Defcon
Teğmen
Kıdem: 6

Kuvvet:
|
 |
« : Temmuz 24, 2008, 04:49:21 ÖÖ » |
|
*U-212 denizaltılarının teknolojik bakımında bir üst sınıfı olarak lanse edilmektedir.
*214 sınıfı denizaltılar dizel/elektronik ve siemens ürünü Pem yakıt hücreli AIP sistemine sahiptir.
*Satıh deplasmanı 1.700 ton olan denizaltının boyu 63m,yüksekliği 13m ve mukavim tekne çapı ise 6.30m dir.
*Gövde tasarımı sayesinde hidrodinamik,düşük iz görümüne sahiptir.
*Yüksek otomasyon sayesinde daha az personel ile işletilebilinen ve daha fazla silah donanımına sahip bir denizaltıdır.
*İlk müşterisi Yunanistandır.Halihazırda 4 denizaltı siparişi vermişlerdir.(Bu arada yabancı forum sitelerinde yunan papanikolis denizaltısında yaşanan sorunlardan dolayı yeni alacağımız denizaltılarda bu sorunların gideriliceğinden bahsediliyor)
*Ayrıca Güney Kore 3 adet 214 ü 2009 sonuna kadar denize indirmeyi amaçlıyor.
*400m den fazla dalış derinliğine sahiptir.
*30 mürettebat ve +5 kursiyer denizde ile 50 gün süreyle kalabilmekte ve 6 knot luk ileri hızda dizel yakıt rezervleri 12.000nm lik(hemen hemen 12 haftalık) bir göreve imkan tanımaktadır.
*Pruva tarafına yerleştirilmiş 8 adet 21 inçlik torğido kovanı ile donatılan geminin 3/4/7 ve 8 nolu kovanlarından Harpoon atışı gerçekleştrilebilmektedir.
*16 ağır torpido ve füze taşıyabilir.
*AIP sistemi sayesinde şnorkel yapmadan 4 knot hızla sualtında 18 gün(1.248nm) yol katedebildiği belirtiliyor.
*Atlas elektronik ürünü ISUS 90 SYS ile donatılmışlardır.*Pakistanda sipariş verdi (ilk gemi almanyada yapıdı diğerleri yunanistanda yapılacak) Yunanistanın sipariş ettikleri= S Papanikolis (S 120) Sanayide tamirde  S Pipinos (S 121) S Matrozos (S 122) S Katsonis (S 123) Güney korenin sipariş ettikleri=An Jung-geun (SS 075) (bu üçünden birisi denize indirildi ama hangisi bilmiyorum) Jung Ji (SS 073) Son Won-il (SS 072) Bizim alacaklarımızda teknoloji transferi ile gölcükte inşa edilecek heralde.%80 yerli üretim olacağı söyleniyor.   
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 24, 2008, 09:43:34 ÖÖ Gönderen: Defcon »
|
|
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı
Kıdem: 23

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 24, 2008, 09:04:15 ÖÖ » |
|
Ezik yunan denizaltısı Adamlar aldıklarına pişman oldu neredeyse
|
|
|
|
|
|
HAZIR OL CENGE EĞER İSTİYORSAN SÜLH-Ü SALAH [/URL]
|
|
|
Manisali
Asteğmen
Kıdem: 11

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 24, 2008, 09:04:33 ÖÖ » |
|
Pakistanda sipariş verdi Bir link verebilirmisin? Pakistan forumlarinda daha halen siparis verildigine dair hic bir iz bulamadim, onlar daha halen secim asamasinda ve muhtemelen Turkiyenin secimini bekliyordu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 24, 2008, 09:05:57 ÖÖ » |
|
Pakistan zaten biz ne alırsak onu alıyorlar.Yanlış bence onların arazi yapısıyla bizimkiler bir mi ki.Denizaltılar hariç 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı
Kıdem: 21

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 24, 2008, 09:09:15 ÖÖ » |
|
Pakistan derken babür füzeleri tsk envanterine girdi mi?veya ne zaman girecek?orhun bu konuda bilgin var mı?
|
|
|
|
|
|
Orijinal Laz En sevdiğim yemek laz böreği Rize benim memleketim Rize/Fındıklı Sarı oğlu Mustafa Mustafa Sarı
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2008, 09:11:12 ÖÖ » |
|
Ben füzelerle ilgilenmiyorum Daha doğrusu anlamıyorum Hepsi birbirine benziyor kardeşim ayırt edilmiyor ki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2008, 09:14:18 ÖÖ » |
|
Orhun sen uçaklarla ilgileniyorsun değil mi?pilot olmak mı istiyon yoksa?nerden anladın dersen avatardan anladım.bide uçaklarla ilgili konularda aktifsin 
|
|
|
|
|
|
Orijinal Laz En sevdiğim yemek laz böreği Rize benim memleketim Rize/Fındıklı Sarı oğlu Mustafa Mustafa Sarı
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 24, 2008, 09:19:13 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 24, 2008, 09:24:16 ÖÖ » |
|
Bu röportajda seyir füzelerinden ve hedeften sapma payı yüksek olan balistik füzelerden bahsetmiş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2008, 09:26:31 ÖÖ » |
|
Mustafa dikkatli bak ''Yani öyle uzun menzilli bir füze yapma konusunda bir mesele yok. Neye yarar uzun menzilli füze bir harekat sırasında nasıl kullanacaksınız?
Yani öyle bir şey yok demek istiyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2008, 09:29:29 ÖÖ » |
|
Zaten bizimkilerde uzun menzilli füze yapma hırsı yok.iran fırından ekmek çıkarır gibi balistik füze üretirken biz bakıyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ghost23
-UYARI-
Binbaşı

Search And Rescue
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2008, 09:30:19 ÖÖ » |
|
Konu BABÜR değil miydi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Defcon
Teğmen
Kıdem: 6

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2008, 09:36:55 ÖÖ » |
|
Pakistanda sipariş verdi Bir link verebilirmisin? Pakistan forumlarinda daha halen siparis verildigine dair hic bir iz bulamadim, onlar daha halen secim asamasinda ve muhtemelen Turkiyenin secimini bekliyordu. Pakistanı bu denizaltıyla ilgili wikipedia ve bi kaç yerde daha gördüm ama net bir bilgi yoktu.Dediğin gibi İhale aşamasındadır.Büyük bir ihtimallede U-214 ü seçerler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2008, 10:32:21 ÖÖ » |
|
Konu BABÜR değil miydi Evet konu babür seyir füzesinin türkiyede üretilmesiydi.ama bu konuda malesef hiçbir icraat yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
S.A.S
Asteğmen
Kıdem: 4

Ne Mutlu Türküm Diyene
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2008, 08:43:42 ÖÖ » |
|
ya abd nin bi sürü denizaltısı var gemisi var uçak gemisi var çeşit çeşit uçakları var bizim f-16 var onlar idare eder ama zamanı geçti onun eskidi maalesef
|
|
|
|
|
|
İstikbal Göklerdedir
|
|
|
|