sezgin
Üsteğmen
Kıdem: 12

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2008, 09:47:59 ÖÖ » |
|
Uzman jandarma sağlık raporu alımında nerdeyse 3 kişiden 1i eleniyordu.Genellikle göz ve bel boşluğundan eleme aşırı derecede fazla oluyordu.Özellikle mevkii ve beytepe askeri hastanelerinde elemelerin yoğun olduğunu duydum.0,25in elendiğine bile şahidim.Adamlar iyinin de iyisini istiyorlar. Çağımız bilgisayar çağı hiç kullanmayan gün de 1 saat bilgisayar kullanıyor,böylelikle sağlam göz bile bozuluyor. Benim sağ gözüm 0,50 sol gözüm 0,25 çıktı anında elediler.Fakat gözlerimde bir bozukluk olduğunu da sanmıyordum.Gayet net şekilde uzak yakın demeden görebiliyorum.Ama askeriye en iyisini bilir.Demek ki benden daha sağlam adam var onu alacaklar ve haklılar.Eğer seneye tekrar kazanırsam lazerle gözümü çizdireceğim ve tekrar gitmeyi düşünüyorum. Spor ve mülakatta gösterilen tolerans sağlıkta yok.Raporunuzun arkasına bir şey yazdıkları zaman iş bitiyor.İtiraz etseniz de gittiğiniz hastahanede nasıl olsa çürük diye pek özen göstermiyolar ve 0,50 çıkan gözünüz 0,75 çıkabiliyor. Örneğin biz ç.kaleden 5 arkadaş buluşupta gittik 1 kişi geçebildi sağlığı. Belki astsubay mülakatlarında o kadar eleme olmaz , ben uzman jandarma için konuşuyorum. Bol şans,Hak eden geçsin.
|
|
|
|
|
|
Her Türk asker doğar...
|
|
|
keskin_nişancı
Üsteğmen
Kıdem: 8

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2008, 07:04:02 ÖS » |
|
Kardeş inşallah jandarma astsubay sağlık raporunda dediğin gibi olmaz. 0.25'in elenmesi çok saçma bence.
|
|
|
|
|
|
Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
|
|
|
sezgin
Üsteğmen
Kıdem: 12

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2008, 10:58:52 ÖÖ » |
|
Bencede çok saçma ama , askeriyenin işine belli olmuyor işte.Ben gördüğümü söylüyorum. Spor mülakatlarında 2 barfiks çekemeyen adamı geçiriyorlar,sağlıkta 0,25 i eliyorlar.Madem en iyisini almak istiyorsun o zaman spor mülakatında da aslanlar gibi elemeni yap.
|
|
|
|
|
|
Her Türk asker doğar...
|
|
|
uabassa
Öğrenci
Kıdem: 0

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2008, 04:07:58 ÖS » |
|
arkadaşlar ben sağlık raporunu alalı 3 gün oldu balıkkesirden aldım vücudunuzun her köşesi inceleniyo göze hem harf okutuyolar hem defterden renkli harfleri okuyosun hemde makinaya sokuyolar burun kemiğinden elenen oldu gözden herhangi bi kusur asla geçmiyo kan değerlerinden eliyolar yani her bölümden sağlam raporu almadıkça geçemiyosun imtiyaz göstermiyolar eliyolar hemen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sweety_army
Asteğmen
Kıdem: 3

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2008, 04:13:51 ÖS » |
|
senin bölümün ne kardeş sağlıkçımısın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hikmetkaraman
Öğrenci
Kıdem: 2

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #20 : Ağustos 11, 2008, 08:23:48 ÖS » |
|
Ben Beytepe Asker Hastanesinde girdim.Buradakiler yazılanlara göre daha kolaydı.Göz için defterden önce sayı okuttular.Sonrada gözleri teker teker kapatıp harf okuttular.Eğer harfleri doğru okursan makinaya hiç sokmuyor direk sağlam raporu veriyor.Ama okuyamazsan rapora yazacağı şey için makinaya sokuyor.Örneğin benim hipermetrop.Sol gözümden okuyamadığım için elendim.Tekrar söyleyeyim buradaki sağlık girdiğim kadarıyla kolaydı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
boncuquan
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #21 : Ağustos 12, 2008, 07:01:18 ÖS » |
|
arkadaşlar bütün muayenelerden sağlam yazısı aldım ve en son iç hastalıklarına gittim...ekg sonucuma baktı ve tekrar yolladı ekg'ye...bu sefer heyecan yaptığım için biraz daha yüksek çıktı...ilk ekg sonucum 97 ile 110 arasındaydı...ikincisi ise 113 ile 120 civarında fakat grafik hep standart gibi...sürekli bi değişim göstermemiş...sizce geçirirler mi yaw...tek bu kaldı... bu arada ikinci ekg sonucunu yarın göstereceğim...sağlam geçersek de kurula vereceğim belgelerimi... ağalar yardımcı olun...konu hakkında bilgi sahibi yok mu....
|
|
|
|
|
|
||| Boncuquan |||
|
|
|
s_loc
Asteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2008, 11:21:39 ÖÖ » |
|
Ben sağlık raporunu İzmir'den aldım. Vücudunun her yerini inceliyorlar ama işler biraz yavaş yürüyor. Ben tam 8 günde aldım. Gözde pek tolerans göstermiyorlar. Hepsinden sağlam almadıkça kurul geçirmiyor sana itiraz hakkı veriyor diğer bir hastaneye yolluyor bildiğim kadarıyla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
boncuquan
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #23 : Ağustos 25, 2008, 11:26:45 ÖÖ » |
|
Aynen öyle oluyor...sen hangi kuvvete başvurdun s_loc...bölümün ne ve puanın kaç...
|
|
|
|
|
|
||| Boncuquan |||
|
|
|
09
Üsteğmen
Kıdem: 15

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #24 : Ağustos 25, 2008, 11:27:37 ÖÖ » |
|
Ben sağlık raporunu İzmir'den aldım. Vücudunun her yerini inceliyorlar ama işler biraz yavaş yürüyor. Ben tam 8 günde aldım. Gözde pek tolerans göstermiyorlar. Hepsinden sağlam almadıkça kurul geçirmiyor sana itiraz hakkı veriyor diğer bir hastaneye yolluyor bildiğim kadarıyla.
Bir arkadaşım da İzmir'den rapor alacaktı ama '' skolyoz '' diye bir şeyden dolayı alamadı... Ben daha önce hiç duymamıştım böyle birşey, ben raporumu Balıkesir'den aldım. Arkadaşımın söylediğine göre İzmir'de 10-15 kişi skolyoz nedeniyle rapor alamamış.... O da Balıkesir'de bir kez daha röntgen çekilecekti ne oldu bilmiorum. Aranızda '' skolyoz '' hakkında bilgisi olan varmı acaba Balıkesir'de geçme şansı nedir ? Bu arada özel bi hastaneye de gitmiş ve orda skolyoz olmadığını söylemişler....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
boncuquan
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2008, 11:31:26 ÖÖ » |
|
Skolyoz omurun eğrilmesidir...omurganın düz değil de yılan gibi kıvrımlı olduğunu düşünün...
İşte arkadaşlar örneği de budur... 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 25, 2008, 11:33:30 ÖÖ Gönderen: boncuquan »
|
|
||| Boncuquan |||
|
|
|
09
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #26 : Ağustos 25, 2008, 11:39:20 ÖÖ » |
|
Hımm, zaten böyle bişeyse elenmesi normal, ama özel hastane yok demiş ondan dolayı da arkadaş itiraz etmiş .... Neyse bakalım Balıkesir ne diyecek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
boncuquan
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #27 : Ağustos 25, 2008, 11:45:57 ÖÖ » |
|
Hayırlısı olsun arkadaşın hangi kuvvetlere gidecek kazanırsa...bölümü ne ve puanı kaç biliyor musun...
|
|
|
|
|
|
||| Boncuquan |||
|
|
|
09
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #28 : Ağustos 25, 2008, 11:50:29 ÖÖ » |
|
Kara Kuvvetleri, 238 ea-1 puanı, yönetim... Büyük ihtimal olur yani raporu alırsa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
s_loc
Asteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #29 : Ağustos 25, 2008, 12:07:13 ÖS » |
|
Evet eğer skolyoz o eğrilikse birkaç tane bu yüzden dolayı elenen duydum İzmir'de.
Aynen öyle oluyor...sen hangi kuvvete başvurdun s_loc...bölümün ne ve puanın kaç...
HAMYO. Bölüm bilgisayar donanım. Puan öss-say1 240 ham
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|