Suriye sınırındaki birkaç mekanize ve zırhlı tugayımızı ziyeret ettim.Birliklerimizin durumu pek iyi değil.yunan sınırını koruyan birliklerimizde bu durumdaysa vay halimize!Malesef tugay yerleşkeleri iyi korunmuyo,araçlar yaşlanmış bakım seviyeleri çok düşük ve dahada önemlisi 3 ay eğitimli erler tarafından kullanılıyolar.Konuştuğum tankçı sınıfı subaylar bazı m 60 seviyesine yükseltildiği iddia edilen tankların değil savaşacak bayramlarda resmi geçitte bile kullanılacak halleri olmadığından dert yandı.Biran önce milli tank projesini sonlandırmalıyız.Tanklarımız cok eski ve kullanan erler cok tecrübesiz.Eğitimlerde zırhlı araçların tecrübesiz erler tarafından devrildiği cok rastlanan bi durum malesef eğitim ve silah sistemlerimizi acil iyi seviyeye getirmeliyiz.
Suriye sınırındakiler önem derecesinde Trakya'dan sonra gelir. Çünkü bizde önemli tehdit Yunanistandır. Bu yüzden Tekirdağ'da m60 lar ve leopardlar var. Bir de leopardlar suyun 4 küsür metre altından ilerleyebildikleri için oradalar. Olası bir Yunanistan savaşında Meriç nehrini geçmek lazım

.
Tüm tank şoförleri uzman çavuş değil benim bildiğim. Ateğmenler tank takım komutanlığı yaptıktan sonra... (4 tanktan sorumlular 1inde kendileri konuşlu)
Sayın urukay_22 nin alıntıladığı wikipedia rakamları kafamı karıştırdı. 52 tank taburumuz var. Normalde 1 tank taburu 41 tanktan oluşur. 52*41=2132. Tabi kafamı karıştıran sanırım acemi eğitimindeki ve depodaki karakollarda top vazifesi gören m48'ler.
Ve her zaman söyleneni tekrarda zarar yok sanırım:
İyi tank yoktur iyi mürettebat vardır.
1. Çeçen savaşında 1 seferde 200 kadar rus tankı tahrib edildi. Nasıl mı? Komedi diyebilirsiniz

. Şehir savaşında, alay cadde boyunca uzanır, en öndeki ile en arkadaki tahrip edilir, ortadakilerin manevra kabiliyeti minimumuma düşer. Tümü imha edilir.