Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rus Hava Kuvvetleri Hakkında Bir Soru  (Okunma Sayısı 970 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bordo bereli Demir
Asteğmen
*

Kıdem: 10

HİLALİMİZ HİÇ SÖNMEYECEK

Kuvvet:

« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2008, 03:27:52 ÖS »

Bence Amerikalılar dahil hiçkimse bize saldıramaz. Ayrıca ne Rus ne Amerikan biz kendi uçaklarımızı yapalım.

Duygusal olmak yerine biraz mantıklı olalım konu rusya gürcistan konusu yani konuda Türkiye yok

düşürülen rus ucakları konusunda ucak düşebilir ama bu rusyayı  fazla etkilemez bölgedeki  rus islahları eski modelleri yani gürcistanı hangi seviyede bir düşman olarak gördüğüne bakmak lazım
Ben konuya Türkiye'yi kattım çünkü Osmanlı'da olduğu gibi önce bizi içten ve dıştan güçsüzleştirip sonra en güçsüz anımızda tepemize biniyorlar.Bkz.Çanakkale 1915.
Onun için iyi birinin başımıza gelmesi gerekiyor.
Ayrıca o 2 uçağın Rusyayı etkilemeyeceğine de katılıyorum.

Geldikleri Gibi Gidecekler
urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
*

Kıdem: 68

1993-95 hakkari fazla söze gerek yok

Kuvvet:

« Yanıtla #16 : Ağustos 11, 2008, 05:23:26 ÖS »

Bence Amerikalılar dahil hiçkimse bize saldıramaz. Ayrıca ne Rus ne Amerikan biz kendi uçaklarımızı yapalım.

Duygusal olmak yerine biraz mantıklı olalım konu rusya gürcistan konusu yani konuda Türkiye yok

düşürülen rus ucakları konusunda ucak düşebilir ama bu rusyayı  fazla etkilemez bölgedeki  rus islahları eski modelleri yani gürcistanı hangi seviyede bir düşman olarak gördüğüne bakmak lazım
Ben konuya Türkiye'yi kattım çünkü Osmanlı'da olduğu gibi önce bizi içten ve dıştan güçsüzleştirip sonra en güçsüz anımızda tepemize biniyorlar.Bkz.Çanakkale 1915.

Osmanlının  devri bitti(yani dış ülkeler tarafından güçsüz hale getirildi ve son buldu ) ve biz osmanlı değiliz niye değiliz  coğrafi ekonomik ve politik olarak osmanlı kadar güçlü değiliz osmanlı olasa bu olay farklı olurdu Türkiye olarak ise biz sadece bu olayları seyereden  bir ülkenin dışına cıkmayız politikamız bu ne yazıkki

dediğin kurtarıcı kişiyi göremiyorum hala olabilecek kişiler odu ama onlarda engelendi  ülkemiz böyle devam edecek gibi görünüyor
bordo bereli Demir
Asteğmen
*

HİLALİMİZ HİÇ SÖNMEYECEK

Kuvvet:

« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2008, 03:10:47 ÖS »

Osmanlının  devri bitti(yani dış ülkeler tarafından güçsüz hale getirildi ve son buldu ) ve biz osmanlı değiliz niye değiliz  coğrafi ekonomik ve politik olarak osmanlı kadar güçlü değiliz osmanlı olasa bu olay farklı olurdu Türkiye olarak ise biz sadece bu olayları seyereden  bir ülkenin dışına cıkmayız politikamız bu ne yazıkki

dediğin kurtarıcı kişiyi göremiyorum hala olabilecek kişiler odu ama onlarda engelendi  ülkemiz böyle devam edecek gibi görünüyor
Maalesef komutanım ama ben Birliknet.comda böyle vatanseverler gördüğümden beri içimde bir umut taşıyorum. Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti varlığını devam ettirecektir.

urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2008, 05:23:57 ÖS »

Maalesef komutanım ama ben Birliknet.comda böyle vatanseverler gördüğümden beri içimde bir umut taşıyorum. Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti varlığını devam ettirecektir.

Burda ve her yerde vatansever çok Türk var ama biz konuşuyoruz üzlüyoruz seviniyoruz ama bizim dışımızdakiler bu ülkeyi yönetiyor onların anladıkları ise ceplerine ve kendi düşüncelerini bu ülkede yapmaya calışıyorlar
jellybean_3434
Binbaşı
*

Kıdem: 31

Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun

Kuvvet:

« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2008, 05:25:37 ÖS »

Merak etmeyin yakında iş başındayız.siz kendinize inanın yeter

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
fenolftalein
Asteğmen
*

Kıdem: 5

Kuvvet:

« Yanıtla #20 : Ağustos 18, 2008, 08:29:58 ÖS »

ABD tahriki uyuyan ayıyı uyandırdı- TÜRKİYENİN işi artık daha zor

HursitCelebi hocam, bu cümleyi tekrar duymak çok hoşuma gitti

1999 da Bana bunun bir benzerini üniversiteyi Rusyada okuyan bir hocam söylemişti

Rusyanın durumu nedir hocam diye dorduğumda ;

Hoca: "Rusya uyuyan bir ASLAN, ne zaman uyanacağı belli olmaz"
Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #21 : Ağustos 19, 2008, 09:30:44 ÖS »

Bir müjdeniz var ise paylaşın.
jellybean_3434
Binbaşı
*

Kıdem: 31

Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun

Kuvvet:

« Yanıtla #22 : Ağustos 19, 2008, 11:16:17 ÖS »

Bir müjdeniz var ise paylaşın.

30 Ağustosta bekliyorum müjdeyi ama gizlide tutulabilir.(malum füze menzillerini kısıtlayan anlaşmaya imza atmamız nedeniyle)

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
COMMANDO
Üsteğmen
*

Kıdem: 127

hepimiz mehmetciğiz !

Kuvvet:

« Yanıtla #23 : Ağustos 19, 2008, 11:28:07 ÖS »

Alıntı
ABD tahriki uyuyan ayıyı uyandırdı- TÜRKİYENİN işi artık daha zor

türkiyenin işi rusya nedeniyle değil abd nedeniyle daha zor. bu savaş nedeniyle en büyük zararı gürcistan değil Türkiye görüyor. abd karadenize açılmak için yeni bir bahane buldu.. bu nedenle Türk-rus yakınlaşması bile olabilir.

bordo bereli Demir
Asteğmen
*

HİLALİMİZ HİÇ SÖNMEYECEK

Kuvvet:

« Yanıtla #24 : Ağustos 25, 2008, 02:36:54 ÖS »

Biz kendimize inanıyoruz ama dış güçler bizim gibi vatanseverleri ülkenin başına getirtmiyorlar.

7.62
Yüzbaşı
*

Kıdem: 22

Kuvvet:

« Yanıtla #25 : Ağustos 27, 2008, 12:43:55 ÖS »

Ruslar dijital değil analog teknoloji kullanıyorlar bizim sayısal bizim ve abd nin sayısal teknolojisi karşısında pek bişey yapamazlar...
ataoktem
Kurultay 17
Yüzbaşı
*

Kıdem: 54

Kuvvet:

« Yanıtla #26 : Ağustos 28, 2008, 07:52:44 ÖÖ »

Yugoslavya da 2 ABD hayalet uçağını düşürmüştü. Hatta Irak ta ABD hava kuvvetlerine ait çeşitli uçakları düşürmüştü. 

TSK her zaman barıştan yanadır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen kim olursa olsun karşısındadır. Bu ister ABD ister AB isterse Rusya olsun. Ve bunun için acaba üstün gelirmiyim diye bir endişe yaşamaz. Sadece görevini yapar, görevi de her Türk genci gibi vatanını savunmak için şartlar ölmeyi gerektiriyorsa ölmektir.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2008, 07:54:52 ÖÖ Gönderen: ataoktem » Logged

YA ÇARESİZSİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZ...
KILIC11
Teğmen
*

Kıdem: 1

Kuvvet:

« Yanıtla #27 : Ağustos 28, 2008, 05:48:59 ÖS »

Uçaksavar ZSU 23 olduğunu tahmin ediyorum.
TU 22 de belki Gürcü SU 25 in hedefi olmuştur. Bu uçak ağır bombardıman uçağı , manevra kabiliyeti çok sınırlı ve İsrailin modernize ettiği
SU 25 ilerin  hedefi olmuş olabilir.

Projeksiyon yaparsak- Rusya daha diş göstermedi;
isterse tüm Gürcü hava meydan, askeri liman  ve üslerini havadan vurabilir.

Gürcü Donanması Türkiyeye sığınırsa şaşmam

Bu aciz lik degil mi???

nasil olurda bombardman ucagini korumasi olmadan düsman hatina yoluyorlar?
urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #28 : Ağustos 28, 2008, 05:53:03 ÖS »

Uçaksavar ZSU 23 olduğunu tahmin ediyorum.
TU 22 de belki Gürcü SU 25 in hedefi olmuştur. Bu uçak ağır bombardıman uçağı , manevra kabiliyeti çok sınırlı ve İsrailin modernize ettiği
SU 25 ilerin  hedefi olmuş olabilir.

Projeksiyon yaparsak- Rusya daha diş göstermedi;
isterse tüm Gürcü hava meydan, askeri liman  ve üslerini havadan vurabilir.

Gürcü Donanması Türkiyeye sığınırsa şaşmam

Bu aciz lik degil mi???

nasil olurda bombardman ucagini korumasi olmadan düsman hatina yoluyorlar?

Rusyanın elindeki ucak sayısına bir bakmak lazım bakıncada   bu kadar az ucakla ne yaptı  ve rusya gürcüstana ne kadar güçünü gönderdi eski araclarını ucaklarını gönderecek tebiki karşısında ne var ordu olarak gürcistan rusya ile eş değermi  rusya düşmanın güçünü bildiği için bu ucakları gönderdi  unutmadan ucaklar düşebilir  savaş bu ve rusya gürcistanı düşmano larak bile görmedi görseydi  eğer gürcistanın durmunu düşünmek bile istemiyorum
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.115 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu