Corbett, çok haklısın !
Kendi çıkış yolunu neden kapatsın adamlar ? Hemde onlarca yıl boyunca kapalı kalacak ! Zaten teknik açıdan düşündüğümüzde ortada nükleer bomba atmayı gerektirecek bir durum yok.NİKE lardan korksalar savaşa hiç girmezlerdi. (Tabi savaşın çıktığını düşünüyoruz

) Savaşa girdikten sonrada o koskoca kızıl ordu Türkiye engelini aşamayacağını mı düşünecekti ? Normal harekatlarla başarılı olacağını düşünecekti.Zaten o zamanların şartlarındada muhtemelen başarılı olurdu !
kıytırık afganlar bile kızıl orduyu yenilgiye uğratabildiler her ne kadar imkanlar kısıtlıda olsa Çanakkale , Kurtuluş , Kore , Kıbrıs savaşlarının tecrübesini üzerinde taşıyan Türk ordusu ruslara üstünlük sağlardı diye düşünüyorum ayrıca atılacak olası bir nükleer bombaya karşı İstanbul ve Ankara'nın gizli füzeler ile korunduğunu bir yerde okumuştum başka bir yerde ise nükleer bombanın atılacagı daha o uçak İstanbul semalarına ulaşmadan tespit edilebiliyor ve tedbiri alınıyor sonuç olarak dediğim gibi Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye irili ufaklı her askeri operasyonda başarılı olmuş birçok kez savaşın eşiğine gelmiştir ( hatay için fransızlarla olan gerilim , pkk destekledikleri için italya - suriye olan gerilim ve ırak gerilimleri vb vb ) Türk ordusu rusları Türk sınırından geçirmezlerdi diye düşünüyorum