Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Genel Askeri Konular
(Moderatör:
mg42
) >
"ABD, donanma gemilerini Karadeniz'e yolluyor"
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: "ABD, donanma gemilerini Karadeniz'e yolluyor" (Okunma Sayısı 1324 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seydo
Teğmen
Kıdem: 0
Kuvvet:
Ynt: ABD gemileri Montrö'ye çarptı
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 20, 2008, 03:12:33 ÖS »
Alıntı
BRYZA: MONTRÖ SÖZLEŞMESİ'NE UYACAĞIZ
ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, ABD'nin, Gürcistan'a deniz yoluyla da insani yardım göndermek istediğini, bunu yaparken Montrö Sözleşmesi'ne uyacaklarını söyledi.
Bryza, "Montrö'ye zarar verecek, bu sözleşmeyle uyumlu olmayan hiçbir şey yapmayacağız. Bu sözleşmeye uymamız gerek, o kadar'' dedi.
ABD'nin Gürcistan'a göndermek istediği gemilerin savaş gemisi olmadığını belirten Bryza, bu gemileri ''askeri kargo gemileri'' olarak nitelendirdi.
Söz konusu hastane gemilerinin tonajının, Montrö Sözleşmesi'nde belirtilen tonajı aştığı ifade ediliyor.
Bryza, önerdikleri kargo gemilerinin ise Montrö'ye uygun olduğunu söyledi.
Kaynak:
http://www.kackartv.com.tr/Default.asp?I=Haber&ID=16064
Saygilar
"Ulusal egemenliğimizin bir zerresini dahi vermeye yeltenenlerin kafalarını koparacağınızdan eminim."
(1923, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri c.2, s. 71-72)
ataveati
Bölüm Sorumlusu
Kıdem: 463
Kuvvet:
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 20, 2008, 03:44:14 ÖS »
Vakıflar yasası ile zaten Lozanı deldik ..Montrö ne yazar bu hızla bu hükümet Yürü be yüzde 47 kim tutar seni ...
YAN GELİP YATMADIK ..
VATANI SATMADIK ...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
jandarmaoh
Yüzbaşı
Kıdem: 76
Kuvvet:
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 20, 2008, 03:47:51 ÖS »
Alıntı sahibi: ataveati üzerinde Ağustos 20, 2008, 03:44:14 ÖS
Vakıflar yasası ile zaten Lozanı deldik ..Montrö ne yazar bu hızla bu hükümet Yürü be yüzde 47 kim tutar seni ...
Doğru söze ne hacet komutanım...
Ama bir düzeltme yapmak isterim %50 olmuş boşbakan öyle söylüyor.
Ordumuz,Türk Birliğinin,Türk Kudret Ve Kabiliyetinin,Türk Vatanseverliğinin Çelikleşmiş İfadesidir.Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.M.Kemal ATATÜRK
ataveati
Bölüm Sorumlusu
Kuvvet:
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 20, 2008, 03:50:54 ÖS »
abd destek verdiği sürece ( arkasından ) 50 de olur 60 da olur ....Millet kömüre muhtaçtı yüzde 47 aldılar ...Bu millet ekmeğe muhtaç olur yüzde 70 alırlar ...
Fakiri sevindirmek istiyorsan kapısından eşeğini çal sonrada geri ver ....
YAN GELİP YATMADIK ..
VATANI SATMADIK ...
utku
Üsteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 20, 2008, 04:22:48 ÖS »
Daha bu hükümet ne antlaşmaları bozar merak etmeyin ABD DE bozacaktır
ataveati
Bölüm Sorumlusu
Kuvvet:
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 20, 2008, 11:36:50 ÖS »
Bozmasına gerekte yok utku dünyada Lozanı resmi olarak tanımayan ve altına imza atmayan tek üke abd dir ..
YAN GELİP YATMADIK ..
VATANI SATMADIK ...
utku
Üsteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 21, 2008, 12:48:59 ÖÖ »
Orası öylede daha çok antlaşmakar delindi bu şekilde
vassili_zaitsev
Kd. Binbaşı
Kıdem: 83
Yadigar kaldı bana acılı bir beste saba makamından
Kuvvet:
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 21, 2008, 12:50:51 ÖÖ »
Eee delineli saatler oluyor...
TÜRKLÜĞÜMÜZ GÖKLERDE DALGALANAN BİR SANCAK
ALLAHIN HUZURUNDA EĞİLİRİZ BİZ ANCAK !!
-Bayrağa renk verdık, Allaha kurban verdik, Toprağa kan verdik..
BİZ BU VATANI KARŞILIKSIZ SEVDIK !!!
FARKIMIZ TARZIMIZDIR!
TÜRK OLUŞUMUZDUR!!!
Ya Tam Sustururuz.Ya da Kan Kustururuz
vassili_zaitsev
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 21, 2008, 12:52:03 ÖÖ »
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye'nin, Gürcistan'a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisi ve bir sahip güvenlik gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini belirtirken, gemilerin bölgeye gidiş planına ilişkin ayrıntıya girmedi.
Robert Wood, gazetecilere açıklamasında, söz konusu gemilerin seyahat programlarının belli olmadığını ancak, gemilerin binlerce battaniye, hijyenik malzeme, bebek maması ve bebek bakımı malzemeleri taşıdığını kaydetti.
Wood, bu misyonun, Kafkasya'da gerginlik çıktığından beri Gürcistan'a deniz yoluyla gönderilecek ilk insani yardım olduğunu ifade etti.
Wood, ''Türkiye ile beraber, Montrö Sözleşmesi kuralları çerçevesinde insani yardımın ulaştırılmasını sağlamak üzere çalışıyoruz'' dedi.
Robert Wood, daha önce ABD kaynaklı haberlerde adı geçen hastane gemileri USN Mercy ve USN Comfort gemilerinin, insani yardımın ulaştırılmasında kullanılmayacağını söyledi. İki geminin tonajının, 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nde belirtilen tonaj miktarını aştığı belirtiliyor.
Robert Wood, Gürcistan'da doğu ile batı arasındaki ulaşım koridorunun şimdi operasyonel hale geldiğini belirtti ve insani yardımın Gori'ye ulaşmasına imkan sağlandığını kaydetti.
FARKIMIZ TARZIMIZDIR!
TÜRK OLUŞUMUZDUR!!!
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
Kıdem: 251
DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B
Kuvvet:
Ynt: Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 21, 2008, 12:57:12 ÖÖ »
Birinci tur giden gemilerde insani yardım olur...
İkinci tur gidecek olan gemilerdeyse Amerikan yardı mı olur...
Olan bize olur; Rusya ile aramız bozulur, gelecek tüm siyasi ekonomik ilişkilerdeki iyileştirmeler yalan olur... Amerika bir taşla bir kaç kuş vurmuş olur... Yakın zamanda belli mi olur Gürcistanda da bir Amerikan hava üssü olur...belki acil durumlar için bir kaç füze lunaparkı kurulur... olur mu olur...
«
Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 12:59:33 ÖÖ Gönderen: diriliş_doğalkatil-T
»
İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
vassili_zaitsev
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
Ynt: Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 21, 2008, 01:06:14 ÖÖ »
Amerika cok hevesli cıktı bu insani yardım gemilerinin ulastırmakta...
Bİr şeyi merak ediyorum cok cabuk ulasmadımı bu insani yardım gemileri 2 gün önce bogazların dibine geldiler..
FARKIMIZ TARZIMIZDIR!
TÜRK OLUŞUMUZDUR!!!
öztürk
Teğmen
Kıdem: 3
Kuvvet:
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 21, 2008, 01:18:40 ÖÖ »
Burda Rusya'yi karsimiza almis olduk , Yazikk çok yazik!!
Ben burda Rusya' dan anlayis bekliyorum , cünkü o geminin ordan geçmesine izin veren biz Türk milleti degiliz , izini veren ABD yani AKP...
HAHAHAHA:d , komik ama gerçek
«
Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 01:39:35 ÖÖ Gönderen: öztürk
»
ataoktem
Kurultay 17
Yüzbaşı
Kıdem: 54
Kuvvet:
Ynt: ABD gemileri Montrö'ye çarptı (Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi )
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 21, 2008, 03:07:50 ÖÖ »
Putin'in tavrı net blöfle işi yok. Rusya , ABD'nin bu bölgede oynadığı oyunlara kesinlikle çok sert bir yanıt verir. Bir şişeye bir tank satan eski Rusya'yı ayağa kaldırdığı bir gerçek.
Ankara'da seks ticareti için dolaşan güzel Rus bayanların bir çoğunun da FSB ve SVR için çalıştığını, ellerinde de erg dan daha fazla ses ve görüntü kasetleri olduğunu sağır sultan bile biliyor... Putin bu taktiği Boris Yeltsin'i yargılanmaktan kurtarmak için zamanın savcısına çok ta güzel uyguladı. Herif maymuna döndü... İki hatunla beraber grup terapisi yaparken çekilmiş video bantları televizyonlarda boy boy gösterildi... Putin de televizyondan açıklama yaptı ''Kasetler kesinlikle montaj değildir'' diye... Bu Rusya'nın klasik taktiği Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun da yıkılışını buna benzer bir yöntemle yapmışlardı...
Sağladığı bu güvenle dümeni devraldı köşe taşlarına kendi adamlarını koydu geldiği nokta ortada... Ülkenin çıkarları için yok edilmesi gerekenleri de dünyanın gözünün içine baka baka imha etti. Televizyon sahibi şımarık para babalarını tüyleri yolunmuş tavuğa çevirdi bir dilim ekmeğe muhtaç yaptı... Satılan stratejik merkezleri tekrar devletleştirdi... Karşı tarafı dinledi ,son sözü var mı diye sordu ama kafasındaki plan asla değişmedi... Yapacağını yaptı...
Gürcistan , eski Sovyet yönetiminin dağılmasından sonra masada kalan sorunları ABD nin kucağına oturarak çözmeyi uygun buldu.
Rusya'nın ,ABD aşığı bizim hükümüte çok fazla yüklenmemesin en önemli nedeni Türk Halkı'nın %95 nin ABD'nin ne mal olduğunu bildiğini bilmesidir.
En iyi çözüm Şaakaşvili'nin istifa etmesi...
Zaten yakında Rusya Karadeniz tatbikatına başlar iki seneden de az sürmez...
Bu hükümet ne ABD nin kara kaşı kara gözü için ne de Rusya istemediği için değil... Adam gibi çıkıp şunu demesi gerekir ''ABD gemilerinin Karadeniz'de olması Türkiye için bir tehdittir'' demesi lazım mertçe... Doğrusu budur...
«
Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 03:44:13 ÖÖ Gönderen: ataoktem
»
YA ÇARESİZSİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZ...
HursitCelebi
II. Admin
Kıdem: 423
Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !
Kuvvet:
Ynt: ABD gemileri Montrö'ye çarptı (Türkiye tartışmalı izine 'EVET' dedi )
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 21, 2008, 04:42:21 ÖÖ »
Bu gözlere dikkat edin :
http://www.blessedquietness.com/journal/evileyes.htm
..............
Insanlar öldükleri an degil, unutulduklari zaman ölürler.
(SOKRATES)
BİZ İSE ACABA KİMİ UNUTTUK
(Çok vefasız nankör milletiz)
«
Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 04:47:34 ÖÖ Gönderen: HursitCelebi
»
pc-kop@t
Kd. Binbaşı
Kıdem: 73
Atasını tanımayan, it peşinde gezer!
Kuvvet:
ABD Montrö'ye Uygun Olarak Boğaz'ı Geçecek
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 21, 2008, 08:26:05 ÖÖ »
Gürcistan’a yardım göndermek isteyen ABD ile Türkiye arasındaki Boğazlar’dan geçiş ’krizi’ aşıldı. Türkiye, tonajı Montrö Sözleşmesi’ne uygun olmayan iki hastane gemisinin geçişine izin vermeyince ABD çark etti. Varılan anlaşmaya göre bugün İspanya bandıralı ve 45 bin ton ağırlığındaki iki kargo gemisi, yarın ise ABD’ye ait tonajı düşük iki donanma gemisi ve bir sahil güvenlik gemisi Boğazlar’dan geçecek.
TÜRKİYE’nin Montrö Sözleşmesi’nin ’sulandırılmaması’ konusundaki kesin tavrı sonrası ABD, Gürcistan’a insani yardım götürmek için Boğazlar’dan küçük tonajlı kargo gemilerinin geçmesine razı oldu. Buna göre Montrö Sözleşmesi’ne uygun şekilde bugün İspanya bayrağı taşıyan, NATO görev gücü çerçevesinde toplam ağırlıkları 45 bin ton civarında olan iki kargo gemisi Boğazlar’dan geçecek. Yarın da ABD’ye ait 2 kargo gemisi ve bir sahil güvenlik gemisi Boğazlardan geçerek Karadeniz’e açılacak.
140 bin tona itiraz
Türkiye ile ABD arasında gemi geçişiyle ilgili görüşmelerin perde arkası da belli oldu. Edinilen bilgiye göre, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, geçen hafta Dışişleri Bakanlığı’na resmen başvurarak, Washington yönetiminin Gürcistan’a insani yardım amaçlı, donanmaya ait toplam ağırlıkları 140 bin tonu bulan "USN Comfort" ve "USN Mercy" isimli iki hastane gemisini göndermeyi planladığını bildirdi. Türkiye, bu gemilerin Karadeniz’e geçmesi isteğine Boğazlardan geçiş trafiğini düzenleyen Montrö Sözleşmesi’ni masaya koyarak karşılık verdi.
Söz konusu gemilerin teknik donanımı ve tonajlarının sözleşmeye uygun olmadığını vurgulayan Türkiye, ABD’ye şu yanıtı verdi:
"Bizim için hayati önem taşıyan Montrö Sözleşmesi’ni 72 yıldır sulandırmadık, bundan sonra da sulandırmayız. Deniz ulaşımı Montrö Sözleşmesi’ne uygun olmalıdır". ABD de, Ankara’nın hassasiyetini anlayışla karşılayınca tonajları Montrö’ye uygun kargo gemilerinin Boğazlar’dan Karadeniz’e geçişlerindeki sorun ortadan kalktı.
ABD de doğruladı
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood da, Türkiye’nin, Gürcistan’a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisi ve bir sahil güvenlik gemisinin Karadeniz’e geçişine onay verdiğini belirtirken, gemilerin bölgeye gidiş planına ilişkin ayrıntıya girmedi. Robert Wood, hastane gemileri USN Mercy ve USN Comfort gemilerinin, insani yardımın ulaştırılmasında kullanılmayacağını söyledi. Türk Dışişleri Bakanlığı ise önümüzdeki günlerde ABD ve İspanya’nın yanı sıra Almanya ve Polonya’nın da Boğazlar’dan geçiş için bildirimde bulunduğunu açıkladı.
Gemilerdeki malzemeler
Amerikan Dışişleri Bakanlığı, gemilerin hangi yardım malzemelerini taşıdığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre gemilerde binlerce battaniye, hijyen kitleri, bebek maması ve çocuk bakım malzemesi var.
Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yarın bir açıklama yapacak.
Hastane gemileri gitmiyor
Amerikan hastane gemileri USN Mercy ve USN Comfort, insani yardımın ulaştırılmasında kullanılmayacak. İki geminin 140 bin tonluk ağırlığı, 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nde belirtilen tonaj miktarını aşıyor.
kaynak:haberler.com
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Yukarı git
Yazdır
« önceki