Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: AK-47 (İnce ayrıntısana kadar tam tanıtım)  (Okunma Sayısı 2533 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2008, 01:07:23 ÖÖ »

Evet holivud filmlerinde öyle gözüküyor değil mi?
Crea
Üsteğmen
*

Kıdem: 16

Kuvvet:

« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2008, 01:11:11 ÖÖ »

Bazen holivud da gerçekleri gösterir.

Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us.Resistance is futile
Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2008, 01:14:17 ÖÖ »

True Liesdaki çift Railgun yürüyen tank arnıld mı mesela?

Ya da tek kolla M60 taşıyan rambo?
Crea
Üsteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2008, 01:15:17 ÖÖ »

Tabi tek kolla m60 taşıyon rambo ve ak-47 aynı şeyler olduğu için bu benzetmene ibretle ve dehşetle katılıyorum.

Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us.Resistance is futile
Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2008, 01:16:05 ÖÖ »

Bazen holivud da gerçekleri gösterir.

Ben buna istinaden söyledim. Yani böyle gerçekler mi?
Crea
Üsteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #20 : Haziran 02, 2008, 01:17:26 ÖÖ »

Bende ak-47 kullanan kişiler genelde dandiktir sözü için söyledim, üretim amacından belli zaten. Böyle gerçekleri gösterir.

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #21 : Haziran 02, 2008, 01:25:41 ÖÖ »

Sn Crea birşey sormak istiyorum.

Aslında sadece size değil sizin temsil ettiğiniz duruştaki diğer üyelere de.

Bizler bu foruma niye geldik?

Temel sebep muhakkak birşeyler öğrenmektir - değil mi? En bilgili olanın bile öğrenebileceği şeyler vardır.

Peki o zaman birşeyler öğreneceksek - eğer bazı konularda (özellikle bizim fikrimizin forumdaki tecrübeli üyeler tarafından çok defa yanlış olduğu ifade edilmiş konularda) sürekli ısrar içindeysek - nasıl öğreneceğiz gerçeği? O zaman biz birşeyler öğrenmek için gelmiş olmuyoruz ki, sadece ego tatmin ediyoruz.

Bu forumda sizden benden defalarca kez tecrübeli üyeler var - ve bu tarz konuları belki defalarca kez incelediler. Siz de forumda çok yeni sayılmazsınız aslında.

Ben mesela ilk geldiğim gün 1 hafta boyunca eski arşivleri karıştırmıştım. Sürüyle eski konu okudum.

Sözlerim kişisel değildir - sadece sizlerin iyiliği içindir. Bizim tek isteyeceğimiz ancak insanların doğruları öğrenmesidir. Bunlar benim acizane görüşlerim - katılırsınız katılmazsınız orası ayrı.

Ama şimdi bazen holivudda gerçekleri yazar.... Ruslar gibi beceriksizler.... Diğer bir konuda da İranı küçümsemeler... derseniz, o zaman ben de yukarıdaki hatırlatmayı yapma gereği hissederim.
Bende ak-47 kullanan kişiler genelde dandiktir sözü için söyledim, üretim amacından belli zaten. Böyle gerçekleri gösterir.

E bizim jandarmalarda AK-47 kullanıyor..? Onlarda mı dandik?

Valla 100 m. den adam boyu hedefi rahat rahat vuruyor alet.
Crea
Üsteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2008, 01:28:55 ÖÖ »

İyi de Sayın Türker,
Siz benim yazdığım ak-47 kullanan kişiler dandiktir sözünü nasıl holivudla bağdaştırdınız? Birde pek merak ettim nasılmış benim duruşum? İlla senin veya forumdaki daha eski üyelerin söylediklerine katılmammı lazım. Evet tekrar ediyorum İran benim gözümde askeri açıdan oldukça dandik bir ülkedir. Evet Ak-47 rusların ölmesi ama ölmeden önce her koşulda ateş edebilmeleri için üretilmiş bir silahtır. Ve kullanıcıları bu yüzden dandik olur.
Bunun holivud la ne alakası var?
Not: Forumu baştan sona ezbere biliyorum hiç merak etme.
Bir abd li f-16 block 30 pilotu chaff ve flare kullanmadan kendisine aynı anda atılmış 6 tane SAM dan kaçtı. O zaman bütün abd pilotları 6 tane SAM dan kaçabilirmi?
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 01:32:08 ÖÖ Gönderen: Crea » Logged

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #23 : Haziran 02, 2008, 01:39:13 ÖÖ »

İyi de Sayın Türker,
Siz benim yazdığım ak-47 kullanan kişiler dandiktir sözünü nasıl holivudla bağdaştırdınız? Birde pek merak ettim nasılmış benim duruşum? İlla senin veya forumdaki daha eski üyelerin söylediklerine katılmammı lazım. Evet tekrar ediyorum İran benim gözümde askeri açıdan oldukça dandik bir ülkedir. Evet Ak-47 rusların ölmesi ama ölmeden önce her koşulda ateş edebilmeleri için üretilmiş bir silahtır. Ve kullanıcıları bu yüzden dandik olur.
Bunun holivud la ne alakası var?
Not: Forumu baştan sona ezbere biliyorum hiç merak etme.
Bir abd li f-16 block 30 pilotu chaff ve flare kullanmadan kendisine aynı anda atılmış 6 tane SAM dan kaçtı. O zaman bütün abd pilotları 6 tane SAM dan kaçabilirmi?

Nasıl holivuda bağdaştırdım? Çünkü onlar da AK47 kullananlar dandik (kötü adam) diyor. Silme beceriksiz.

İlla katılın demedim dikkat ederseniz - katılıp katılmamak size kalmış dedim... İyiliğiniz için bir tavsiye. O kadar. Önce kişinin okuduğunu iyi anlaması lazım.

Valla bir silahın dandikliği ile kullanıcının dandikliği arasında süper bir bağ kurdunuz. Helal. O zaman peki bahsettiğiniz münferit olaylar ne oluyor? Hani 6 tane SAMdan kaçan B30lar falan?? Acaba silahın dandikliği kullanıcı ile alakası olmayabilir mi? Yani AK47 dandik olunca Rus askerleri nasıl dandik oluyor onu anlayamadım...

Şimdi sana bir soru soracağım...

Dandik dediğin İranın yavrusu Hizbullahın - İsraile ettiklerini sen biliyor musun?

Ya da İran askerleri gibi perişan! vaziyetteki Dandik Irak direnişçilerinin Dandik Kanas, Keleş, RPG ler ile amerikalılara ettiklerini?

Bunlar forumda yazıldı. Hani forumu ezbere biliyordun?
Crea
Üsteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #24 : Haziran 02, 2008, 01:47:49 ÖÖ »

iki silahlı güç düşün. biri zorunlu olarak askerlik yapan, eğitimi sınırlı bir milyon askerden oluşsun, diğeri ise tamamı profesyonel, fizik ve kondüsyon yeterliliğine sahip yüz bin askerden. Hadi düşünün bakalım bu iki ordunun atış gücünü nasıl eşitlersiniz?
Cevap ?
Sen yüzbin kişiye, silahın en alasını, çelik yeleğin interceptor versiyonunu, gece görüş dürbününü, keneyi uzak tutan çorabı verirsin Peki 1 milyon kişiye verebilirmisin? Hayır. O bir milyon kişiye AK-47 verirsin ateş gücünü arttırısın. Iskalar belki çoğu ama birkaçı vurur. Sonuçta ateş gücünü eşitlersin  İşte bu yüzden ak-47 kullanan kişiler genellikle dandiktir. Ateş ettikten sonra ölmek için ordalardır. Rus askerlerinin başarısı çeçenistanda zaten ortada. Doğru düzgün bir işgal bile gerçekleşteremiyor adamlar.
Ne yapmış Irakta ki direnişçiler abd askerlerine? Kaç milyon kayıp vermişler? 5 yıldır ırak işgal altında bak bakalım bir kayıp oranına başarılılarmı başarısızlarmı?
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 01:52:29 ÖÖ Gönderen: Crea » Logged

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #25 : Haziran 02, 2008, 02:08:03 ÖÖ »

Ezber bozulmuş. Oku. Ultra modern profesyonellerin onlarcası nasıl birkaç kişilik gruplar tarafından tuzağa düşürülüp imha ediliyor.

O bahsettiğin ölülerin çoğu orantısız güç kullamımından. 10 teröriste 1 asker değil - 10 askere 1 terörist angajman. + Hava bombardımanı ve kimyasal silah kullanımı. Şimdi o zaman dandiki yok etmek için orantısız güç kullanıyor ve anca beceriyorsan acep kim dandik aslında?
Hata şurdan kaynaklanıyor.

Ekipman var = İyi

Ekipman yok = Dandik

zannetmek.

Bilgisayar oyunu değil ki hayat.
HursitCelebi
II. Admin
*

Kıdem: 428

Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !

Kuvvet:

« Yanıtla #26 : Haziran 02, 2008, 02:08:10 ÖÖ »

Ders saati bitti;
~~5000 leş ve 15000 sakat ABD li. Mevcudiyetin ~~% 15 i zayiat.

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #27 : Haziran 02, 2008, 02:12:51 ÖÖ »

İmha olan zırhlı araç sayısı 100 civarı.

Düşürülen helikopter 50den fazla.

Iraklı direnişçiler dünyada roket atmak konusunda en usta kişiler olmuşlar.

Nasıl başarıyorlarsa...

Havada intikal halindeki helikopterleri - Apacheleri mesela - göz kararı gelişine sallayarak RPG ile düşürüyor adamlar.

Dandik RPG.

Dandik Iraklı.

ABDlilerin bu aralar hava intikalden ödleri patlıyor.

Yüksekten uçsa SAM.

Alçaktan uçsa RPG.

Gariplerim benim.
Reel0036
Asteğmen
*

Kıdem: 12

Kuvvet:

« Yanıtla #28 : Haziran 02, 2008, 02:25:00 ÖÖ »

Ben hep şunu söylerim; Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denir.
Ak-47 rüştünü ispat etmiş bir tüfektir, bugün abd nin bile silah stokları içinde Ak-47 bulunuyorsa oturup düşünmek lazım.Kullanımı kolay şarlar ne olursa olursa olsun yeterki ateş etsin mantığıyla silah üretilmez, AK-47 de bu mantıkla üretilmemiştir zaten.Döneminin mühendislik harikasıdır, hedef bulmaz, adam öldürmez diyenlere şaşıyorum doğrusu.
Örnekleri çok uzakta aramaya gerek bile yok, güneydoğuda verdiğimiz onca şehidi sapanla vurmadı teröristler.
Kullananları dandik olarak nitelemekte bir o kadar şaşırtıcı.Bugün yere göğe sığdıramadığımız Özel Kuvvetlerin envanterinde bile var AK-47...

Her Temas Bir İz Bırakır...
http://reelstrateji.blogcu.com/
Crea
Üsteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #29 : Haziran 02, 2008, 02:30:24 ÖÖ »

Sayın HurşitÇelebi
5000 leş + 15000 sakat = 20.000 personel ( 5 yıl için )
Ortalama hesapla günde en fazla 10 abd askerine denk gelir. Komple silahlı bir ülkeyi işgal 5 yıllık bir süreçte işgal ettiğinizde gayet makul seviyededir bence kayıp. Peki ak-47 ve svd kullananların kaybı nedir?

Ezber bozulmuş. Oku. Ultra modern profesyonellerin onlarcası nasıl birkaç kişilik gruplar tarafından tuzağa düşürülüp imha ediliyor.

Ekipman var = İyi

Ekipman yok = Dandik

zannetmek.

Bilgisayar oyunu değil ki hayat.
Pusuya düşmek istemiyosanız hareket etmiyeceksiniz. Sabit kalırsanız daha kötü. Demek ki neymiş, pusuya düşmemenin çaresi yokmuş. Hadi bana bütün yaşayanları silahlı olan bir şehirde pusuya düşmeme yolunu gösterin?
Üstüne birde bana ak-47 kullanan ve zafere ulaşmış bir nizami ordu gösterin.
Ben hep şunu söylerim; Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denir.
Ak-47 rüştünü ispat etmiş bir tüfektir, bugün abd nin bile silah stokları içinde Ak-47 bulunuyorsa oturup düşünmek lazım.Kullanımı kolay şarlar ne olursa olursa olsun yeterki ateş etsin mantığıyla silah üretilmez, AK-47 de bu mantıkla üretilmemiştir zaten.Döneminin mühendislik harikasıdır, hedef bulmaz, adam öldürmez diyenlere şaşıyorum doğrusu.
Örnekleri çok uzakta aramaya gerek bile yok, güneydoğuda verdiğimiz onca şehidi sapanla vurmadı teröristler.
Kullananları dandik olarak nitelemekte bir o kadar şaşırtıcı.Bugün yere göğe sığdıramadığımız Özel Kuvvetlerin envanterinde bile var AK-47...

Sayın Reel0036 aciz pkklının da kaleşnikof gibi hareketli iki parçaya sahip, her koşulda ateş etsin diye yapılmış bir silahı kendisine uygun bulması mantıklı değilmi sizce? Hangi teröristin örgüt gözünde değeri var? Ayrıca siz özel kuvvetler diyorsunuz ben sıradan piyadeden bahsediyorum.

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.085 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu