Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İsrail'den Gürcistan'a ambargo  (Okunma Sayısı 473 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pc-kop@t
Kd. Binbaşı
*

Kıdem: 73

Atasını tanımayan, it peşinde gezer!

Kuvvet:

« : Ağustos 07, 2008, 09:36:24 ÖÖ »

İsrail'in Rusya'nın itirazı nedeniyle Gürcistan'a yaptığı tüm silah ve diğer askeri donanım satışlarını durdurma kararı aldığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri, Gürcistan'a satışların durdurulması kararının, Rusya'nın İran'a silah ve diğer askeri malzeme satışlarını önlemede etkili olacak bir girişim olarak değerlendirdiler.

İsrail'de İbranice yayımlanan Maariv gazetesi, İsrail'in Gürcistan'a sattığı askeri donanım arasında yer alan pilotsuz uçaklardan birinin geçen Mayıs ayında Rusya tarafından düşürülmesinden sonra, Rusya'nın İsrail'e protesto mektubu gönderdiğini yazdı.

İsrailli Jeruselam Post gazetesi ise İsrail'in Gürcistan'a savunma silahları satmaya devam edeceğini ama saldırı silahları satmayacağnı belirtti. Jeruselam Post'a konuşan savunma yetkilileri Gürcistan'a artık insansız hava araçları satılmayacağını da açıkladılar.

Rusya'nın Türkiye'den de benzer talebi olup olmadığı açıklanmadı.

http://www.haberbusiness.com/index.php?go=55659

bunkerbuster
Kurultay 27
Kd. Binbaşı
*

Kıdem: 126

Kuvvet:

« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2008, 08:00:51 ÖS »

ABD ve İsrail'e gereken mesaj gittikten sonra, neden Türkiye'yi muhatap alsın ki ?
Bordo_Bereli41
Teğmen
*

Kıdem: 4

Kuvvet:

« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2008, 12:55:50 ÖÖ »

ABD ve İsrail'e gereken mesaj gittikten sonra, neden Türkiye'yi muhatap alsın ki ?

başımızdakiler düzgün olmasalar bile devletimizi bu kadar küçümsemenin alemi yok !!

******* VATAN SANA CANIM FEDA *******
Lamercity
Asteğmen
*

Kıdem: 2

Kuvvet:

« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2008, 01:00:17 ÖÖ »

Yahu gidenler zırhlı araçlar e adamlarda cephede bırakıp kaçıyorlar.Gürcistan'a stratejik birşey satsak etekleri tutuşurdu Rus ayısının.
Sergei
Kd. Albay
*

Kıdem: 152

Dünyaya Kazık Çaktım Duyulsun Adım

Kuvvet:

« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2008, 01:22:20 ÖÖ »

Adamlar neden bırakıp kaçmasın ki... En mantıklısını, en normalini yapıyorlar. Altında cobra var, tepende su-25, peşinde T-90... Bırakıp kaçmıyacak da ne yapıcak. Ölsün mü?

Yahu gidenler zırhlı araçlar e adamlarda cephede bırakıp kaçıyorlar.Gürcistan'a stratejik birşey satsak etekleri tutuşurdu Rus ayısının.

Do you wanna know why I use a knife? Guns are too quick. You can't savor all the... little... emotions. In... you see, in their last moments, people show you who they really are.
None
-UYARI-
Yarbay
*

Kıdem: 44

''YA DEVLET BAŞA , YA KUZGUN LEŞE''

Kuvvet:

« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2008, 01:53:55 ÖÖ »

Adamlar neden bırakıp kaçmasın ki... En mantıklısını, en normalini yapıyorlar. Altında cobra var, tepende su-25, peşinde T-90... Bırakıp kaçmıyacak da ne yapıcak. Ölsün mü?

Aynı şey bizim ülkemize olsa siz napardınız ?

Ölürsem görmeden millette ümid ettiğim feyzi, yazılsın sengi kabirimde VATAN MAHZUN, BEN MAHZUN

Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma
Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr ü kıymetten

Vücudun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır
Ne gam rah-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten

Muini zalimin dünyada erbab-ı denaettir
KÖPEKTİR ZEVK ALAN  Bİ-İNSAF İKTİDARA HİZMETTEN

Bizdeki Başbakanı
Böyle tarif ediyor vak'anüsivan-i ümem:
Gelecek olduğunu bilse idi nesilden
Almadan Hazret-i Havva'yı boşardı Adem.   

han li
Teğmen
*

Kıdem: 13

Kuvvet:

« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 01:54:23 ÖÖ »

:old:
İsrail dikkat ederseniz saldırı amaçlı silah satmayacağını açıklamış. Bu da İran değil Suriye'yi işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl Suriye Rusya'dan karadan karaya orta menzilli İskander-E füzeleri alımını anlaşmaya bağlamış, sonradan israil in devre yapması ve Putin'in özel talimatıyla bu anlaşma bozulmuştu. Rusya, Gürcistan'dan dolayı İsrail'e cephe alınca, Beşşar Esad hemen Moskova yaptı. İskander-E görüşülüyor dendi. Ria Novosti, İsrail'in   Gürcistan'a ne satıp ne satmayacağına da ışık tutan şu haberi verdi. "Rusya, Suriye'ye saldırı amaçlı olmayan silah sistemleri satacak. Pakette İskander-E yok. Ama Su-30, Mig 29 ve 31 ile yerden havaya Pantsyrler var".
İşte Kafkas paktı gibi göstermelik değil gerçeklere dayanan diplomasi bu. Rusya ile israil, Suriye'yi aralarına alıp küçük bir oyun oynuyor. Suriye yeniden Rusya'nın yörüngesine oturtuluyor. 5 milyar doları (gerçi yok ya) yolunuyor. Tartus limanı Ruslara tahsis olunuyor. İsrail, Gürcistan'ın abileri arasında sivriliyor(Çünki Rusya'ya rağmen Gürcistan'ın arkasında durdu) Ve ne Rusya'yı ne İsrail'i endişelendirecek somut hiç bir şey ortada yok.
Sergei
Kd. Albay
*

Kıdem: 152

Dünyaya Kazık Çaktım Duyulsun Adım

Kuvvet:

« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2008, 02:02:58 ÖÖ »

Aynı şey bizim ülkemizde olsa, aracın içindeki ben olsam aracı bırakıp hızla uzaklaşırım.

Do you wanna know why I use a knife? Guns are too quick. You can't savor all the... little... emotions. In... you see, in their last moments, people show you who they really are.
han li
Teğmen
*

Kıdem: 13

Kuvvet:

« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2008, 06:53:45 ÖÖ »

Stratejik silah diye nükleer silahlara hadi bilemedin kitle imha silahlarına diyorlar. Gürcistan'a vereceğimiz "stratejik bir şeyler" ne ola ki?
Kene mi yoksa?
denizalp
Teğmen
*

Kıdem: 12

S İ V İ L

Kuvvet:

« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2008, 08:00:32 ÖÖ »

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez .Aklı sıra israil gürcülere satacağı 3 kuruşluk silahdan vazgeçip rusyaya mesaj yolluyor ben vazgeçdim sende satma anlamında.Silah anbargosu iyi birşeydir ülkeleri adam eder.Dışa bağımlılığını azaltır.Eyer kıbrıs harbinde bize ambargo uygulanmasaydı bugün ne aselsan olurdu ne roketsan nede tai.
None
-UYARI-
Yarbay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2008, 01:48:16 ÖS »

Aynı şey bizim ülkemizde olsa, aracın içindeki ben olsam aracı bırakıp hızla uzaklaşırım.

Teslim olursunuz yani.

Ölürsem görmeden millette ümid ettiğim feyzi, yazılsın sengi kabirimde VATAN MAHZUN, BEN MAHZUN

Bizdeki Başbakanı

BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
*

Kıdem: 96

- 1283... - İÇİMİZDE!

Kuvvet:

« Yanıtla #11 : Ağustos 27, 2008, 01:55:24 ÖS »

Uzaklaşırım demiş, teslim olurum dememiş.

Bahsedilen durumda oturup ölümü beklemek ne ülkeye ne de kendinize bir şey kazandırmaz.

Bu söz bir Çanakkale askerinden,, "Ölmeyi korkudan değil, vatana lâzım olduğumuz için istemiyorduk."
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2008, 01:57:31 ÖS Gönderen: BLACKEAGLE » Logged

Eğєя 9 cαηLι σLѕαуdιη,
Eη çσк 8 кєz кαçαвiLiяdiη öLüмdєη.
BiL кi 7 düνєLє ѕυLтαη σLѕαη dαнi,
Yєяiη 6 мєкαη σLαcαк ѕαηα.
Eη ƒαzLα 5 мєтяє кυмαş göтüяєвiLєcєкѕiη,
Kαραтαcαкѕιη 4 αçѕαη dα gözüηü,
Bυ düηуα 3 güηLüк düηуα...
AzяαiLiη уαηιηdα 2 кαт σLυρ уαLναяѕαη dα ηαƒiLє,
Elвєт 1 güη öLєcєкѕiη.
O zαмαη нєя şєу 0 dαη вαşLαуαcαк.... 

» BŁącĶ ΣągĻέ «

ghost23
-UYARI-
Binbaşı
*

Kıdem: 23

Search And Rescue

Kuvvet:

« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2008, 02:12:21 ÖS »

T-90 Kobrayı yakalayabilir mi?   

HAZIR OL CENGE EĞER İSTİYORSAN SÜLH-Ü SALAH
[/URL]
None
-UYARI-
Yarbay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2008, 02:12:54 ÖS »

Uzaklaşırım demiş, teslim olurum dememiş.

Bahsedilen durumda oturup ölümü beklemek ne ülkeye ne de kendinize bir şey kazandırmaz.

Bu söz bir Çanakkale askerinden,, "Ölmeyi korkudan değil, vatana lâzım olduğumuz için istemiyorduk."

Ben şu an sergei ile muhattabım ve eminim kendisi açıklamasını yapabilir. Zaten bir kaç mesaj sonra aracı terketmenin sonunda ne yapacağını ne yapılabileceğini tartışmayı planlıyordum.

Bizdeki Başbakanı

BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
*

Kıdem: 96

- 1283... - İÇİMİZDE!

Kuvvet:

« Yanıtla #14 : Ağustos 27, 2008, 03:04:23 ÖS »

Buyrun tartışın, benim fikrimi söylemem sizin tartışmanızı engellemez !

Eğєя 9 cαηLι σLѕαуdιη,
Eη çσк 8 кєz кαçαвiLiяdiη öLüмdєη.
BiL кi 7 düνєLє ѕυLтαη σLѕαη dαнi,
Yєяiη 6 мєкαη σLαcαк ѕαηα.
Eη ƒαzLα 5 мєтяє кυмαş göтüяєвiLєcєкѕiη,
Kαραтαcαкѕιη 4 αçѕαη dα gözüηü,
Bυ düηуα 3 güηLüк düηуα...
AzяαiLiη уαηιηdα 2 кαт σLυρ уαLναяѕαη dα ηαƒiLє,
Elвєт 1 güη öLєcєкѕiη.
O zαмαη нєя şєу 0 dαη вαşLαуαcαк.... 

» BŁącĶ ΣągĻέ «

Sayfa: [1] 2   Yukarı git