Gürcistan'a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini ve bu gemilere bir Amerikan sahil güvenlik gemisinin de eşlik edeceğini bildirdi.
Wood, açıklamasında, "Türkiye, Gürcistan'a insani yardım taşıyacak 3 geminin Karadeniz'den geçişini onayladı.
Bu gemiler, 2 Amerikan donanma gemisi ve bir Amerikan sahil güvenlik gemisinden oluşacak" dedi.
AA
Bu ülkenin sahipleri, yalnızca bu ülkeyi karşılıksız sevebilenlerdir . . .
Kökü bozulmayan Oğuz soyludur,
Her biri alperen Özel Harekat,
Namerd'e sert merd'e yunus huyludur,
Yaramızı saran hey hey Özel Harekat...
Türk'lüğün ebedi varlığı için,
Milletin huzuru dirliği için,
Vatanın bölünmez birliği için;
Mücadele veren hey hey Özel Harekat...
Daima KUTSAL bileceğiz,
Anlı, şanlı, ay yıldızlı bayrağı...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!...
michael jackson
Asteğmen
Kıdem: 2
Kuvvet:
Ynt: Boğazlar ABD'ye açıldı !
«
Yanıtla #31 :
Ağustos 21, 2008, 11:14:46 ÖÖ »
Yemedi demek Amerikaya bogazi kapatmak...
Yeşil Kartal
Kd. Yarbay
Kıdem: 298
Bilmediğin konular hakkında susmalısınki,yaşayasın
Kuvvet:
«
Yanıtla #32 :
Ağustos 21, 2008, 11:28:00 ÖÖ »
Alıntı
Gürcistan’a yardım bahanesiyle Montrö Anlaşması’nı delmeye çalışan ABD’nin 2 donanma gemisi ile 1 sahil güvenlik gemisine Türkiye’den onay çıktı.
Gürcistan’a yardım bahanesiyle Montrö Anlaşması’nı delmeye çalışan ABD’nin 3 gemisinin boğazlardan geçişine Türkiye’nin izin verdiği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye’nin, Gürcistan’a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisinin Karadeniz’e geçişine onay verdiğini ve bu gemilere bir Amerikan sahil güvenlik gemisinin de eşlik edeceğini bildirdi. Wood, açıklamasında, “Türkiye, Gürcistan’a insani yardım taşıyacak 3 geminin Karadeniz’den geçişini onayladı. Bu gemiler, 2 Amerikan donanma gemisi ve bir Amerikan sahil güvenlik gemisinden oluşacak” dedi. Robert Wood, Türkiye’nin, Gürcistan’a insani yardım malzemeleri taşıdığını idida ettiği 2 Amerikan donanma gemisi ve bir sahip güvenlik gemisinin Karadeniz’e geçişine onay verdiğini belirtirken, gemilerin bölgeye gidiş planına ilişkin ayrıntıya girmedi. Robert Wood, gazetecilere açıklamasında, söz konusu gemilerin seyahat programlarının belli olmadığını söyledi. Wood, “Türkiye ile beraber, Montrö Sözleşmesi kuralları çerçevesinde insani yardımın ulaştırılmasını sağlamak üzere çalışıyoruz” dedi. Robert Wood, daha önce ABD kaynaklı haberlerde adı geçen ve Möntrö Anlaşması’na aykırı olduğu belirtilen hastane gemileri USN Mercy ve USN Comfort gemilerinin, insani yardımın ulaştırılmasında kullanılmayacağını söyledi. İki geminin tonajının, 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nde belirtilen tonaj miktarını aştığı ve bu nedenle boğazlardan geçişine izin verilmediği belirtiliyor. Öte yandan, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın bugün bu konuda açıklama yapacağı bildiriliyor.
Artık Montrö engel değil
DSP Balıkesir Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Hüseyin Pazarcı, ABD’nin Gürcistan’a göndereceği iki adet kargo gemisinin Karadeniz’e ulaşmasında hiçbir engel olmadığını söyledi. Ticaret gemilerinin Boğazlar’dan geçiş serbestliği olduğunu hatırlatan Pazarcı, Türkiye’nin bu gemiler üzerinde sadece “gözle dışarıdan denetim” yapabileceğini vurgulayarak “İçinde sağlık malzemesi olduğu duyurulan bu gemilerin aranma ya da denetlenme hakkı yok. Oysa donanmaya ait bir gemi, hastane gemisi bile olsa, bir subay tarafından yönetildiği tespit edildiğinde ya da mürettebatı askeri disipline tabi olduğunda, savaş gemisi sayılmakta ve geçişi Montrö Anlaşması’na tabi olmaktadır” açıklamasını yaptı.
YENİÇAĞ
Bu ülkenin sahipleri, yalnızca bu ülkeyi karşılıksız sevebilenlerdir . . .
Kökü bozulmayan Oğuz soyludur,
Her biri alperen Özel Harekat,
Namerd'e sert merd'e yunus huyludur,
Yaramızı saran hey hey Özel Harekat...
Türk'lüğün ebedi varlığı için,
Milletin huzuru dirliği için,
Vatanın bölünmez birliği için;
Mücadele veren hey hey Özel Harekat...
Daima KUTSAL bileceğiz,
Anlı, şanlı, ay yıldızlı bayrağı...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!...
vassili_zaitsev
Kd. Binbaşı
Kıdem: 83
Yadigar kaldı bana acılı bir beste saba makamından
Kuvvet:
«
Yanıtla #33 :
Ağustos 21, 2008, 11:45:35 ÖÖ »
http://www.birliknet.com/operasyonb/index.php/topic,53770.msg334519.html#msg334519
TÜRKLÜĞÜMÜZ GÖKLERDE DALGALANAN BİR SANCAK
ALLAHIN HUZURUNDA EĞİLİRİZ BİZ ANCAK !!
-Bayrağa renk verdık, Allaha kurban verdik, Toprağa kan verdik..
BİZ BU VATANI KARŞILIKSIZ SEVDIK !!!
FARKIMIZ TARZIMIZDIR!
TÜRK OLUŞUMUZDUR!!!
Ya Tam Sustururuz.Ya da Kan Kustururuz
7.62
Yüzbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #34 :
Ağustos 21, 2008, 01:09:14 ÖS »
Mecbur açacaklar böyle zayıf politika izlersek oho daha çok olur bunlar yazık....
michael jackson
Asteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #35 :
Ağustos 21, 2008, 01:30:00 ÖS »
Arkadaslar anlamadigim bir konu var...Hepimiz bu Amerika ve yandaslarina karsiyiz..Hepimiz nefretle kiniyoruzda, nasil oluyorda ulkenin Basbakani cocuklarini Amerikada okutup,calistirirken yine ulkedeki oylarin cogunlugunu alarak seciliyor..Acaba bizim gibi dusunenler azinlikmi ? Matematik bilimi oy sayisina bakildiginda bizim gibi dusunenlerin azinlik oldugunu gosteriyor yoksa bu hukumet Amerikan yandasi oldugu icin secilemezdi..Ama secende bizim vatandaslarimiz.Demek Amerika toplumda seviliyor ?
erst
Üsteğmen
Kıdem: 10
Kuvvet:
«
Yanıtla #36 :
Ağustos 21, 2008, 01:42:09 ÖS »
Halkımız buraya kadar gelen siyasi partilerin yanlışlıklarını bir uyarı aracı olarak (sinirsel) seçmiştir.Ama seçimin sonucunu inşallah ağır ödemeyiz.Zaten biri partiden istifa ettse ya da uzuaklaştırılsa Amerikada ki akrabalarının yanına gider.Bunun örneğin yakında gördük.Herşey önce kafalara empoze edilir sonra hayata geçirilir.Ülkeme başta Amerikan psikolojisini kırmak ve onlara karşı kullanmalıyız.Eğitimli ve eğitimsiz kişilerde içine giriyor.Saygılar.
Bir şey'e tolerans gösterirseniz sizden hep daha fazlasını isterler.(Bkz.Osmanlının son dönemleri.)İnsani malzemenin yanın da başka birileri ve ağır metaler olmasın.(Yeşil bereliler,seal,çifte kavrulmuş fıstık.)
Alıntı sahibi: Yeşil Kartal üzerinde Ağustos 21, 2008, 11:06:03 ÖÖ
Amerika Dışişleri, Türkiye'nin 2 Amerikan gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye'nin, Gürcistan'a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini ve bu gemilere bir Amerikan sahil güvenlik gemisinin de eşlik edeceğini bildirdi.
Wood, açıklamasında, "Türkiye, Gürcistan'a insani yardım taşıyacak 3 geminin Karadeniz'den geçişini onayladı.
Bu gemiler, 2 Amerikan donanma gemisi ve bir Amerikan sahil güvenlik gemisinden oluşacak" dedi.
AA
DİLİNİ VE TARİHİNİ UNUTANLAR HER ZAMAN KAYBETMEYE MAHKUMDUR.
İnandığım şey inanmadığımdır,inanmadığım şey inandığımdır.
utku
Üsteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
Ynt: ABD gemileri Montrö'ye çarptı (Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi )
«
Yanıtla #37 :
Ağustos 21, 2008, 01:53:04 ÖS »
Biz bir çok şeyi unuttuk
korat
Teğmen
Kıdem: 15
Kuvvet:
«
Yanıtla #38 :
Ağustos 21, 2008, 03:47:46 ÖS »
Ben 14 ağustos da yazdığım bir yazıda karadenizin abd donanmasına açılabileceeğini yazmıştım sanırım doğru tahmin etmişim.
http://www.birliknet.com/operasyonb/index.php/topic,53517.msg331570.html#msg331570
beeni bunu düşünmeye sevk eden abd nin nato üyeliğini desteklediği iki ülkeyiii rusyanın eline kolay bırakmayacağı ve bunu desteklemenin en iyi yollarından biriside abd donanmasına ait gemilerin karadenizde olması. eğer abd ye ait birkaç gemi karadenizde olsaydı rusya bu kadar kolay hareket edemezdi. inşallah motrö yü tamamen etkisiz leştiren bir sonuçla karşılaşmayız.
jellybean_3434
Binbaşı
Kıdem: 31
Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun
Kuvvet:
Ynt: "ABD, donanma gemilerini Karadeniz'e yolluyor"
«
Yanıtla #39 :
Ağustos 21, 2008, 06:45:31 ÖS »
İnsani yardım diye destroyer ve fırkateyn gönderiyor ab-d.çok ilginç nasıl bir insani yardım ki bu?
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
7.62
Yüzbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #40 :
Ağustos 21, 2008, 07:14:26 ÖS »
Arkadaşlar siz sanıyomusunuz ki onların oyla geldiğini onlar oyla gelmediler getirildiler çünkü abd tarafını tutuyolar....
michael jackson
Asteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #41 :
Ağustos 21, 2008, 09:25:54 ÖS »
7.62 cok dogru dedin..ama cok uzucu olan Amerikanin binlerce km oteden bile bizi kontrol edebilmesi ve bu kadar kendi ulusuyla ovunen halkimizi boylesine her konuda kendine muptela yapmasidir..Bu bence kaybedilmis bir savasa benzer,ama silahsiz savas...
KuzeyKurt
Kurultay 9
Kd. Yarbay
Kıdem: 84
Kuvvet:
«
Yanıtla #42 :
Ağustos 21, 2008, 09:56:43 ÖS »
Ruslar yalan söyleyip Kardenizde TİBLİS'i laylay lom geçirip Çine yollarken de ABD'ye yamuk olmamışmıydı??
Arkadaşlar balık hafızalığın lüzumu yok.
ATAM SEN RAHAT UYU !
utku
Üsteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
«
Yanıtla #43 :
Ağustos 22, 2008, 05:03:38 ÖS »
Tmm ama önceden olmuş olayı şimdi neden tekrarlıyor rusya söylermisiniz ?
Fight Falcon
Binbaşı
Kıdem: 57
Yufka Yüreklerle Çetin Yollar Aşılmaz..
Kuvvet:
«
Yanıtla #44 :
Ağustos 22, 2008, 08:48:02 ÖS »
Gemilerden biri tom hawk füzesi üssü gibiymiş..
Yaratılışımda Bir Fevkaladelik Varsa Bu TÜRK Olmamdandır...
Muhtaç Olduğun kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur...
"Kanini tasiyandan baskasina inanma!"
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
5
Yukarı git
Yazdır
« önceki