Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Kara Kuvvetleri
(Moderatör:
mg42
) >
Mke'nin yeni harikası imtaks
Sayfa:
1
[
2
]
3
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Mke'nin yeni harikası imtaks (Okunma Sayısı 1897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bunkerbuster
Kd. Binbaşı
Kıdem: 126
Kuvvet:
Ynt: Mke'nin yeni harikası imtaks
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 16, 2008, 10:24:51 ÖS »
Resime epeyce baktım ama, MG3'ün cephane sandığını nereye koyacak, şeriti nereden verecek anlayamadım.
BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
Kıdem: 101
- 1283... - İÇİMİZDE!
Kuvvet:
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 16, 2008, 10:25:05 ÖS »
Jellybean'ın koyduğu resimlerdeki silahların, bu yapılan silaha üstünlükleri neler peki ? Teknolojik görünüyorlarmış ya, üstünlüklerinide sizden öğreneyim ?
Tipine bakarak silah alınmaz ! Hangi İkinci Dünya savaşı silahı monte edilmiş sisteme ben göremedim ? Emin olun hareket kabiliyeti yeterlidir, sağa-sola doğru zaten rahatlıkla hareket edebilir, (yoksa silahı hiç yapmazlardı) namluda yeterince havaya kalkar.Havayamı ateş edeceksiniz daha ne kadar boşluk olmasını istiyorsunuz ? Namlu rahatlıkla 75-80 derece kalkar havaya, e karakola saldıranlarda gökten zembille inmeyecek.
Görüntüsünün benim nazarımda fazla önemi yok, işini yapsın yeterli.(Hadi silah sanayinin veya ülkenin reklamını yapacağın silahları, allayıp pullarsın ayrı mesele, ama bu silah senin savunma sanayinin yüzü olmayacakki)
Birde görüntü karşılaştıracaksak illaki, iki silahın aynı yönden çekilmiş fotoğraflarına bakmak lazım.Biri önden çekilmiş, diğeri arkadan.
«
Son Düzenleme: Ağustos 16, 2008, 10:47:36 ÖS Gönderen: BLACKEAGLE
»
Eğer 9 Canlı Olsaydın
En Çok 8 Kez Kaçabilirdin Ölümden
Bil ki 7 Düvele Sultan Olsan Dahi
Yerin 6 Mekân Olacak Sana
En Fazla 5 Metre Kumaş Götürebileceksin
Kapatacaksın 4 Açsan da Gözünü
Bu Dünya 3 Günlük Dünya
Azrailin Yanında 2 Kat Olup Yalvarsan da Nafile
Elbet 1 Gün Öleceksin
O Zaman Her Şey 0'dan Başlayacak
»
SisLi Bir Mazîden UzakTa, YaLnızca Sana Yakınım. GönLümün DaLGaLarında SevGim KaLsın ! BitmeYen RüyaLarımda Hep Sen Varsın !
«
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
Kıdem: 35
Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun
Kuvvet:
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 16, 2008, 10:30:33 ÖS »
Mg 3ün 2. dünya savaşından kalma,g3 ün ise 1970 lerin teknolojisi olması bolca tutukluk yapması seri atışlar sonrası namlunun şişmesi vs...gibi nedenlerle bu sistemin sorun çıkarabileceği kanaatindeyim.Aselsanın yaptığı stamp ise tam anlamıyla 4 4 lük bir silah sistemidir.
Son olarak MKEK mutlaka siyasilerin elinden kurtarılmalı ve Aselsan gibi düzgün çalışan bir yapıya acilen kavuşturulmalıdır.
Saygılarımla
BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
- 1283... - İÇİMİZDE!
Kuvvet:
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 16, 2008, 10:35:17 ÖS »
"... 1970 lerin teknolojisi olması bolca tutukluk yapması seri atışlar sonrası namlunun şişmesi vs...gibi nedenlerle bu sistemin sorun çıkarabileceği kanaatindeyim"
Ama bu sorunun çözümünü gerçekten merak ediyorum
Eğer 9 Canlı Olsaydın
Bu Dünya 3 Günlük Dünya
Elbet 1 Gün Öleceksin
»
SisLi Bir Mazîden UzakTa, YaLnızca Sana Yakınım. GönLümün DaLGaLarında SevGim KaLsın ! BitmeYen RüyaLarımda Hep Sen Varsın !
«
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 16, 2008, 10:40:17 ÖS »
Netten arayıp bulamadığım bir silah sistemi var Predator filminde de geçen.7-8 namlulu mermileri dönerek atan o tarz bir makinalı tüfek çok daha verimli olabilir mg 3 yerine.(ya da ağır makinalı tüfek tek namlulu aynen resimlerini eklediğim gibi) ayrıca g3 kullanma tam bir fiyasko!ne gerek var g3 e.hiçbir yabancı muadili(israil ve abd yapımı)bu tarz piyade tüfeğine ihtiyaç duymamıştır bu sistem için.Farklı silah şirketlerince üertilen aynı tip sistemleri aşağı ekledim.
Saygılarımla
1.jpg
(22.97 KB, 400x227 - Gösterim: 49 kez.)
2.jpg
(20.78 KB, 450x298 - Gösterim: 52 kez.)
3.jpg
(39.63 KB, 470x542 - Gösterim: 45 kez.)
«
Son Düzenleme: Ağustos 16, 2008, 10:44:21 ÖS Gönderen: jellybean_3434
»
desert
Üsteğmen
Kıdem: 7
Kuvvet:
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 16, 2008, 11:54:27 ÖS »
Neyi savunuyorsun sayın BLACKEAGLE silahın görüntüsü ortada ne anlatmamı istiyorsun sana mg 3 mü?yoksa g3 mü?stamp sistemi teknolojik olabilir aselsanın bu konudaki çalışmaları taktire şayandır gurur duyuyorum ya üzerine koyduğun silahlar allah aşkına cevap yazmak için yazmayın lütfen bu şekilde silah olmaz,elbette bir tesiri etkisi olacaktır ama muadilleriyle boy ölçüşebilmeli hatta onlardan daha üstün olmalı ama daha ilk etapta görüntüsü hayal kırıklığına uğratıyor insanı, elin adamı yapıyorda sen neden yapamıyorsun senin neyın eksık kullanacağın bölgeyi hayal et keyfi üretilmedi o silah elbetteki hareket kabiliyeti yüksek olmalı kafana göre şu kadar dözer bu kadar döner diyemezsin sadece benim yaptığım gibi görüntüye bakarak yorum yaparsın yüzlerce model silahın var sanki çeşit çeşit bunuda öylesine yapıyorsun ihraç düşüncesi olmaksızın, sözleriniz bana hiç mantıklı gelmiyor 2-3 proje gundeme geldi diye havalara uçmamak lazım yaptığın silah vede silah sanayin ortada gönül en iyisinin yapılmasını ister lakin yoksada yok demeyi bilmek gerekir,fotoğraf açısı önemli değil gördüklerin yeterli değilmi önden ne gibi bir farklılık bekliyorsun?
Sayın jellybean_3434 aradığınız silah bu sanırım linlini veriyorum.
http://world.guns.ru/machine/minigun-e.htm
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 16, 2008, 11:59:56 ÖS »
Sağol kardeşim baya aramış ama bulamamıştım bunu.
desert
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 17, 2008, 12:11:14 ÖÖ »
Rica ederim!
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Binbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 17, 2008, 11:25:10 ÖÖ »
Çocuklar sistemde kullanılan mg3 ve g3 tüfeklerinin kullanılmasının bir sakıncası yok önemli olan sistemin kendisi.daha sonra geliştirilerek başka silahlarda konulur.önemli olan böyle bir silah sistemini üretebilmek.bizim savunma sanayimiz bunu başardı.
ÇILGIN BİR LAZ
BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
- 1283... - İÇİMİZDE!
Kuvvet:
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 17, 2008, 11:37:47 ÖÖ »
Bak güzel kardeşim,
Alıntı
ama daha ilk etapta görüntüsü hayal kırıklığına uğratıyor insanı,
Demekki her insanı uğratmıyormuş.Beni hayal kırıklığına uğratmadı.Mesela senin bir üst mesajındaki ikinci resime bak, onun arkadan görüntüsüyle şimdiki arasındaki fark ne ? O silaha teknolojik görünüyor diyorsun ama, bu yapılan silahta önden aynen öyle görünüyordur.Tek fark kullandığı silah, ki kullandığı makineli tüfekte, bazı tutukluk problemleri dışında dünyada yapılmış en etkili makineli tüfeklerden biri.Başka makineli koyacaksında, sen hangi makineliyi yapıyorsunki koyacaksın ? Başka bişey koymak için, ya bilmem kaç sene daha bekleyip, kendi makinelini bekleyeceksin, ya da kendine ek masraf bulup satın alacaksın.Yada elindekinin en iyisini kullanacaksın.Başka yolu var mı ?
Alıntı
elbette bir tesiri etkisi olacaktır ama muadilleriyle boy ölçüşebilmeli hatta onlardan daha üstün olmalı
Hayret
Daha silahı kimse kullanmadan siz tesirini anlamışsınız
Gerçekten tebrik ediyorum sizi, görüntüye bakarak silahları çözebiliyorsunuz demek
Acaba, muadilleriyle boy ölçüşemeyeceğini görüntüsünden nasıl anladınız ?
Alıntı
kullanacağın bölgeyi hayal et keyfi üretilmedi o silah elbetteki hareket kabiliyeti yüksek olmalı kafana göre şu kadar dözer bu kadar döner diyemezsin sadece benim yaptığım gibi görüntüye bakarak yorum yaparsın
Bir önceki mesajınız, " hareket kabiliyetinin düşük olduğunu düşünüyorum", şimdi ise "keyfi üretilmedi o silah elbetteki hareket kabiliyeti yüksek olmalı " !! Güzel kardeşim, sen demişsin keyfi üretilmedi o silah, hayal gücünü kullanırsan sağa-sola rahatça hareket edebileceğini anlarsın.Hareketsiz objelere kullanmayacaksın bunu.Yukarı-aşağı yönlü harekette ise, yine hayal gücünü çalıştır, bak resme, o silahın en kötü 70 derece havaya kalkabileceğini görebilirsin.Dediğim gibi, daha ne kadar istiyorsun havaya ateş etmek mi ? Ee mesele teröristler karakola saldırırken, 90 derece eğimli tepeden saldırmayacaklar.Yani hareket kabiliyeti yeterlidir.(Tabi resime bakarak bu kadar yorumlanabilir, sizin gibi resimden tam olarak çıkaramıyorum etkinliğinini
)
Alıntı
fotoğraf açısı önemli değil gördüklerin yeterli değilmi önden ne gibi bir farklılık bekliyorsun?
Nasıl önemli değil fotoğraf açısı ? Senin teknolojik dediğin silahların teknolojik görünmesinin nedeni, boyası birde önündeki kameralar sensörler falan.Başka farkları yok zaten.Bir silahın, bunların olduğu yönünü koymuşun, diğerinin ise, hiçbir özeliğinin bulunmadığı arka tarafını
Diğerlerininde arka tarafı aynen böyle.
Bak stamp'ın arka tarafı.Çok mu teknolojik duruyor ? Boyasını cilasını aynen bahsettiğimiz silah gibi yap çok mu teknolojik duracak ? Valla parçaları alet çantası gibi görünüyor arkadan
Son olarak, asla yazmış olmak için mesaj yazmam ! Sözlerine dikkat et !
«
Son Düzenleme: Ağustos 17, 2008, 11:52:12 ÖÖ Gönderen: BLACKEAGLE
»
Eğer 9 Canlı Olsaydın
Bu Dünya 3 Günlük Dünya
Elbet 1 Gün Öleceksin
»
«
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Binbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 17, 2008, 11:57:45 ÖÖ »
Jellybean kardeşim sisteme g3 ve mg3 yerleştirilmesinin tutukluk yapacağını sanmam.hem belki ileride başka tüfeklerde yerleştirebilirler.kim bilir belkide imtaksların üzerinde mehmekçik 1 leri görebiliriz.
ÇILGIN BİR LAZ
desert
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 17, 2008, 03:25:13 ÖS »
Sayın BLACKEAGLE yazınızı sabırla okuyorum! aynı şekildede cevap veriyorum!daha öncede söyledim cevap yazmak için mesaj atma,mesajımın içinden cınbızla çekip bir kaç cümlemi almış ve yorum yapmışsın, şimdi ilk yaptığın yorumda arkadan görüntüye değinmişsin vede resim eklemişsin ama yanına bizim silahı koymamışsın he bır oncekı sayfadanda bakılır ama yanyana olması durumu daha ıyı gözler onüne serer ve özetler,sonra demişsinki kullanılan silah tutukluk yapsada iyi bir silahtır demiş ve hangi silahı yapıyorsunda koyacaksın demişsin benim yazılarımı dikkatli okumadığın için böyle yazıyorsun sayın blackeagle üretilmiş bir çok silah varken sen tutupta 60-70 yıllık silahları koyuyorsan söyleyecek birşey bulamıyorum ben su silahı bu silahı urettık gıbılerınden bır yazıda yazmadım ve sende hala silahı savunmak için mesaj atıyorsun anlayamıyorum,bak daha öncede söyledim elbette bır etkısı ve tesiri vardır bunu söylemek ıcın müneccım olmaya gerek yoktur ama ıyı ama kotu bır tesırı vardır ama mesele bu değil takılma bunlara sen sıfırdan ar-ge çalışmaları neticesinde bir ürün ortaya koyuyorsun ve ürününde miladı geçmiş silahlar var ok,
Hayret ,Daha silahı kimse kullanmadan siz tesirini anlamışsınız.Gerçekten tebrik ediyorum sizi, görüntüye bakarak silahları çözebiliyorsunuz demek,Acaba, muadilleriyle boy ölçüşemeyeceğini görüntüsünden nasıl anladınız ?
Su tabancası deil bu yapılan bunu kafana
elbettekki tesirli olacak tesirden kasıt su kadar mesafe bu kadar mesafe deıl zaten verıde vermedım mermısı degdıgınde ıslatmaz öldürür!sacma sacma yorumlar yapma bıde smıley koyuyorsun sankı dogru bır yorum yapmıs gıbı,silah üretiyorsan muadilleriyle boy ölçüşebilmeli nasıl mesaj okuyorsun kardeşimsen stamp sistemine herhangi bir sey söylemişmiyim ben ıyı oku stamp sistemi için taktır ettıgımı belırttım sıstem ıcın ,silahın tutukluk yaptıgında stamp'ında bir işe yaramaz!
hala açı değerleri veriyor ve bana resme bak hayal et diyorsun ben neden vermıyorum sayısal verı,sen nasıl bu acıları hayal edebılıyorsun pes dogrusu!hareket kabiliyeti yüksek olmalı evet yüksek bak bakalım resme sadece resme bak o gelışmıs hayal gucunu devre dısı bırak altında donen bır platform varmı bırde bana arkadan teknolojık gorunmuyor dedıgın sılaha bak arkadasım sılah ortada buraya sunan arkadasımızın verdıgı verılerde ortada ben verı vermıyor resme bakarak yorum yapıyorum sen benım bu yorumlarımı silahı koru korune savunarak elestırmeye kalkıyorsun yanı sana ne dıyecegımıde sasırıyorum,
Nasıl önemli değil fotoğraf açısı ? Senin teknolojik dediğin silahların teknolojik görünmesinin nedeni, boyası birde önündeki kameralar sensörler falan.Başka farkları yok zaten.Bir silahın, bunların olduğu yönünü koymuşun, diğerinin ise, hiçbir özeliğinin bulunmadığı arka tarafını.Diğerlerininde arka tarafı aynen böyle.
Sen neden boyamıyorsun nıye yapılanlardan daha modern bır goruntude bır urun ortaya cıkarmıyorsun sen neden kamera sensor vs.sen nıye koymuyorsun senın neyın eksık sılahı yapıyorsan herseyını dusuneceksın o sılahtan bırılerının canı yandıgında bunları akıl etmeyeceksın zamanında yapacaksın!saygılarımla!
BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
- 1283... - İÇİMİZDE!
Kuvvet:
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 17, 2008, 04:03:33 ÖS »
Madem çok biliyorsunuz, cımbızla çekmeminde bir farkı olmamalı değil mi ? Ya da istiyorsanız cümle çekmeyim sadece, kullandığınız bağlaçlara bile yorum yapayım.Hey allahım ya
Sen silahı eleştiriyorsun, bende beğendiğim silahı savunuyorum.Ne yapmamı bekliyorsun ? Kardeşim diyorsunki özgün olsun yaptıklarımız.Tamam bizde istiyoruz bunu.Sen bu sisteme makineli tüfek koymayacakmısın ? İyide, bu ülke özgün makineli tüfek yapmışmıda oraya özgün makineli tüfek koyacak ? Dedim yazımda da, üç tane yol var.Bu silahı yapan adamlarda, en ekonomik olanını seçmişler ! Sen bu silaha körü körüne saldıracağına, bu sisteme daha sonra özgün makineli tüfek yerleştirebileceğimizi de akıl etmeyi dene. Yapsınlar bizimkiler iyi bir makineli tüfek, o zaman konuşalım niye mg3 koydunuz diye.Ya da, sistem illede özgün olacak diye, makineli tüfek yapmayıda bekleyelim bilmem kaç yıl, bu kadarını yapabilecekken, askerlerimiz canlarını ortaya koyarak nöbet tutmaya devam etsin ! Hatta sizin gibi görüntü sevdalılarının aklına uyup, yine satın alalım modern görünen bir şey !
Sen söyleyip duruyorsun ya, vay efendim güzel görünmüyor, teknolojik görünmüyor.Al işte sana resim, beğendiğim bir silah dediğin sistemde arkadan basit görünüyor.Bunuda mı anlayamadın ?
Kendini o kadar inandırmışsınki bu sistemin başarısız olacağına, tek kare fotoğraftan silah damgalıyorsun.Altında dönen platform var mı demişsin, yani olmadığını düşünüyorsun.O zaman bu silahtan her karakola 50-60 tane gönderip yan yana dizip kullanacağız değil mi ? Dönmüyormuş ya
Ya da sen öyle bir hareket kabiliyeti istiyorsun ki, jet hızıyla koşan bir insan veya karakola karşıdan yaklaşmayıp tepesinden atlayacakları vurmak istiyorsun. Eminsin değil mi konudaki ilk yazıyı okuduğuna ?
"Su tabancası.." ile başlayan yorumunuzda ne anlatmaya çalıştığınızı pek anlamış değilim.He deyip geçiyorum..
Tek bir sorum olacak size göre tesirden kasıt ne peki ?
Silahın tanıtımında bahsedilmiş şu kameralar sensörler var falan diye, sen diyorsun ki "sen neden kamera sensor vs.sen nıye koymuyorsun".. Yazıyı okumayı dene ! Hem ne yani, silahı allayıp pullamamız birilerinin canının yanmasını mı engelleyecek size göre ?
Ve sende şunu kafana
, cevap yazmış olmak için mesaj atmam !!!!
Eğer 9 Canlı Olsaydın
Bu Dünya 3 Günlük Dünya
Elbet 1 Gün Öleceksin
»
«
desert
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 17, 2008, 04:31:33 ÖS »
Ben bizim silahımızı koyayım diye bir cümle kullanmadım bu sizi benım yorumuma karşı ayakta tutan eleştiri yapmanızı sağlayan sizin tarafınızdan söylenmiş bir cümledir.yıne soyluyorum sısteme yonelık herhangı bırsey demedım ama sız ısrarla sıstemın basarısız olacagına kılıtlendıgımı söyluyorsunuz stamp sistemı'nın uzerıne koyduklarına bak kardesım onalarca silah ıcınden bunumu secıyorsun sonrada kalkıp yerlı silahımızmı var dıyor vede bunu benım ıthamım gıbı lanse edıyorsun yorum yapıyorsan oku ondan sonra yaz sana mesaj yetıstıremem ben burda!yapılan her silahta ekonomık unsurlar gözetilir ama bu kadarda değil,artı benım mesajımda yazdıgım belırtmek ıstedıgım manayı bana yazma mesajımı ıyı okursan canların yanmasından bahsettım,kullanılacak yer dedım adam gıbı yap sılahını sehıt verme o sılahlar tutukluk yaptıgında kım verecek hesabını ahkam kesmesı kolay tabı oturdugun yerden yaz laf yetiştir kolay olan bu zaten bugun tsk nın ozgun bır teknolojıye silah sanayıne sahıp olamamasının nedeni siyasiler olduğu kadar baştaki bu çok bilmiş kurmaylardır sende bu iş bilmez kurmayların sanal uzantısısın yenılıkcı yorumlar yap stamp sistemi geliştiriyorsun cagdısı kalmıs sılahı monte edıyorsun mıllete harıka dıye yutturmaya calısıyorsun bu dunyada baska sılahmı kalmadıda onu koyuyorsun vermıs oldugum bır lınk var uygundur demıyorum sistemle uyum sorunu yasar yasamaz bılınmez arastırmak gerek neyse ama onu koy,bu millet sizler gibi düşünen senin gerçek kurmayların yüzünden bu kadar kan ağlıyor zaten sende onların benzerısın dusuncenle yazdıgınla herseyınle ortüşüyorsun!
jellybean_3434
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 17, 2008, 04:53:28 ÖS »
Son nokta;STAMP çağın gereksinimlerin uygun modern gece-gündüz sisli-puslu her hava şartında başarıyla görev yapabilecek isabet yüzdesi yüksek(hareketliyken %84)Türk yapımı bir uzaktan kumandalı bir silah sistemidir.MKEK nin yaptığı sistem ise 20 yıl önce yapılan benzer silahlar seviyesindedir.STAMP kolayca dış ülkelerde pazar bulabilir kendisine ama diğer sistem için bu hayalden öteye gitmeyecektir.
MKEK acilen siyasetten arındırılmalı ve Aselsan benzeri özerk ve iyi yönetilen bir yapıya kavuşturulmalıdır.Yoksa bir 50 yıl daha sıfır teknoloji üreten anca lisans altında ürün yapabilen siyaslerin oyuncağı olan bir kurum olarak kalacaktır.
Saygılarımla
Sayfa:
1
[
2
]
3
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: