Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 ... 9 10 11 [12] 13   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çuval olayında yeni boyut  (Okunma Sayısı 4355 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KuzeyKurt

Kd. Yarbay
*

Kıdem: 87

Kuvvet:

« Yanıtla #165 : Haziran 13, 2008, 11:16:45 ÖÖ »

Sınav tarihini verirmisin... vizede kaç soru gelir bundan......hocam...?

Ellerine sağlık....
Vizeler geçti hocam bu artık final olmaz mı? zuha

kaldık olm... kaç gündür boğuştuk tırmaladık çuvalın içinde birbirimizi.... şimdi tatil - matil yok... vizelerde haftaya.... çalışşşşş....
şarap alın biriniz bu gece bendesiniz... bide tuzlu fıstık... bitmez bundan iki kilo not çıkar.......

« Son Düzenleme: Haziran 13, 2008, 07:10:29 ÖS Gönderen: Nene Hatun » Logged

ATAM SEN RAHAT UYU !
Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #166 : Haziran 13, 2008, 11:29:42 ÖÖ »

Değerlendirme şöyle:

Çatışalım, kıralım, asalım, keselim diyenler: Bütünlemesiz direk çakar.

Bu konuyu kurcalayıp kendi kendimizi daha fazla yıpratmanın alemi yok, eğer çatışma çıksaydı başımız çok daha derde girerdi diyenler: AA.

Yahu bakın çıkacak soru belli, kopya da verdik cevabını da söyledik daha ne yapalım?
jandarma
Yüzbaşı
*

Kıdem: 37

3713

Kuvvet:

« Yanıtla #167 : Haziran 13, 2008, 11:45:07 ÖÖ »

Bazıları var mesela sınav yüzü görmemiş, sonra orda ter döken öğrencileri beğenmiyor.

İleride anlayacaklarını umuyoruz.

Ne kadar cehennem, o kadar cennet
AWACS
Yüzbaşı
*

Kıdem: 23

D E L İ B O R A N

Kuvvet:

« Yanıtla #168 : Haziran 13, 2008, 12:35:55 ÖS »

Değerlendirme şöyle:

Bu konuyu kurcalayıp kendi kendimizi daha fazla yıpratmanın alemi yok, eğer çatışma çıksaydı başımız çok daha derde girerdi diyenler: AA.

Yahu bakın çıkacak soru belli, kopya da verdik cevabını da söyledik daha ne yapalım?

Sizin bu söyleviniz aklıma bir dostumla kahve içerken konuşmalarımızı aklıma getirdi.

Yazın sıcak günleri yaklaşmış ve üniversitede finaller yapılmış bende üzerine Doç.Dr. bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim.
Öğrencilerden laf açılınca bak vizedeki yaptığımı anlatayım dedi:
Vize öncesi son derste Termo Dinamiğin Yasalarını bilmeyen bu dersten geçemez dedim ve vizede 5 soru sordum ilk üç soru Termo Dinamik yasalarıydı dedi.

İlk üç soruyu yapan kişi yüzdesi %15 çıkmış

Varın görün ülkemizin halini.

Cumhuriyet Demokrasiyle Kurulmamıştır ki Demokrasi Uğruna Feda Edilsin
Tanrı Türk'ü Asıl Şimdi Korusun
Aslanlar Kendi Tarihlerini Yazmayı Öğreninceye Kadar Kitaplar Avcıları Övmeye Devam Edeceklerdir
canacan
Yüzbaşı
*

Kıdem: 81

Türk,öğün,çalış,güven.

Kuvvet:

« Yanıtla #169 : Haziran 13, 2008, 07:49:10 ÖS »

Değerlendirme şöyle:

Sizin bu söyleviniz aklıma bir dostumla kahve içerken konuşmalarımızı aklıma getirdi.

Yazın sıcak günleri yaklaşmış ve üniversitede finaller yapılmış bende üzerine Doç.Dr. bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim.
Öğrencilerden laf açılınca bak vizedeki yaptığımı anlatayım dedi:
Vize öncesi son derste Termo Dinamiğin Yasalarını bilmeyen bu dersten geçemez dedim ve vizede 5 soru sordum ilk üç soru Termo Dinamik yasalarıydı dedi.

İlk üç soruyu yapan kişi yüzdesi %15 çıkmış

Varın görün ülkemizin halini.

Genelde hocalar sağ gösterip sol vurmayı adet haline getirince öğrenciler de yeni yöntemler geliştirip başka şeylere çalışıyorlar.Olayın özü budur.

ÖKK mensuplarımıza laf atan,iftira atan,şerefine vs dair ileri geri yorumlar yapan,basiretine karakterine,savaş gücüne,imkan ve kabiliyetine çamur atan alsın ceketini çeksin gitsin! Daha başka bir tabir de kullanırdım da bazı seviyesiz insanların lügatına yeni kelimeler eklemeye ne hacet dedim ve üslubumu bu şekilde tuttum.

Öncelikle millet olarak şunu idrak etmemiz gerekmektedir.Bu millet çok derin maziye sahip bir millettir.Özünde medeniyetler kurmak,yönetmek ve üretmek,özgürlüğüne halel geldiğinde ise istiklali uğruna sonuna kadar direnmek vardır.Bu özgürlüklere kast,ekonomik olur,kültürel olur kimi zaman da askeri olur.Ekonomik ve kültürel asimilasyonda sizin yapacağınız müdahale yer yer kısıtlı olabilir lakin askeri bir karşı koyma topyekün olacağından neticeye daha büyük tesir yapacaktır.Bu bağlamda asker aslında sadece uygulayıcı olarak gözükse (gösterilmeye çalışılsa da) aslında Türk Milleti için herşeydir! Türk Milleti asker doğar!

Türk Askeri yer yüzündeki en onurlu askerdir.Türk Ordusu tüm ordular içinde en onurlu ve haysiyetli ordudur! Bunu,aldığı görevler neticesinde kolayca söyleyebilmekteyiz.

ÖKK mensupları ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel operasyonlarında kullanılmak üzere eğittiği elit birlikleridir.Bu birim adından da anlaşılacağı üzere diğer birliklerden farklıdır(alınan eğitim,personel seçimi,donanımı vs).Bu bağlamda normal bir komando,jandarma yahut piyade gibi sınıfların gücünden çok daha etkili bir operasyonel güce sahiptir.Detaylı askeri lügata gerek olmaksızın 10 kişilik bir ÖKK timinin kaç manga askere bedel olabileceğini sanırım burada tartışmak yersizdir.Tüm bunları düşündüğümüzde de ortaya doğal olarak beklentiler çıkmaktadır.Türk Milleti boğazına kadar sıkılmış durumdadır.Günlük hayatta ezik,uluslararası platformda ezik,ekonomisi tüklüm püklüm,medyası satılmış gazetesi "gaste" olmuş ve sürekli de dejenere olmaya devam etmektedir.Tüm bu sıkıntıların yeni bir atılım ve yeni bir Türkiye beklentileri ile aşılacağı(doğru ya da yanlış) beklenmektedir.İnsanımız (mümkün ya da imkansız) bir Kerkük iline ulaşmayı bekliyor.Telafer'deki soydaşlarına yardım etmeyi istiyor.İskeçe'de Gümülcine'de azilen akrabalarını,Razgrat'ta Deliorman'da soy adları değiştirilen canlarını özlüyor.Hocalı Katliamı'na ağlıyor,Nahçivan'ı özlüyor... Ama tüm bu hasretine bir damla olsun su serpme adına dişinden tırnağından arttırıp Kızılay'ına yaptığı yardımlar daha Telafer'e ulaşmadan haysiyetsiz abd askerleri tarafından buna el konuluyor ve abd depolarına indiriliyor! Beklentiler bu derece yüksek,yaşananlar da bu derece edilgen,pasif ve yetersiz olunca da fatura birilerine (hedef gösterilen birilerine) kesiliveriyor! Bu hedef de çoğu zaman,yıpratılmak istenen devletin kurumları oluyor.Bu kurumların başında ise,cumhuriyet tarihinin en az yıpranmış,en az dejenere olmuş ve görevini liyakatle defalarca kaç kıtada yapmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri gelmektedir.

İş bu başlıkta konunun özünü teşkil eden Süleymaniye Baskını esnasında olayın kahramanları abdli askerler ve bizim ÖKK mensuplarımız ve başlarındaki komutanımızdır.Tüm tartışılan Karabay komutanın üstleriyle konuyu istişare edip etmediği,yukarıdan gelen bir direktif doğrultusunda mı yoksa kendi insiyatifi ile mi bu duruma şekil verdiğidir.Eğer ilgili yönetmelik,kanun vs güçlüler için uygulanan ve güçlü olanın şekillendirdiği yazılı metin adı her ne .oksa,o ne der,ona göre ne yapmamız gerekiyor açıkçası bu milletin umurunda bile olmamıştır.Evet belki Karabay komutan mevzuata aykırı olmaması adına bu girişimi yapmış(ya da bazı girişimleri yapmamış) ve bununla da kağıt üzerinde doğru yapmıştır lakin bazen bazı olaylar sadece kağıt üzerinde kalmakta,hafızalarda ise ağır tramvatik hadiseler ilelebet payidar olmaktadır.

Ateş açmayan ÖKK mensupları ast-üst ilişkisi,emre itaat sistemi bakımında zaten değerlendirme dışındadır.Kendisine görev verilen bir Türk Askeri evvelden tecrübeyle sabit olduğu üzre görevini kanının son damlasına kadar yerine getirmiş ve getirmektedir.Tartışılabilirliğine kanaat eder ve uzlaşırsak tartışabileceğimiz yegane konu Karabay komutanın insiyatifi ve üst makamlarla olan istişaresidir.(nokta.)

Bunun haricinde insanları başka amaçlarla itham etmek ve suçlamak ("varsa bana yönelik") açık konuşuyorum,gayri-şerefli bir durum oluşturmaktadır! Eleştiri yapmamdan ötürü bunun altında başka sebepler olduğunu iddia eden olur ve eğer iddiasını ispat edemez ise onun haysiyet ve şerefini de ayrı bir başlıkta değerlendirmek gerekmektedir! Tüm samimiyetimle ve heyecanımla söylüyorum ki (katılırsınız ya da katılmazsınız,önemsemiyorum) orada yaşanacak bir çatışma ile vücut bulacak bir savaş hali,eğer bugünkü esaret altındaki Türkiye'nin makus talihini yenme neticesine dönüşebilecek bir fırsat olacak iseydi,tüm kalbi ve milli duygularımla söylüyorum ki orada ÖKK mensuplarımızın komutanı Karabay'ın bu insiyatifi almasını yahut üsttekilerin sıcak çatışmaya onay vermesini isterdim! Bunu,dedesi 4 sene askerlik yapmış,kurtuluş mücadelesi vermiş bir neferin torunu olarak,Çanakkale'de son teknoloji silahlara boyun eğmeyip zafere koşan bir ecdadın yeni nesli olarak ve 4 kıtada at koşturmuş şerefli bir milletin bir neferi olarak söylüyorum!

Aman ekonomi ne olur,ani sermaye çıkış nasıl netice verir,müttefikler ne der,AB trenine hangi istasyondan binerim kaygılarını taşıyan zübbe,özgüvensiz abd emperyalizminin esiri olmuş bir genç olarak değil!

Bu ordunun Muavenet gemisi vuruldu,komutanları,askerleri şehit oldu!3-4 hurda gemiye sustuk arkadaşlar!! Yıllarca incirlikten kalkan helikopterler dağlara hainlere yaşam malzemesi attılar,ağır silahlar nakletiler! O sayede binlerce abimiz,uzmanımız,komandomuz bordo berelimiz şehit oldu!Emekli olunca komutanlarımızın kitaplarından okumak ve derinden bir küfretmekten başka ne yapabildik! Echelonlar ile dinlendik,komutanlarımızın uçakları düşürüldü! Kim ne cevap verdi yahut olayın üzerine ne kadar gitti? Müttefik dediğiniz şerefsizler g.doğuda uçağınıza radarınıza karıştırma,helikopterinize karartma uyguladığında bunu afedersiniz donunu temizlemekten aciz mağara canlılarından beklemek ne derece mantıklıdır?! Müttefikiniz şuşu enlemden aşağıda uçamazsın dediğinde ve o yerlerde ülkemizin bekasına yönelik büyük bir tehdit oluşturabilecek bir devlet temeli atılırken bizler kendi şirketlerimizle bu emele ortak olmadık mı! O müttefik dediğiniz size kendi silahınızla bacağınıza sıktırtmadı mı!

Geçin bu müttefiklik söylemlerini Allah aşkına,geçin!

Daha evvelsi gün bir üyemizin mülakatı çıktı.Tabi okumaktan aciz araştırmaktan bi'haber bir millet olduğumuzdan eminim ki bir çok üye de okumamıştır.Kore'de desteğe ihtiyacı olan birliğimize desteğe gelmeyen abd birliğinin kıdemli komutanlarına bu milletin ecdadı kurşunu sıkmak suretiyle cevabını vermedi mi? ("Gidip gördün mü canacan,yalandır dolandır "diyenler çıkar... Biz daha nice yalanlara şahit olduk,şu genç yaşımızda,daha da niceleri yoldadır.Dedekorkut da yalandır,ergn da yalandır di mi!!! ) Velhasıl kelam,olaydan bir netice çıkmış mıdır? Onurlu bir ülke olmayı bildin mi,sana yanaşan da çok olur,dostun da o nisbette genişler ve hakikileşir.Onursuz olana da semer vuran çok olur! Japonya'da bir vatandaşın ölümüne sebep olan abd askerinin komutanlarının Japon hükumeti ve başbakanı karşısında nasıl eğildiğini de unutmayınız! Japonlar bizden daha mı şerefli? Ordusu daha mı kuvvetli? Mazisi daha mı derin? Hayır,onurlular da ondan! Onur işte budur!

Kendinize geliniz...

Sürç-i lisan etiysem affola.Art niyetli insanlara ve uyuyan güzellereydi!

Ne mutlu Türküm diyene!

Saygılarımla...
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2008, 07:58:02 ÖS Gönderen: canacan » Logged

Herşey Vatan İçin !

4.Ana Jet Üs Komutanlığı / Akıncı
kisasakisas
Öğrenci
*

Kıdem: 0

Kuvvet:

« Yanıtla #170 : Haziran 20, 2008, 11:25:12 ÖÖ »

Konuyu ve tüm yorumlarinizi sonuna kadar okudum ve benim düsüncemi aktarmak isterim....
M.K. Atatürk`ün derki: Eger bir Türk askeri rehin alinmissa, onun en üstündeki komutani rehin alinmis demektir...
Varin gerisini siz düsünün....
Coktan cok azdan az gider kardesim, o tetigi cekmemekle bin yillik tarihi olan bir milletin serefine kara leke sürüldü...
Tetigi cekersin öldürür ve ölürsün, bin yila adini altin harflerle yazdirirsin, kahraman olarak toprak altinda yatarsin...
Ucuz kahramlik degil gercek kahramanlik olurdu...
Sen öldükten sonra birak gerisini geride kalanlarlar düsünsün..
Herseyin sonunu düsünen kahraman olamaz.....
canacan
Yüzbaşı
*

Kıdem: 81

Türk,öğün,çalış,güven.

Kuvvet:

« Yanıtla #171 : Haziran 20, 2008, 03:17:24 ÖS »

Konuyu ve tüm yorumlarinizi sonuna kadar okudum ve benim düsüncemi aktarmak isterim....
M.K. Atatürk`ün derki: Eger bir Türk askeri rehin alinmissa, onun en üstündeki komutani rehin alinmis demektir...
Varin gerisini siz düsünün....
Coktan cok azdan az gider kardesim, o tetigi cekmemekle bin yillik tarihi olan bir milletin serefine kara leke sürüldü...
Tetigi cekersin öldürür ve ölürsün, bin yila adini altin harflerle yazdirirsin, kahraman olarak toprak altinda yatarsin...
Ucuz kahramlik degil gercek kahramanlik olurdu...
Sen öldükten sonra birak gerisini geride kalanlarlar düsünsün..
Herseyin sonunu düsünen kahraman olamaz.....

Sn kısasakısas;
düşüncelerinize saygı duyuyorum fakat konuyu artık"teknik inceleme" dışında duygusal yorumlara kapatmış bulunuyoruz."kurtlar vadisi" müdavimlerinden olduğunuz anlaşılıyor lakin herşey öyle bir polatın yapacağı gibi kolay değildir.Bu jargonu kullanmadan yapacağınız ve kendinize ait olan yorum ve cümleleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Siz doğru bildiğinizi yanlış şekilde ifade ederseniz eminim ki size saldırmak üzere pusuda bekleyenlerin eline koz vermiş olacaksınız.Lütfen daha dikkatli olalım.

Saygılarımla...

Herşey Vatan İçin !

4.Ana Jet Üs Komutanlığı / Akıncı
anıl_fatih_1453
Binbaşı
*

Kıdem: 26

UYAN TÜRK GENÇLİĞİ

Kuvvet:

« Yanıtla #172 : Haziran 21, 2008, 03:44:44 ÖS »

Çok güzel bir yanıt Sayın Canacan...

TÜRK'ÜZ BİZ;
ÇİNE SEDDI KURDURANDA BIZ, ATILLA ILE AVRUPA'YA KAN KUSTURANDA...
SELÇUKLU ILE BU TOPRAKLARI KESFEDENDE BIZIZ,ADINI TÜRK YURDU KOYANDA...
ÇAG AÇIP ÇAG KAPAYANDA BIZIZ,PEYGAMBERIN HILAFETINE SAHIP ÇIKANDA...
ATATÜRKLE CUMHURiYET KURANDA BIZIZ ONU KORUYACAK OLANDA...

- HERŞEY TÜRKİYE İÇİN -
kisasakisas
Öğrenci
*

Kıdem: 0

Kuvvet:

« Yanıtla #173 : Haziran 28, 2008, 01:38:13 ÖS »

Sn Canacan...

Gecen yazmis oldugum kisa yorumda duygusal davrandigimi ve kurtlar vadisinden esinlenerek`de
yazdigimi kabul ediyorum zaten....
Gercekleri hatirlattigin icin tskler, sonuc`ta burda görüslerimizi paylasip dogruyu yanlisi ögrenmenin pesindeyiz...
Ayri görüslerde olan insanlar degiliz, ayni yazmis oldugun gibi bende (aman ekonomi ne olur,ani sermaye çıkış nasıl netice verir,müttefikler ne der,AB trenine hangi istasyondan binerim kaygılarını taşıyan zübbe,özgüvensiz abd emperyalizminin esiri olmuş gençlerden) degilim, dedin demiyorum....
Bircok akrabasi güneydogu gazisi olan vatanin milletini degerlerini herseyin üstünde tutan birisiyim...
Ama yasanan olaylar insani öfkeye itiyor artik isyan ediyorum...
Artik müttefik kazigi yemekten biktik, disariya boyun eymekten biktik...
Belki bize yapilanlara cevap veriyoruz ama ne kadar?Huh Bilemiyoruz ne yazikki...
Satilmis basinda hep bize yapilanlari görüyoruz...
Yazdiklarim bu gidisata bir sitem niteligindedir...
Saygilarimla
KuzeyKurt

Kd. Yarbay
*

Kıdem: 87

Kuvvet:

« Yanıtla #174 : Haziran 28, 2008, 04:54:14 ÖS »

Bıktığınızda bazı şeylerden; kızmak sinirlenmek en son yapacağınızdır. Hiçbirşey yapamayanlar Kızarlar.

Çalışmak- kendinizi geliştirmek- Fikren kendinizi serbest bırakmak ve ATANIN kurduğu idealleri yaşatmaya çalışmak için örnek olmak gerekli.

Ölmek şon çare değil. Zaten bunun son çare olduğunu anladığınızda herşey çoktan geçmiştir. Bitmiştir. O zaman farklı dinamikler ile görev yapılır. Kurtuluş savaşı gibi.

ATAM SEN RAHAT UYU !
Travelair
Yüzbaşı
*

Kıdem: 17

Kuvvet:

« Yanıtla #175 : Temmuz 08, 2008, 10:52:16 ÖÖ »

"Ellerindeki tüm silahlara ve haberleşme aletlerine el koyduk. Ne gariptir ki bunların hepsi ABD’den temin edilen silah ve cihazlardı"

Bir "Özgürlük günü" nü daha kazasız belasız atlattık..(!) Emekli kıdemli Albay Erdal Sarızeybek'e göre bu operasyonun amacı askeri yıpratmak ve halkın gözünden düşürmekti Sad

Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır!
Toprak; uğrunda ölen varsa VATAN'dır!
Mevzu vatansa, gerisi teferruattir!
ataveati
Bölüm Sorumlusu
*

Kıdem: 467

Kuvvet:

« Yanıtla #176 : Temmuz 08, 2008, 10:55:59 ÖÖ »

Çuval olayının bütün müsebbibleri bu gün ergenekon la uğraşırken hala oralarda takılıp kalmamak gerekir diye düşünüyorum ...
Zira o olaydan sonra bu gün 3 .çuvalı giyiyoruz   
 Belki başlarında çuval yok ama o günün anti amerikancı paşalarının hepsi bu gün abd yardakçıları tarafından sorgudalar 

Dagda üç Bes domuz Sürüsü

Tutturmus Bir Kürdistan Türküsü

Eline Almıs Bayrak Diye Bir Masa örtüsü

Satsan Bes Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü

Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine

ite itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine

Anlasa Dedigimi Sokaktaki Köpek Aglar Haline

Duy Ulan Soysuz Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!

binbasi2002
Üsteğmen
*

Kıdem: 3

Kuvvet:

« Yanıtla #177 : Temmuz 20, 2008, 09:47:00 ÖÖ »

Daha öncedende belirttiğim üzere savaşlar artık tank toplan olmuyor yeni savaş türleri
1.psikolojik savaş
2.medya savaşı
3.ekonomi savası

1.psikolojik savaş: şimdiki ab-d israil in üzerimizde oynadığı oyunların hepsi örnek: ergenekon meselesini ortaya atılar daniel güney denen haham bütün ortalığı karıştırdı yahudi olan bu şahıs sizce mossadı aklınıza getirmiyormu.
2.medya  savaşları : malesef bu gün ülkemizde kimin parası varsa medya onun tarafında buda en belirgin nokta neredeyse ülkemiz 2 ayrı kutup haline getirilecek...dikkat
3. ekonomo  en önemlisi de bu dur.ülkenin parasını harcarsın yandaşlarına peşkeş çekersin kar eden kuruluşları ermeni cia mossad a satarsın yada yanlılarına satarsın ekonomiye çüküşe hazırlarsın ve boöö

bayrak düşmez vatan bülünmez.....
.kelleş kurşunlarına fiske atmışım be...................
M.Emin
Üsteğmen
*

Kıdem: 53

İlim öğren.

Kuvvet:

« Yanıtla #178 : Temmuz 20, 2008, 04:38:26 ÖS »

Çuvalı yedin mi? Yedin. Kafama çuval yiyeceğime ya ölmeyi tercih ederdim ya da sağ kalırsam emre itaatsizlikten yargılanmayı tercih ederdim.

Doğru bildiklerini anlat ama aklı vermeye kalkma,anlatılanları iyi dinle ama hepsini doğru sanma.Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez.Herkesi kendine eşit gör,her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık,çok büyük görmekte korkaklıktır.CESARET AKILDAN GELİRSE CESARET,BİLGİSİZLİKTEN GELİRSE CEHALETTİR.

aynplan
Yüzbaşı
*

Kıdem: 31

Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil.

Kuvvet:

« Yanıtla #179 : Temmuz 20, 2008, 10:10:42 ÖS »

Çuvalı yedin mi? Yedin. Kafama çuval yiyeceğime ya ölmeyi tercih ederdim ya da sağ kalırsam emre itaatsizlikten yargılanmayı tercih ederdim.
Aynen katılıyorum.

****NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE****
Sayfa: 1 ... 9 10 11 [12] 13   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.099 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu