Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Deniz Kuvvetleri
>
Stand off Füzeler Aksaz Ve Salamis Deniz Üsleri Savunma Kabiliyetleri
Sayfa:
1
2
[
3
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Stand off Füzeler Aksaz Ve Salamis Deniz Üsleri Savunma Kabiliyetleri (Okunma Sayısı 1058 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
COMMANDO
Üsteğmen
Kıdem: 127
hepimiz mehmetciğiz !
Kuvvet:
Ynt: Stand off Füzeler Aksaz Ve Salamis Deniz Üsleri Savunma Kabiliyetleri
«
Yanıtla #30 :
Temmuz 21, 2008, 11:06:47 ÖS »
Alıntı sahibi: sd_rager üzerinde Temmuz 17, 2008, 01:07:37 ÖÖ
Sn. Cancan, çalışman için sonsuz teşekürler.
Şöyle bir sorum olacaktı. Acaba Marmara denizi gibi daha korunaklı bi yer varken, Yunan adalarına bu kadar yakın olan Aksaz ı donanmanın üs olarak kullanmasının nedeni nedir?
Arkadaşım bende sana şöyle bir cevap vereyim ;
marmarada konuşlu filon eğeye nasıl çıkar ? çanakkaleden değilmi , peki yunan denizaltıları boğaz çıkışında pusuya yatsa sen o filoyu ordan nasıl çıkaracaksın ?
canacan
Yüzbaşı
Kıdem: 81
Türk,öğün,çalış,güven.
Kuvvet:
«
Yanıtla #31 :
Temmuz 21, 2008, 11:14:26 ÖS »
Ege'de üsleriniz varken olası bir tehlike anında müdahale için Marmara'dan mı gelmelerini bekleyeceksiniz? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mızın gerekli planlamayı yaptıklarını düşünüyorum.Burada konuşulan var,konuşulmayan var,görüntülenenler var görüntülenemeyenler var...
Dediğiniz öngörünün gerçekleşmesi olasıdır.Siz orada onlardan önce bulunmazsanız,Deniz Karakol Uçaklarınız,Sahil Güvenlik-sonarlı helikopterler ve diğer muhripleriniz orada yok ise plan sizin dediğiniz gibi işleyecektir.Henüz 80 yıl önce yaşadığımız tecrübelerden sonra o bölgeyi boş bıraktığımızı-bırakabileceğimizi düşünmüyorum.Tabi birçok manevrayı ihtimaler dahilinde bulundurmak gerektiğine de katılıyorum.
Saygılarımla...
Herşey Vatan İçin !
4.Ana Jet Üs Komutanlığı / Akıncı
COMMANDO
Üsteğmen
Kıdem: 127
hepimiz mehmetciğiz !
Kuvvet:
«
Yanıtla #32 :
Temmuz 21, 2008, 11:32:15 ÖS »
Buyrun burdan yakın ;
resim yunan u209 sınıfı denizaltısının periskopundan çekilmiş , oradaki meko ise barbaros sınıfı bir fırkateynimiz. bu resim pek çok kez çeşitli forumlarda yunanlılar tarafından önümüze konmuştur. resmin çekildiği tarih ne kadar doğru , tatbikat sırasındamı çekildi yoksa başka bir durumdamı tartışılır , fakat şu tartışılmaz bir denizaltının suüstü araçlarına sürpriz yapması pekde zor birşey değil.
bir de not düşeyim ; bu resim gibi bizimde çektiğimiz pekçok resim olabilir fakat biz meşrebimiz gereği bunları yayınlamayız. hadi forumlardaki "fanatikleri" anladımda yunan bahriyesinin profesyonel askerlerinin bu davranışıne ne denir?
canacan
Yüzbaşı
Türk,öğün,çalış,güven.
Kuvvet:
«
Yanıtla #33 :
Temmuz 21, 2008, 11:46:02 ÖS »
Sitemizde grafikçi arkadaşlarımıza bunların daha iyilerini yaptırabilirsiniz.Bir başka başlıkta da bir çeçen genaralin üzerine füze düşmeden evvelki son karesi yayınlanmış ve akabinde bunun bir canlandırma olduğu ortaya çıkmıştı.
Diğer konularda söylediklerinize katılıyorum.Denizaltı unsurlarının daha sinsi ve etkili oldukları aşikardır.Lakin her tehdidin bir önlemi mevcuttur.O mekodaki komutan sonarlarını kullanmadıysa ve bu denizaltıyı tespit edemediyse burada sorgulanması gereken şeyler başkadır.Bugün gelinen teknolojide balık sürülerini,hangi sürüde ne kadar balık olduğuna kadar görebilen teknolojiler varken bizimkisi sadece aymazlık olur,başka da birşey değil...
Eldeki fotoğrafları yayınlama konusunda gösterdiğiniz incelik konusunda da fazla ince düşündüğünüz kanaatindeyim.Koyduğunuz dökümanlardan ilham alacak gençler olabilir.Bu gibi belge ve dökümanlar psikolojik harpte çokca kullanılan araçlardır.Bize karşı yapılıyor ise biz neden yapmayalım? şahsen bir yunan forumunda yahut yunanların olduğu bir yerde yazıyor olsam ben de gizli yeraltı üslerini,radarlarının fotoğraflarını tek tek gemilerinin mevkilerini vs ifşa ederdim.Lakin sizin vereceğiniz bir fotoğraf kadar etkili olmazdı.
Saygılarımla...
«
Son Düzenleme: Temmuz 21, 2008, 11:54:11 ÖS Gönderen: canacan
»
Herşey Vatan İçin !
Corbett
Üsteğmen
Kıdem: -4
Supernatural
Kuvvet:
«
Yanıtla #34 :
Temmuz 21, 2008, 11:49:16 ÖS »
Alıntı sahibi: canacan üzerinde Temmuz 21, 2008, 11:46:02 ÖS
Sitemizde grafikçi arkadaşlarımıza bunların daha iyilerini yaptırabilirsiniz.Bir başka başlıkta da bir çeçen genaralin üzerine füze düşmeden evvelki son karesi yayınlanmış ve akabinde bunun bir canlandırma olduğu ortaya çıkmıştı.
Diğer konularda söylediklerinize katılıyorum.Denizaltı unsurlarının daha sinsi ve etkili oldukları aşikardır.Lakin her tehdidin bir önlemi mevcuttur.O mekodaki komuta sonarlarını kullanmadıysa ve bu denizlatıyı tespit edemediyse burada sorgulanması gereken şeyler başkadır.Bugün gelinen teknolojide balık sürülerini,hangi sürüde ne kadar balık olduğuna kadar görebilen teknolojiler varken bizimkisi sadece aymazlık olur,başka da birşey değil...
Eldeki fotoğrafları yayınlama konusunda gösterdiğiniz incelik konusunda da fazla ince düşündüğünüz kanaatindeyim.Koyduğunuz dökümanlardan ilham alacak gençler olabilir.Bu gibi belge ve dökümanlar psikolojik harpte çokca kullanılan araçlardır.Bize karşı yapılıyor ise biz neden yapmayalım? şahsen bir yunan forumunda yahut yunanların olduğu bir yerde yazıyor olsam ben de gizli yeraltı üslerini,radarlarının fotoğraflarını tek tek gemilerinin mevkilerini vs ifşa ederdim.Lakin sizin vereceğiniz bir fotoğraf kadar etkili olmazdı.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
O sonarlar hiç bir işe yaramıyor koskoca ABD'nin uçak gemisine Çin deniz altısı yaklaşmıştı hatırlatayım.Yani bu denizaltılar çok tehlikeliler.Ayrıca o yunanlılar da çok sahtekar YouTube'da DavidNorum'un bir it dalaşı videosunda bizimkiler onların Mirage'ına kilit atmış onlarda tam tersini söylüyor kilit atan biziz siz görüntüyle oynadınız diye. Ulan bizde Mirage mi var? Ne komikler yahu.
canacan
Yüzbaşı
Türk,öğün,çalış,güven.
Kuvvet:
«
Yanıtla #35 :
Temmuz 22, 2008, 12:01:25 ÖÖ »
Sn Corbet;
Dediğiniz gibi bazen bu sistemlerin EH araçlarıyla safdışı kaldığı bilinmektedir.Yapılan denizaltı platformu ne kadar küçük,kompozit,ses dalgası emici vs özelliklere sahip olursa olsun bunu tespit etmeye yönelik bir sistemin yapılabileceğinden bahsediyorum.Dikkat ederseniz sonarlardan bahsederken de yeni nesil sistemleri gündeme getirmek istedim.Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın sanırım bu konuda gerekli girişimleri bulunmaktadır.
Sonar-radar vs tedbirlerden ziyade bir de insansız deniz araçları projesi bulunmaktadır.Bu tedbir de böyle olayların engellenmesi açısından birer kilometre taşıdır diye düşünüyorum.
Youtube gibi portallarda yaptıkları dezenformasyon gerçekten içler acısı durumdadır.Sadece yunanların değil,ermeni,barzani,amerikan vs aklınıza ne geliyorsa muazzam propaganda malzemeleri mevcuttur.Ya hackleme yoluna gideceksiniz yahut benzerlerini siz de üreteceksiniz.Çağımız bilgi ve iletişim çağı ise silahlarınızı yeniden gözden geçirmelisiniz.
Saygılarımla...
Herşey Vatan İçin !
BIRLIKNET
Admin
Kıdem: 70
Kuvvet:
«
Yanıtla #36 :
Temmuz 22, 2008, 07:19:24 ÖS »
İlgili resimin pek fazla "önem" derecesi YOKTUR. Bu tür görüntü almalar normaldir.
- O kadar mesafeye ne kadar yaklaşabiliyor diyorsanız ?
Ege Denizindeki kıta sahanlığı ile Deniz Rotası farklıdır. Ayrıca ihtilaflı olduğundan bu tür 3000 yarda dan görüntü almalara çok sık olmasa da rastlanır.
Periskop derinliğinde veya satıh altında seyir yapan denizaltılar Türk E/H leri ile Sonar sistemleri sayesinde tespit edilebilmektedirler. Ayrıca MY**B de her yüzen S/Ü - S/A savaş araçları kayıtlanmaktadır.
Ayrıca
Türk Deniz Kuvvetleri,
sobelediği yunan savaş gemilerinin fotograflarını yayınlasa bu tür propaganda yapacak yüzleri kalmayacaktır.
Yeni ´Askeri Bölümler` Yönetmeliği...
[Yönetmelik]
Gündem / Haberler de artık kaynak belirtmek zorunlu...
[Bölüm Kuralı]
ARKADAŞLARIM YOK;
Aklım Arkadaşımdır.
DÜŞMANIM YOK;
Dikkatsizliğim Düşmanımdır.
ZIRHIM YOK;
Yardımseverliğim Zırhımdır.
KALEMIM YOK;
Değişmezliğim Kalemimdir.
KILICIM YOK;
Zekam Kılıcımdır.
Corbett
Üsteğmen
Supernatural
Kuvvet:
«
Yanıtla #37 :
Temmuz 23, 2008, 01:51:26 ÖÖ »
Alıntı sahibi: BIRLIKNET üzerinde Temmuz 22, 2008, 07:19:24 ÖS
İlgili resimin pek fazla "önem" derecesi YOKTUR. Bu tür görüntü almalar normaldir.
- O kadar mesafeye ne kadar yaklaşabiliyor diyorsanız ?
Ege Denizindeki kıta sahanlığı ile Deniz Rotası farklıdır. Ayrıca ihtilaflı olduğundan bu tür 3000 yarda dan görüntü almalara çok sık olmasa da rastlanır.
Periskop derinliğinde veya satıh altında seyir yapan denizaltılar Türk E/H leri ile Sonar sistemleri sayesinde tespit edilebilmektedirler. Ayrıca MY**B de her yüzen S/Ü - S/A savaş araçları kayıtlanmaktadır.
Ayrıca
Türk Deniz Kuvvetleri,
sobelediği yunan savaş gemilerinin fotograflarını yayınlasa bu tür propaganda yapacak yüzleri kalmayacaktır.
Komutanım siz de de bir sürü resim var tabi ama paylaşmıyorsunuz ben biliyorum.Özel Mesajdan birkaç resim atsanız da. Şu Yunanlılara bir tokat yapıştıralım.Bunların askeri resim sitesinde bayrağımızı ayaklar altına almışlar bunlar Atatürk'ün onların bayrağına gösterdiği hoşgörüden bir haberleri var mı?
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
Kıdem: 35
Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun
Kuvvet:
«
Yanıtla #38 :
Temmuz 23, 2008, 01:43:46 ÖS »
Arkadaşlar Donanma komutanlığı harekat başkanlığı istihbarat masasında bizim denizaltılar tarafından çekilmiş binlerce resim vardır.Çoğu yunan deniz üsleri ve sahile yakın hava savunma radar ve füze sistemleridir.Gemi resimlerini söylememe bile gerek yok.Kardak krizinde perişan olan yunan gemilerinin resimlerini gören biri olarak söylüyorum inanın bizim böyle ucuz propagandalara ihtiyacımız dahi yoktur.
Corbett
Üsteğmen
Supernatural
Kuvvet:
«
Yanıtla #39 :
Temmuz 23, 2008, 07:44:59 ÖS »
Ama büyüklük biz de kalsın biz böyle şeylerle uğraşmıyoruz dedikçe dış dünyada ezik muamelesi görüyoruz işte eliniz de varsa verin bana birkaç fotoğraf onlara karşı öyle bir propaganda yaparım ki. Hem üst kademeler biz biliyoruz diye gerindikçe hiç birşey bilmeyen gençler kendilerinden şüphe etmeye başlıyor biraz da biz gövde gösterisi yapalım.
Ben Yunanlı adama savunma sanayimizden bahsediyorum adam sattığınız Kobra ve Akreplerin ne tür bir önemi ve stratejikliği var diye soruyor.
canacan
Yüzbaşı
Türk,öğün,çalış,güven.
Kuvvet:
«
Yanıtla #40 :
Temmuz 24, 2008, 10:06:04 ÖS »
Yayınlamamızın ne gibi bir mahsuru olacağını merak ediyorum.Bunları Genelkurmayımız mektup ile göndermeyeceğine göre sivil sitelerde onbinlere yüzbinlere ifşa etmek yapabileceğimiz esaslı darbeler arasındadır diye düşünüyorum.
Saygılarımla...
Herşey Vatan İçin !
Sayfa:
1
2
[
3
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki