Sevgili Canacan cok güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık birde biz salamisi nasıl vururuz salamisin güvenlik açıklarıyla ilgili ek yapabilirsen çok iyi olur.
Saygılarımla
Zaten böyle birşeyi tahmin ve tasavvur ettiğim için şuan tüm proğramları durdurdum

Haritalar ve google earth ile meşgulüm

Biraz sabır

Saygılarımla...
Önemli not:Fotoğraflar geniş olduğundan ekranınızın sağında kalan kısmı es geçmeyiniz
Aksaz Deniz Üssü'nden yükselerek Salamis Üssü'ne ve Atina'ya bakmak istersek :

İnceleyeceğimiz yeri bölgelere ayırırsak:

Burada d ve e bölgeleri donanma üssünü,g HAF üssünü,aaa yeraltı birimlerini,f hava savunma birimlerini ve devamında antenleri göreceksiniz.Devam edelim...
HAF

d bölgesini incelersek:

Alt ada

Araziye gömülü depolar

Muhtemel havasavunma mevzileri

Üst ada

Muhtemel mühimmat depoları

Havasavunma mevzileri

e bölgesine geçersek:

Pek yabancı gelmedi sanırım

Howerlar

Resimlerde görülen yapılara sanki yeraltından bir iniş var gibi sezinlendim.d de ise hava savunma mevzilerini görmekteyiz... Buna benzer bir çok mevzi bulunmaktadır.

Aynı rampalara burada da rastlıyoruz.Yuvarlakların hemen yanlarında koyulaşan düz dar yola dikkat!
Şimdi ilk başta verdiğimiz genel haritayı bir daha hatırlayalım:
Buradaki aaa ile belirtilen alana dikkatlerinizi çekmek istiyorum
Öncelikle bu alanın hemen yanındaki b bölgesindeki ufak mevzi ve yapılar...

Hemen otobanın yanından aaa bölgesine giriş... Mobil hawk'lara vs beton zemin

aaa'ya inerken... Çeşitli mevziler ve nihayet aaa!

Muhtemel yeraltı birimleri-depo-tesis-liman vs

Son olarak; Greek Navy Seals Training Centre:

Şimdi bu tesislere bir de yunanistan tarafından bakarsak:

Burada bir de f ve anten-radarları görüyorsunuz.Bu yeraltı tesisi aaa'ya giden yolun bir ucu ise aradaki otoyolu alttan geçerek bu f ve anten alanına gitmektedir.
Bakalım f dediğimiz yerde neler varmış...
Emin olamamakla birlikte bunların birer Hawk bataryası olduğunu düşünüyorum.(Tepeden görünümleri ve gölgeleri itibariyle)

Bu da hemen yanındaki bir tesis...

Antenlere doğru ilerlersek...

Bunların haricinde bir de kamufle olmuş ve yapım aşamasında olanları mevcut...

Bu son fotoğraftakiler tesislerin kuzeydoğuya (Türkiye) doğru uzanan son bölümüdür.Bu gördüğümüz dağa yapılacak bir taarruzda hava savunma unsurlarına dikkat edilmelidir.Sürekli sabit birlikler olduğu gibi mobil birlikler için de bir çok mevzi hazırlanmış durumdadır.Tor,Hawk,Stinger vs ellerindekileri ağırlıklı olarak bu bölgeye konuşlandırdıklarını düşünüyorum.Komutanlarımız bunların analizini daha iyi yapmışlardır.
Yanlız bu ve civarındaki üsse gelene kadar pilotlarımızı uğraştırabilecek bir dağ daha vardır: Ymittos(imitos) Dağı. Bu dağ donanmanın konuşlanmış olduğu bölgenin yaklaşık 20km doğusunda,Atina şehir merkezini Türkiye'ye paralel şekilde saklamış bir topoğrafik yapıdır.Dik ve sarp bir araziye sahip olup zirveye stabilize yollar vasıtasıyla ulaşılmaktadır.
Şehrin tüm antenleri neredeyse burada konuşlandırılmış diyebiliriz.Sivil antenler yetmemiş askeri tesisler de inşa edilmiştir.Dilerseniz görsel araçlara geçelim...

çeşitli antenler ve baz istasyonları

Askeri antenler

Bir de askeri radar tespit ettik.Adım adım yaklaşalım:

Tesis-üst çaprazdan

Tesis tepeden kuşbakışı

Hava savunma ve diğer mevziler

Dağın hemen doğu yamacında Türkiye'ye bakan tarafta Venizelos Havalimanı

Limanın arazisinde radar benzeri bir yapı

Yaklaşık 4 saattir tırmalıyorum.Sırtım tutulduğu için burada noktalamak zorundayım

İnşallah teslim günüme kadar yenilerine devam ederiz...
Her Şey Vatan İçin!Saygılarımla...