Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: MEKANİZE VE ZIRHLI TUGAYLARIMIZIN SON DURUMU  (Okunma Sayısı 1841 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
*

Kıdem: 35

Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun

Kuvvet:

« : Temmuz 12, 2008, 09:07:59 ÖS »

Suriye sınırındaki birkaç mekanize ve zırhlı tugayımızı ziyeret ettim.Birliklerimizin durumu pek iyi değil.yunan sınırını koruyan birliklerimizde bu durumdaysa vay halimize!Malesef tugay yerleşkeleri iyi korunmuyo,araçlar yaşlanmış bakım seviyeleri çok düşük ve dahada önemlisi 3 ay eğitimli erler tarafından kullanılıyolar.Konuştuğum tankçı sınıfı subaylar bazı m 60 seviyesine yükseltildiği iddia edilen tankların değil savaşacak bayramlarda resmi geçitte bile kullanılacak halleri olmadığından dert yandı.Biran önce milli tank projesini sonlandırmalıyız.Tanklarımız cok eski ve kullanan erler cok tecrübesiz.Eğitimlerde zırhlı araçların tecrübesiz erler tarafından devrildiği cok rastlanan bi durum malesef eğitim ve silah sistemlerimizi acil iyi seviyeye getirmeliyiz.

marko
Asteğmen
*

Kıdem: 0

Kuvvet:

« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2008, 09:38:42 ÖS »

Maalesef Altay projesini 7 yıl beklemek zorundayız. Murat Bayar ın yaptığı son açıklamalardan da bunu anlıyoruz. Daha Altay tankına 7 sene var. Tabi kapsamlı bir proje birçok konuda ar-ge yapılacak sonuç alınacak uzun bir süreç. Ama umudumuz var, bizim olacak kendi tankımız diyeceğimiz bir tanka sahip olacağız. Ayrıca üretilecek tank sayısı da 250 ye düşürüldü. Sanırım Almanya dan alınan Leopart2 A4 tanklarının envantere girmesiyle ilgili olduğu düşünüyorum.
hunt_
Teğmen
*

Kıdem: 10

Kuvvet:

« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2008, 02:57:06 ÖS »

Suriye sınırındaki birkaç mekanize ve zırhlı tugayımızı ziyeret ettim.Birliklerimizin durumu pek iyi değil.yunan sınırını koruyan birliklerimizde bu durumdaysa vay halimize!Malesef tugay yerleşkeleri iyi korunmuyo,araçlar yaşlanmış bakım seviyeleri çok düşük ve dahada önemlisi 3 ay eğitimli erler tarafından kullanılıyolar.Konuştuğum tankçı sınıfı subaylar bazı m 60 seviyesine yükseltildiği iddia edilen tankların değil savaşacak bayramlarda resmi geçitte bile kullanılacak halleri olmadığından dert yandı.Biran önce milli tank projesini sonlandırmalıyız.Tanklarımız cok eski ve kullanan erler cok tecrübesiz.Eğitimlerde zırhlı araçların tecrübesiz erler tarafından devrildiği cok rastlanan bi durum malesef eğitim ve silah sistemlerimizi acil iyi seviyeye getirmeliyiz.
Olur hemen araçlarımızı yeniliyelim ver bi 50 milyar dolar tank ve zptleri yenileyelim. m-1 yada leopar2 tankları alalım birde bi 600 700 adet bradley aldıkmı iş tamamdır ha birde parayı verdikten sonra amerikan senatosundan veya alman meclisindende onay çıkması lazım onuda halledebilirsen bu iş olur
Sorması ayıp hangi birlikleri gezdin suriye sınırında zırhlı tugayımız mı var?
KKK da Tank şöförlerinin hepsi uzman çavuştur.Tankların modelleri düşük olmasına rağmen periyodik bakımları tam olarak yapılmaktadır.Atış kayıtları tam olarak tutulmaktadır.( namlu ömrü takibi için )
Tugay yerleşkeleri iyi korunmuyor derken kastetiğin araziye konuşlanmış bir tugay karargahımıdır?
m-60 seviyesine yükseltilen tankı ilk defa duydum burdan kasıt m-48 a5t1 lerin m-48 a5t5 e yükseltilmesimi? bu konuları biraz daha somut olarak söylersen sanırım gerekli cevapları verebilirim...
Nacizane saygılarımla
urukay_22
Yarbay
*

Kıdem: 68

1993-95 hakkari fazla söze gerek yok

Kuvvet:

« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2008, 04:08:45 ÖS »

Olur hemen araçlarımızı yeniliyelim ver bi 50 milyar dolar tank ve zptleri yenileyelim. m-1 yada leopar2 tankları alalım birde bi 600 700 adet bradley aldıkmı iş tamamdır ha birde parayı verdikten sonra amerikan senatosundan veya alman meclisindende onay çıkması lazım onuda halledebilirsen bu iş olur
KKK da Tank şöförlerinin hepsi uzman çavuştur.Tankların modelleri düşük olmasına rağmen periyodik bakımları tam olarak yapılmaktadır.Atış kayıtları tam olarak tutulmaktadır.( namlu ömrü takibi için )
Tugay yerleşkeleri iyi korunmuyor derken kastetiğin araziye konuşlanmış bir tugay karargahımıdır?
m-60 seviyesine yükseltilen tankı ilk defa duydum burdan kasıt m-48 a5t1 lerin m-48 a5t5 e yükseltilmesimi? bu konuları biraz daha somut olarak söylersen sanırım gerekli cevapları verebilirim...
Nacizane saygılarımla

Türk Kara Kuvvetleri
Ana Muharebe Tankları
0 MİTÜP (Milli Tank Üretim Projesi) +1000 adet planlanmaktadır.
298 Leopard 2A4
77 Leopard 1A3T1/TU120
150 Leopard 1A3T1
165 Leopard 1A1A1
170 M-60T Sabra 3 Tankı
658 M 60A3 TTS
96 M 60A1 RISE Passive
760 M 48A5T2M 60A3 Standart modeline yükseltildi.
619 M 48A5T1 Depo seviyesinde muhafaza edilmektedir.
103 M 48T5 Depo seviyesinde muhafaza edilmektedir
1200+ M 48A3 Depo seviyesinde muhafaza edilmektedir.

kaynak
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_Kuvvetleri_Komutanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Cevap olmuştur belkim m60 seviyesine getirlen m48 bahsediliyor ve sayın jellybean_3434  söz ettikleri bunlardır ve sormak lazım merak ettim sayın hunt_ mekanize ve zırhlı güçümüz cok mu iyi yoksa idare edermi yani elimizde eski bir cok tank silah arac yok mu yenilemek gerekmiyormu yoksa bunları
« Son Düzenleme: Temmuz 17, 2008, 04:16:37 ÖS Gönderen: urukay_22 » Logged
hunt_
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2008, 07:46:24 ÖÖ »

Bir m-48 i m-60 seviyesine getiremessin urukay_22 komutan.Elmayı armuta cevirmek gibi bişey senin sölediğin, sanada aynı soruyu sorayım kastettiğiniz şey m-48 lerin atış sistemlerinin mekanik nişangahtan lazerli sisteme dönmesimi aselsanın yaptığı ve hala yapmaya devam ettiği?

Tsk  elindekilerle ile en iyisini yapmayı öğrenmiştir, bunuda birçok yerde göstermiştir. Ben demiyorum tabiki tank gücümüz eskidir mekanizeden kastetiğinde heralde m-113 ( kariyer ) dir. Bunlarda eskidir yenilemek gerekir ama buna para ayırıcak devletin gücü yok... Sizin söyleminiz maç izleyip yorum yapan normal vatandaştan farklı deil. Biz daha g-3 leri değiştirememişiz siz tankları yenileyelim diyorsunuz, bir çok kısıtlı şartlarda m48 ler modernize ediliyor m60 lar modernize ediliyor şu anda elimizden gelen bu inşallah milli tank projesi başlıyor. 10 12 sene içinde kendi tanklarımız da olacak. O zamana kadar idare edeceğiz. Ha çok istiyosan bi 5 10 milyar dolar çıkıver son model tanklardan ( istedini seçebilirsin hangi modeli istiyosan ) bide izin patlat 2 yada 3 tugay son teknoloji zırhlı birlikkuralım 
tsk-bordo bere
Binbaşı
*

Kıdem: 34

Bordo Bereli Olmak Bir Ayrıcalıktır...

Kuvvet:

« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2008, 08:48:33 ÖÖ »

Alıntı
5.Zırhlı Tugay Komutanlığı Gaziantep'te konuşlu.

''Korkusuzdur dağların efesi, titretir haini kaplanların sesi, madalya gibi duruyor başında, kahramanlık timsali, BORDO BERESİ''
hunt_
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2008, 08:52:56 ÖÖ »

jelly-bean orayımı ziyaret etmiş?? beğenmediği yer orasımıymış?
urukay_22
Yarbay
*

Kıdem: 68

1993-95 hakkari fazla söze gerek yok

Kuvvet:

« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2008, 05:24:56 ÖS »

Bir m-48 i m-60 seviyesine getiremessin urukay_22 komutan.Elmayı armuta cevirmek gibi bişey senin sölediğin, sanada aynı soruyu sorayım kastettiğiniz şey m-48 lerin atış sistemlerinin mekanik nişangahtan lazerli sisteme dönmesimi aselsanın yaptığı ve hala yapmaya devam ettiği?

Tsk  elindekilerle ile en iyisini yapmayı öğrenmiştir, bunuda birçok yerde göstermiştir. Ben demiyorum tabiki tank gücümüz eskidir mekanizeden kastetiğinde heralde m-113 ( kariyer ) dir. Bunlarda eskidir yenilemek gerekir ama buna para ayırıcak devletin gücü yok... Sizin söyleminiz maç izleyip yorum yapan normal vatandaştan farklı deil. Biz daha g-3 leri değiştirememişiz siz tankları yenileyelim diyorsunuz, bir çok kısıtlı şartlarda m48 ler modernize ediliyor m60 lar modernize ediliyor şu anda elimizden gelen bu inşallah milli tank projesi başlıyor. 10 12 sene içinde kendi tanklarımız da olacak. O zamana kadar idare edeceğiz. Ha çok istiyosan bi 5 10 milyar dolar çıkıver son model tanklardan ( istedini seçebilirsin hangi modeli istiyosan ) bide izin patlat 2 yada 3 tugay son teknoloji zırhlı birlikkuralım 

Sayın hunt_ kaynakta yazanlar yanlış bir şey demiyorum  ve gelelim diğer konulara mac izleyen seyirci yorumlarına biraz bilgimiz var konuşuyoruz tank güçümüz ortada sayısal olarak cok işlev olarak yarıdan coğu eskimiş tanklar gelelim mekazine güçümüz o kadar okadar güçlü daha düne kadar marap tarzı aracları yeni alamay başlıyoruz demekki acılan ihaleler var bu eksikleri ortadan kaldırmak için he g3 zamanında secildi doğru idi şimdi demode oldu yeni tüfek geliyor ha 5-10 milyar dolar batan banklardan devletin üstüne kalan para 90 milyar dolar demekki devllette  para varki bu alamadığı paraları  alamadığı için siliyor bunlar dediğin gibi duygusal olarak bakmaya  gerek yok  sam amca bize gelir siz süpersiniz silahlarınız süper der gider bizde o gazla süperiz deriz askeri olarak süperizde   silah olarak ordumuz yeterli değil 

birazda daha bilgi 10-12 seneden önce kendi tankımız olacak

devlet  bu ülkeden götürülen milyarlarca doları getirsin istediğimizx silahı alır yada yaparız devletin öyle bir güçü yok demekte cok garibime gitti bizden fazla fazla vergi alıyor bunları cepleri yerine silah almaya yatırırlarsa alırlar merak etme
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2008, 05:26:41 ÖS Gönderen: urukay_22 » Logged
Onegin
Yüzbaşı
*

Kıdem: 8

Kuvvet:

« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2008, 10:12:32 ÖS »

Suriye sınırındakiler önem derecesinde Trakya'dan sonra gelir. Çünkü bizde önemli tehdit Yunanistandır. Bu yüzden Tekirdağ'da m60 lar ve leopardlar var. Bir de leopardlar suyun 4 küsür metre altından ilerleyebildikleri için oradalar. Olası bir Yunanistan savaşında Meriç nehrini geçmek lazım Smiley  .
Tüm tank şoförleri uzman çavuş değil benim bildiğim.  Ateğmenler tank takım komutanlığı yaptıktan sonra... (4 tanktan sorumlular 1inde kendileri konuşlu)
Sayın urukay_22 nin alıntıladığı  wikipedia rakamları kafamı karıştırdı. 52 tank taburumuz var. Normalde 1 tank taburu 41 tanktan oluşur. 52*41=2132. Tabi kafamı karıştıran sanırım acemi eğitimindeki ve depodaki karakollarda top vazifesi gören m48'ler.
Ve her zaman söyleneni tekrarda zarar yok sanırım:
Alıntı
İyi tank yoktur iyi mürettebat vardır.
1. Çeçen savaşında 1 seferde 200 kadar rus tankı tahrib edildi. Nasıl mı? Komedi diyebilirsiniz Smiley . Şehir savaşında, alay cadde boyunca uzanır, en öndeki ile en arkadaki tahrip edilir, ortadakilerin manevra kabiliyeti minimumuma düşer. Tümü imha edilir.

İşin sanatı ara adam olmaktır.
İnsanları buluşturmak...
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
*

Kuvvet:

« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2008, 03:10:36 ÖS »

39.mekaniz piyade tugay komutanlığı,Adana ve Maraştaki zırhlı tugaylar sanırım Suriye ciddiye alınmadığı için bu tugaylar gerek silah gerekse karargah bakımından iyi durumda değil.

Saygılar

denizalp
Teğmen
*

Kıdem: 13

S İ V İ L

Kuvvet:

« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2008, 03:31:48 ÖS »

Farkeden birşey yok ha adanada ha urfada yada ya asker kullansın yada uzman asıl konu ordunun zafiyet derecesinde techizatının eski ve demode olmasıdır.Asıl tartışılması gereken budur.Petrol zengini ülkede deyiliz kıt kaynaklar en verimli nasıl kullanılır ve modern bir ordu nasıl yaratılır bence bunu konuşalım.
Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2008, 01:34:33 ÖÖ »

Peki Leopar2ler ve M60T (sabra) lar nerede konuşlanıyor bu konuda bilgi var mı?

Bir de deniz piyadelerinin tankları M48 mi M60 mı (Efes tatbikatında görünenler) ?
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
*

Kuvvet:

« Yanıtla #12 : Ekim 05, 2008, 01:37:23 ÖÖ »

Leo 2 ler 1. ordunun zirhli ve mekanize tugaylarindalar.M60 T den daha 1 bolukluk bile tank yapilamadi Ankara zirhli birlikler okulunda var 10 taneden az.M60 lar da kibris ve 1. ordu haric heryerde var.

HursitCelebi
II. Admin
*

Kıdem: 428

Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !

Kuvvet:

« Yanıtla #13 : Ekim 05, 2008, 01:41:57 ÖÖ »

Hayrola Kilis 1. Ordu mu oldu ?

Pekala Leopard 2 A 4 ler nerde ?

Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2008, 01:43:35 ÖÖ »

Peki Leo1ler nerede, Leo2 ile aynı şekilde sadece 1. orduda mı?

Bir de M60T teslimatı 2009 ortalarında bitecekti doğru mu?
Sayfa: [1] 2 3 4 ... 6   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.098 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu