gazetelere bakarsan kıbrıs savaşı kocatepe olayında istibarat çalışması yapan ingliz gemisinide berk gemisi yapmışlardı
resmi mevcut inş.yarın yollarım
para yardımı olayı belki şu olabilir 60ların ortasında yunan ve Türk donanmaları arasında denge onların lehine bozulmuştu
başında demirel (ozaman başbakan yardımcısıydı galiba ) ve emekli amiral fahri çoker in bulundugu donanma cemiyeti isimli yardımlaşma kuruluşu yeniden yapılandırılarak donanmaya gemive ekipman saglamaya çalışıldı para yardımı belki bu kurumun faliyetleri olabilir
ayrıca konumuz olan aviso a69 bartın sınıfı korvetlerimiz fransadan alınır alınmaz güneydeniz saha kom baglandı gemileri ilk gördügümde görünümlerini kafama kazıdım evdeki resimleri ve dergileri karıştırdıgımda bunların a69 oldugunu ögrendim aynı anda resmini çizmiştim ozaman isimlerini ve bordo nolarını fazla bilmedigimden boş burakmıştım

Yukarıda bahsettigim haber 2003 posta gezetesinde yayınlanmış olan kocatepe olayındaki pilotların anılarını yazmakta idi
çember içerisindeki gemiyi berk gemisi olarak göstermişler aslen bu gemi ingiliz donanması ait river sınıfı gemidir