Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Silah Sistemleri
>
Namlulu Silahlar
>
AK-47 (İnce ayrıntısana kadar tam tanıtım)
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: AK-47 (İnce ayrıntısana kadar tam tanıtım) (Okunma Sayısı 2536 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türker
Kd. Albay
Kıdem: 311
Kuvvet:
Ynt: AK-47 (İnce ayrıntısana kadar tam tanıtım)
«
Yanıtla #30 :
Haziran 02, 2008, 02:37:50 ÖÖ »
İşte anlayamadığın nokta onlar da o kadar kaybı dandik AKnin karşılığı SÜPER M16 ile verdirtmediler...
Ezbere bilirim diyorsun daha iki satır önce yazılanları okumuyorsun...
Ağır Hava Bombardımanı - Orantısız Güç Kullanımı - Kimyasal Silah Kullanımı. O örnek verdiğin Fellucede durum bu mesela.
Yoksa M-16 ve body armorların rolü minimal.
--------------
Kayıp Normal dediğin şeye ABD askerleri YENİLGİ diyorlar.
Dolayısıyla aradığın zaferde yakında Irak direnişçilerinin olacak. Bir taraf yeniliyorsa diğeri zafer kazanıyordur.
Crea
Üsteğmen
Kıdem: 16
Kuvvet:
«
Yanıtla #31 :
Haziran 02, 2008, 02:49:57 ÖÖ »
Bir binanın camından ateş etmek çok kolay yada rpg atmak ya da yol kenarına bomba koymak. Bunun için ahım şahım bir eğitime ihtiyaç yoktur. Sizde bunu bir anlasanız.
Alıntı sahibi: Crea üzerinde Haziran 02, 2008, 02:30:24 ÖÖ
Bana ak-47 kullanan ve zafere ulaşmış bir nizami ordu gösterin.
«
Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 02:51:54 ÖÖ Gönderen: Crea
»
Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us.
Resistance is futile
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #32 :
Haziran 02, 2008, 03:04:46 ÖÖ »
Olmaz olur mu hiç?
Mesela o hacamat olan Abramslar nasıl hacamat oluyor sanıyorsun sen?
O atılan RPGler öyle bir nişan alınıyor ki - gidip zırhın en hassas yerinden içeri giriveriyor.
---------
Zaferin - yenilginin bahanesi yoktur. Harpte her türlü hile geçerlidir.
Pusu harbin en eski kurallarından biridir. Harp ediyorsan hazırlıklı olacan. Ya da beceremiyorsan bırakacan.
Milyon tonlarca bomba ile bir şehri imha etmek kolay. Milyonlarca metreküp kimyasal gaz yayıp 100.000lerce insanı sivil-direniş demeden katletmek kolay.
Ama ustaca planlanmış pusular ile üstün bir kuvveti imha etmek bambaşka. Adamlar güdümsüz roket ile intikal eden helikopteri düşürecek kadar psikopatı olmuşlar bu işin.
Askeri camiada ilkine değil ikincisine şapka çıkarılır. Kim dandikmiş bir fikir versin.
---------
Crea
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #33 :
Haziran 02, 2008, 03:29:53 ÖÖ »
Bana rpg-7 ile avlanmış bir adet M1 abrams göstersene ?
Şehirde atılacak pusu için eğitime gerek yoktur. Yolun kenarına bombayı koyarsın geçerken patlatır içinden çıkan olursa tararsın. Irak ta yapılmış bundan çok daha ekstrem bir pusu bilmiyorum ben. Biliyorsan bana söyle. Ayrıca öyle bir anlatıyorsun ki bilmesem her ıraklının ellerinde rpg ile çılgınlar gibi helikopter kovaladığını sanıcam. ( Zamanında bunlar mavzerle ah-64 de düşürmüştü değil mi
)
Bir abd hezimetinde(!) de rpg ile 2 tane de somalide düşmüştü uh-60,sonra 19 asker, bine yakın da somalili milis ölmüştü. Gerçi somalilier de ak-47 kullanıyodu. Ne şans....
ak-47 profesyonel olmayan ordular için üretilmiş, harcanabilecek personel her şartta ne olursa olsun ateş etsin diye üretilmiş bir silahtır. Neresinden tutarsan tut bu sonuç çıkar. Şahsen ben bir Ak-47 ile savaşmak istemem.
Alıntı sahibi: gabba üzerinde Mart 12, 2007, 06:30:34 ÖS
ırakta birkaç abd tankının kornet e atgm ile safdışı bırakıldığı biliniyor ayrıca yine ırakta vurularak hareket edemez durumda kalan bir m1 in imhası için 2 adet maverick kullanılması zorunda kalındığı söylenmekte ilkiin zırhı aşamaması yüzünden a-10 uçağı ikincisini fırlatmış ayrıca çamura saplanmış başka bir m1 in diğer bir m1in yakın mesafeden sabot ateşine dayandığıda forumlarda söylenmekte
2 mavercik diyor, sabot diyor sen rpg-7 diyosun.
Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us.
Resistance is futile
HursitCelebi
II. Admin
Kıdem: 428
Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !
Kuvvet:
«
Yanıtla #34 :
Haziran 02, 2008, 03:32:18 ÖÖ »
ABD her zaman yok etmiştir, ne zaman nereyi feth etmiş ?
Crea, ikide bir tekrar etmek istemiyorum; çok tartıştık.
Tek seçenek savaşarak ölmekse, en son ölmek isteyen sizin
hayran olduğunuz USA askerleridir.
Japon Amirali Isoroku Yamamoto , Pearl Harbour de ABD Donanmasını denizin dibine gömdükten sonra:
'' Asıl uyuyan devi şimdi uyandırdık '' ! Haklı çıktı çünkü ABD nin kalleşliklerini biliyordu.
ABD ne yaptı ? 2 Nükleer bomba attı - Milyonlarca insan öldürdü.
Bu mu askeri başarı ?
Tarihi kimleri KAHRAMAN olarak anıyor ?
Samurai ve Kamikazeleri
ABD uçaklarının kalleşce Soykırım yapan pilotlarını değil.
ABD İran'a karşı nükleer kullanmaya kalkarsa (taktik nükleer olsa dahi),
bölge - hatta Dünya ''Nükleer Terörizm neymiş'' görecek
...........
Verilen misaller PROPAGANDA ve REKLAM kokuyor.
Adamlar sivilleri İNFAZ ediyor, siz hala 19:1000 den bahsediyorsun.
Yaptıkları Apaçiler ne gördülerse taramaktı.
Siz yarın kaldırın 6 Cobra - Dohuku tarayın 2000 kişi öldürüp gelirsiniz.
Adınız ABD ise Dünya'ya : '' Terörist yuvalarına saldırıda 2000 düşman silahlı unsur temizledik '' diye yansıtırsınız.
Basına sızan katliam resimleri olursa, tabii sızdırabilirlerse ''Sorry collateral damage'' der geçersin.
Bazı şeyleri tartışmayı öğrenin.
Crea
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #35 :
Haziran 02, 2008, 03:37:26 ÖÖ »
Ben ne zaman amerikan askerlerine hayranım dedim ki? Bir cümlemde bulamazsınız böyle birşey. Ben Allaha şükür Türküm geri kalan insanlar umrumda da değil. Ben sadece AK-47 nin ve ak-47 kullanıcılarının "benim gözümde" kaybeden taraf olduğunu söyledim. AK-47 kullananlar nedense her zaman kaybetmiştir. Çünkü eğitimleri iyi değildir. Çünkü orda olmalarının amacı zaten ölmektir. İstediğiniz gibi araştırın benim dediğim çıkar.
Resistance is futile
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #36 :
Haziran 02, 2008, 03:40:04 ÖÖ »
İşte tavsiyede de yazdığım fikri sabit olmamak lazım - yoksa birşey öğrenilmez lafı bunun için söylendi.
Sende fikri sabitlik var ve birşey öğrenemiyorsun. Bak hala bana 13 asker 1000 tane Somalili öldürdü gibi masallar anlatıyorsun.
Halbuki sana burda 50 keredir ağır bombardıman - kimyasal silahtan bahsediyoruz. Sen hala daha ABD askerlerini filmlerdeki Rambolardan sanmaya devam ediyorsun.
Hani sen forumu ezberlemiştin? O askerlerin donlarına etmek üzereyken bizim ÖKK tarafından kurtarıldığı yazıyor forumda. Hatta kurtarıldıktan sonra arkalarına bakmadan kaçtıkları.
Ama işte ilk yorum. Hayatı Holivud filmlerinden öğrenmeye kalkınca böyle oluyor.
---------
Sana 1 değil 50 tane RPG ile delinmiş Abrams resmi yayınlayacağım. Birkaç gün içinde bu foruma.
Sonra da düşürülmüş Apachelerin resimlerini...
Mauser ile helikopter düşürülmesine neden şaşırdın ki?
Ama tabii amerikan filmlerinde helikopterlerin arka pal miline isabet edecek bırak Mauseri standart 5.56 nın bile pali iptal edebileceği, helikopteri olduğu yerde fırdöndü gibi döndürüp inmeye zorlayacağı anlatılmıyor.
Şu National Geographic M1 Abrams belgeselinde de öyle. Sanırsın tank değil Godzilla. Testlerden görüntüler. Bi göstermedi ki gariban Iraktaki tankların halini.
Ama aslında anlatılıyor. Ben bu sahneyi görmüştüm. James Bond filmi "A View To A Kill". Sen o filmi izlememişsin bak gördün mü izleseydin Mauser olayına gülmezdin.
Alıntı
2 mavercik diyor, sabot diyor sen rpg-7 diyosun.
Evladım Sb Gabba bildiği - duyduğu bir olayı - örnek olayları yazmış.
Bundan başka olaylar da olabileceği hiç aklına gelmedi mi?
Crea
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #37 :
Haziran 02, 2008, 03:49:23 ÖÖ »
Haddini bil Sen kimsin de bana evladım diyosun. Danalığın lüzumu yok.
Ben abd askerleri bütün şehri ve aidid milislerini dağıtıp güle oynaya çıktılarmı dedim? 19 ölü ye karşın 1000 e yakın öldü dedim. Tabi sen bunun doğrusunu elbette benden çok çok daha iyi biliyorsundur. Bende öğrenmek istiyorum Lütfen bana gerçek kayıp sayılarını söylermisin.
Ben forumu ezberledim diyorum sana link veriyorum Gabba isimli üyeden alıntı yapıyorum.
Bak bu linkte bu forumda yazılmış bir mesajdan alıntı var. RPG ile vurulmuş abrams. Altında da şu yazıyor.
RPG-7 ile bu kadar oluyor.
http://www.birliknet.com/operasyonb/index.php?action=dlattach;topic=23724.0;attach=5113;image
Tabi o ıraklı amcanın vurdum dediği apache nin kokpitte çıkan bir yangın yüzünden indiğini de kesin abd liler uydurmuştur. Sen çok daha iyi biliyorsundur. Nasıl olsa "A View To A Kill " de izlemişsin aynısını.
Resistance is futile
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #38 :
Haziran 02, 2008, 03:53:36 ÖÖ »
Tamamdır. Ben çekiliyorum. Sen devam et. Uğraşamayacağım. Laf anlayana laf anlatılır - anlamayana susulur.
Evlat birşey öğretilen kişiye - sevgi yollu anlatma hitabıdır - özellikle birkaç tekrardan sonra anlamayanlar için kullanılır.
Dananın pek öyle sevimli bir manası olduğunu sanmıyorum.
Crea
Üsteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #39 :
Haziran 02, 2008, 03:53:47 ÖÖ »
Eh senin gibi sabit fikirlilere de yapacak birşey yok. Ne demişler fikirleri değişmeyenler ölülerle.....
Dana da pek sevimlidir. Dünyanın en gelişmiş mekanizması o dur. Önden ot verirsin, o da süt çıkarır.
«
Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 03:57:05 ÖÖ Gönderen: Crea
»
Resistance is futile
egeli1981
Yüzbaşı
Kıdem: 28
eGeLi
Kuvvet:
«
Yanıtla #40 :
Haziran 02, 2008, 05:52:30 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Crea üzerinde Haziran 02, 2008, 03:53:47 ÖÖ
Eh senin gibi sabit fikirlilere de yapacak birşey yok. Ne demişler fikirleri değişmeyenler ölülerle.....
Dana da pek sevimlidir. Dünyanın en gelişmiş mekanizması o dur. Önden ot verirsin, o da süt çıkarır.
Ak-47 nin zaferi yok diye başarısız ilan etmek çook başarısız bir idda..
At binenin kılıç kuşananın
Sen o beğenmediğin aletten bana yolla,,ben onunla ÇATIR ÇATIR savaşırım..
Bir konuyu incelerken tüm değişkenleri göz önüne al olur mu (!)
İddanı tersinden alalım ; abd ırakta ak-47 kullansaydı sömüremeyecekmiydi yani..
Bu forumda ne yaparsan yap ama hakaret etme..
Biz mevlana değiliz,,adam ol gel..
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
Sergei
Kd. Albay
Kıdem: 161
Dünyaya Kazık Çaktım Duyulsun Adım
Kuvvet:
«
Yanıtla #41 :
Haziran 02, 2008, 07:38:58 ÖÖ »
Ak-47 yi beğenmiyor diye bi tenk linç etmemişsiniz Maşallah
egeli1981 istersen kuzenimin telefon numarasını verebilirim, adam olma konusunda kendin uyar istersen....
Mevlana değilmişsiniz adam olup gelecekmiş. Peh. Yeterince adam o emin ol.
ak-47 yi bende beğenmiyorum. Bana göre V gezi iğrençtir nişan almak için. Kaleşnikof sahibi düzenli ordular olan suriye ve ırak karşılaştığı müttefik ekipmanlı güçlerce ezilerek silahlarının ne kadar süper çalıştığını bizlere gösteremediler(!) Başka bahara artık. Hatta dragunov da bana göre hiçbir işe yaramaz.Modern savaş alanında olmaması gereken silahlar artık. O silah ta sadece mermiyi boşuna yakan kaleşnikoflu piyadelerin atış menzilini biraz uzatmak için üretilmiş bir silahtır. AK-47 kullanan ülkeler zaten maddi güçleri iyi olmadığı için durumu eşitlemek adına bu silahı alıyorlar. Silah ucuz, mermisi bol, bozulmaz. Eh askerde bol, haliyle ateş etsin yeter.
«
Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 07:54:50 ÖÖ Gönderen: Sergei
»
egeli1981
Yüzbaşı
Kıdem: 28
eGeLi
Kuvvet:
«
Yanıtla #42 :
Haziran 03, 2008, 12:35:29 ÖÖ »
Alıntı sahibi: egeli1981 üzerinde Haziran 02, 2008, 05:52:30 ÖÖ
Alıntı sahibi: Crea üzerinde Haziran 02, 2008, 03:53:47 ÖÖ
Ak-47 nin zaferi yok diye başarısız ilan etmek çook başarısız bir idda..
At binenin kılıç kuşananın
Sen o beğenmediğin aletten bana yolla,,ben onunla ÇATIR ÇATIR savaşırım..
Bir konuyu incelerken tüm değişkenleri göz önüne al olur mu (!)
İddanı tersinden alalım ; abd ırakta ak-47 kullansaydı sömüremeyecekmiydi yani..
Bu forumda ne yaparsan yap ama hakaret etme..
Biz mevlana değiliz,,adam ol gel..
Benim tepkim konuya değil,,hitap tarzına..
Alıntı sahibi: Sergei üzerinde Haziran 02, 2008, 07:38:58 ÖÖ
Ak-47 yi beğenmiyor diye bi tenk linç etmemişsiniz Maşallah
egeli1981 istersen kuzenimin telefon numarasını verebilirim, adam olma konusunda kendin uyar istersen....
Mevlana değilmişsiniz adam olup gelecekmiş. Peh. Yeterince adam o emin ol.
ak-47 yi bende beğenmiyorum. Bana göre V gezi iğrençtir nişan almak için. Kaleşnikof sahibi düzenli ordular olan suriye ve ırak karşılaştığı müttefik ekipmanlı güçlerce ezilerek silahlarının ne kadar süper çalıştığını bizlere gösteremediler(!) Başka bahara artık. Hatta dragunov da bana göre hiçbir işe yaramaz.Modern savaş alanında olmaması gereken silahlar artık. O silah ta sadece mermiyi boşuna yakan kaleşnikoflu piyadelerin atış menzilini biraz uzatmak için üretilmiş bir silahtır. AK-47 kullanan ülkeler zaten maddi güçleri iyi olmadığı için durumu eşitlemek adına bu silahı alıyorlar. Silah ucuz, mermisi bol, bozulmaz. Eh askerde bol, haliyle ateş etsin yeter.
Burda kestettiğin nedir sergie ?
Kimin yüzüne ne söyleyeceğimi ben bilirim..Muhattap alırsam karşımada alırım..
Telefon verip yüzüne söylesem ne olacak bir anlat hele sergie
Kuzenin yaptı bir ayıp,,sen yapma..yakışmaz..
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
Tonyukukk
Asteğmen
Kıdem: 2
Kuvvet:
«
Yanıtla #43 :
Haziran 04, 2008, 03:29:26 ÖÖ »
Gayet doğru söylemiş bir söz;
At binenin kılıç kuşanın...
Ak 47 kullandığım için söylüyorum dandik bir basit bir yapısı var hiç pim kullanılmamış silahta mekanizması da oldukça basit. Arkadaşlar daha öncede bahsetmişti Dünyada en çok Üretilen ve Kullanılan Silahlardan biri olduğunu Tercih edilmesinin sebeblerini yazmaya gerek olmadığını hissediyorum. (Eğer öğrenmek isteyen varsa belirtebilir)
Silahın çalışmasında bir sorun yok lakin isabet oranı Hk ve ve Cotl serisi silahlara oranla daha düşük bunun başlıca sebebi ise namlu şahlanmasın fazla olması özellilek seri atışlarda eğer çok kuvetli bileğiniz yoksa hedefe isabet ettiremezsiniz burda hem mermi kalibresinin hem de çalışma siteminin etkisi oldukça fazla nerdeyse tüm tam otomatik silahlar için geçerli ama Ak 47 bu oran daha fazla olduğunu gözlemleme imkanına sahip oldum.
Her silahta olduğu gibi herşey kullanıcıda bitiyor eğer kullanıcı iyi se silahta iyidir eğer kulalnıcı işi bilmiyorsa kimsenin yapacağı bir şey yok.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.
7.62
Yüzbaşı
Kıdem: 22
Kuvvet:
«
Yanıtla #44 :
Ağustos 19, 2008, 03:37:51 ÖS »
Mermi daha düz gitsin diye yapılır çünkü uzak atışlarda kurşun yalpalamaya başlar onu önlemek için namlunun ucu dediğiniz şekilde kesilir.Keleşlerde durum böyle..
Çok oynak bi namlusu var.
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »