Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dosya paylasimi dedikleri nedir nasil dosya paylastirilir ?  (Okunma Sayısı 210 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kıdem: 55

Kuvvet:

« : Haziran 29, 2008, 08:04:49 ÖS »

Dunya genelinde 200,000,000 yakin bir kitlenin kullandigi dosya paylasimi nedir, ne degildir aciklamaya calisacagim.

Oncelikle bize gerekli olan dosya paylasim proogramini indirmemiz gerekiyor. Bunun icin http://www.utorrent.com/download.php adresine gidip asagidaki sekilde dosyayi bilgisayarimiza indiriyoruz.

Bu dosyayi once bilgisayarimiza kayit edip dha sonra da cift tiklayarak sistemimize kuruyoruz.

Daha sonra populer torent arama sitesi olan www.mininova.org sitesine gidip istedigimiz dosyayi ariyoruz.

Burada asagidaki ornekte goruldugu uzere Er ryan i kurtarmak isimli filmi ariyoruz. Arama sonuclarini asagida gosterildigi sekilde filtreliyoruz. (Unutmayin SEEDS degeri ne kadar fazla olursa istegimiz dosyayi o kadar cabuk indirebiliriz.)

Daha sonra hemen soldaki dosya ismine tiklayip asagidaki sayfaya geciyoruz.

Bu sayfada isaretli yere tiklayip dosyamizi bilgisayarimiza kayit ediyoruz.

Daha sonra indirdigimiz UTORRENT adli programi acip rsimde gosterilen yere tiklayarak once indirdigimiz dosyamizin yolunu seciyoruz.

Acilacak pencerede dosyamizin yolunu programa gosterip OK tusuna basiyoruz.

Gelecek pencerede ise isteklerimizi isaretleyip OK tusuna basiyoruz.

Son olarak ise istedigimiz dosya hakkinda butun detaylari gosteren bir pencere ile karsilacagiz. Burada Dosyanin buyuklugu, gecen sure, kalan sure, indirme hizi, yukelem hizi gibi daha bir cok detay bulabiliriz.

Arkadaslar yalniz indirdiginiz dosyalari isiniz bitince silmeyi unutmayin.

Saygilarimla
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2008, 08:08:39 ÖS Gönderen: lastboyofsiberspace » Logged

Eğil; kulak ver ceddine, Türk’e kefen giydirmek hangi itin haddine!..
yunus emre
Teğmen
*

Kıdem: 6

Kuvvet:

« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2008, 07:33:37 ÖS »

başlığı torrent nedir nasıl kullanılır diye açsaydın :S
lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 04:17:00 ÖS »

başlığı torrent nedir nasıl kullanılır diye açsaydın :S

Torrent veya (veya P2P) in Turkce meali "Dosya paylasimdir".

yunus emre
Teğmen
*

Kıdem: 6

Kuvvet:

« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2008, 05:13:03 ÖS »

Türkçe Meali yerine torrent  yazsaydın diyorum
tmm neyse
bozo
Yüzbaşı
*

Kıdem: 21

Kuvvet:

« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2008, 05:43:41 ÖS »

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim   
İlk deneme olaarak 2008 hitt parçaları indririyorum diye sevinmiştimki ! 2008 en ünlü bayanlarını indirmişim 

ne mutlu TÜRK'üm değil ! BEN TÜRKÜM GERİSİNİ TANIMAM.
Kutluk_HaN
Üsteğmen
*

Kıdem: 22

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda !!!

Kuvvet:

« Yanıtla #5 : Temmuz 20, 2008, 12:21:25 ÖS »

iyi de bu torrent neye yarıyor ki, ha rapidden indir, ha böyle, aynı şey değil mi..

lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #6 : Temmuz 20, 2008, 06:09:06 ÖS »

iyi de bu torrent neye yarıyor ki, ha rapidden indir, ha böyle, aynı şey değil mi..

Diyelimki 10mb buyuklugunde bir dosya var, normal olarak bu dosya tek parcadir sen indirmeye basladiginda 0byte dan baslar 10.000.000 byte a gelene kadar indirmeye devam eder. Diyelimki bu dosyayi rapid share den indiriyorsun o zaman senin ip adresin RS in veri tabanina kayit ediliyor ve diger bir indirme icin belli sure beklemek durumunda kaliyorsun.
Dosya paylasimi denilen sey ise bu 10mb lik dosyayi atiyorum 1000 parcaya boluyor, ve bu 1000 parca ayri ayri bilgisayarlarda bulunuyor, sen bu dosyayi indirmeye basladigin anda senin bilgisayarin bu dosyayi elinde tutan 1000 tane bilgisayara istek gonderip baglaniyor ve her bir bilgisayardan bir parcayi aliyor, indirme islemi bittiginde ise 1.2.3.4.5.6.7. gibi sira numarasi ile bu dosyalari tek tek bir biri ardina ekliyor. Sonu olarak 10mb lik dosya hem daha cabuk iniyor, hemde hehangi bir neden ile hattin kesilmesi durumunda internete yeniden baglandiginda geri kalan indiremedigi parcalari indiriyor.

Yani rapid share den cok dha hizli bir sekilde indirme islemi yapabiliyorsun, ornegin ben yaklasik 700 mb buyuklugunde bir filmi ortalama 8dk gibi bir surede indirebiliyorum.

Kutluk_HaN
Üsteğmen
*

Kıdem: 22

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda !!!

Kuvvet:

« Yanıtla #7 : Temmuz 20, 2008, 09:01:58 ÖS »

Diyelimki 10mb buyuklugunde bir dosya var, normal olarak bu dosya tek parcadir sen indirmeye basladiginda 0byte dan baslar 10.000.000 byte a gelene kadar indirmeye devam eder. Diyelimki bu dosyayi rapid share den indiriyorsun o zaman senin ip adresin RS in veri tabanina kayit ediliyor ve diger bir indirme icin belli sure beklemek durumunda kaliyorsun.
Dosya paylasimi denilen sey ise bu 10mb lik dosyayi atiyorum 1000 parcaya boluyor, ve bu 1000 parca ayri ayri bilgisayarlarda bulunuyor, sen bu dosyayi indirmeye basladigin anda senin bilgisayarin bu dosyayi elinde tutan 1000 tane bilgisayara istek gonderip baglaniyor ve her bir bilgisayardan bir parcayi aliyor, indirme islemi bittiginde ise 1.2.3.4.5.6.7. gibi sira numarasi ile bu dosyalari tek tek bir biri ardina ekliyor. Sonu olarak 10mb lik dosya hem daha cabuk iniyor, hemde hehangi bir neden ile hattin kesilmesi durumunda internete yeniden baglandiginda geri kalan indiremedigi parcalari indiriyor.

Yani rapid share den cok dha hizli bir sekilde indirme islemi yapabiliyorsun, ornegin ben yaklasik 700 mb buyuklugunde bir filmi ortalama 8dk gibi bir surede indirebiliyorum.
Vay, usta senin internet hızı kaç.. Bir de ben senin mininova sitesinden "impossible creatures" diye aratıyorum.. games kategorisinde5 tane dosya çıkıyor, bak bunlar

hangisini indirmem gerek onu anlamadım, bu benim aradığım bir oyun.. nasıl ayarlıcaz??

lıberty
Üsteğmen
*

Kıdem: 13

Kuvvet:

« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2008, 12:16:52 ÖÖ »

İndirdiğimiz filme alt yazı nasıl ekleyebiliriz? Bunu da anlatabilirseniz dadından yenmeyecek!
lastboyofsiberspace
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2008, 06:56:55 ÖS »

İndirdiğimiz filme alt yazı nasıl ekleyebiliriz? Bunu da anlatabilirseniz dadından yenmeyecek!

Buyrun Altyazi hakkinda bir gorsel dokuman.

Ilk once www.mininova.org adresine gidip istedigimiz filmi ariyoruz. Filmi bulduktan sonra asagida ok isareti ile gosterilen yere tikliyoruz.

Daha sonra acilacak yeni sayfadan alt yazimizi seciyoruz. Yalniz burada dikkat etmeniz gereken nokta var. Eger indirdigimiz film 1cd ise sadece sadece 1cd lik olan alt yazilari indiriyoruz. Eger 1cd lik filme 2 cd lik alt yazi indirirseniz izlediginiz film bittigi halde altyazi halen devam eder veya tam tersi 2cd lik bir film icin 1cd lik altyazi indirirseniz izlediginiz filmin yarisinda butun altyazilar biter.

buldugumuz altyazilari once bilgisayarimiza indiriyoruz.

daha sonra zip dosyasi icinden .SRT uzantili dosyamizi filmimizin oldugu klasor icine kopyaliyoruz. Dikkat burasi onemli : Altyazi dosyamiz KESINLIKLE film ile ayni klasor icinde olmali.

Isin en can alici noktasina geliyoruz. Film klasorune kopyaladiginiz altyazi dosyasi ile filmin adi KESINLIKLE AYNI OLMALI. Eger filmimizin adi spiderman_3_falan_filan_orumcek_adam.avi ise altyazi dosyamiza sag tiklayip ismini spiderman_3_falan_filan_orumcek_adam.srt olarak degisitiriyoruz yoksa alt yazi dosyasi calismaz.

Hepinize iyi seyirler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.102 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu