Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 ... 6 7 8 [9]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ABD Stratejisinin Dışına Çıkamayacak Uçaklar  (Okunma Sayısı 1721 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türker
Kd. Albay
*

Kıdem: 311

Kuvvet:

« Yanıtla #120 : Haziran 02, 2008, 12:56:49 ÖÖ »

O makaleyi siz bulmuştunuz Sn Hurşit Çelebi,

konusu bu,

http://www.birliknet.com/operasyonb/index.php?topic=31312.msg164073#msg164073

Pircenterda baktım ama makale eski tarihli sitede bir yerlerde...
Bazen sessiz ve derinlerden seyretmek sularda iyidir ama bazen ise ben buradayım demek lazım. Şu günlerde ülkemiz ben buradayım diyemez. Olayın EKONOMİK boyutları ortadadır. Ülkeler Doğrudan Sömürge projelerini Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımızda rafa kaldırmışlardır. Teknoloji kısmına gelirsek yapmamız gerek tek şey aramızda okyanus olan bir ülkeye fazla yaklaşık olmamaktır. Burnumuzun dibine düşman okyanus ötesine dost olmak başlı başına yarım yüzyılı aşkın süredir yapılan hatadır.

Ülkemizdeki bilim adamları desteklendiği takdirde ben inanıyorum ki teknoloji olarak çok ileriye gidebiliriz. Ama malesef MİLLİ DÜŞÜNCE YOK.

Bilim adamları şu aralar sadece tek birşey istiyor: KAYNAK. Kaynak bulun herşeyin gerisi gelir.
http://www.pircenter.org/board/article.php3?artid=1360

Alıntı
Presently the Turkish Army has available 12 U.S. ATACMS mod.1 medium-range missile launchers. The missile's flight range is around 190 km. They are now conducting R&D on a two-stage solid fuel medium-range ballistic missile. It will be capable of delivering an 800 kg single warhead a distance of 2,000 km. According to estimates, the launch weight of this missile may vary between 14.5 and 15 tons, and it has an impact accuracy of about 1.5 km. There are plans to use conventional explosives for the missile payload. If the engineering phase of this MRBM is successfully completed according to Turkey's timetable, this MRBM may be ready to add to the Turkish arsenal by 2010. The Turkish armed forces may deploy 2-4 launchers for these missiles. According to the American experts, Turkey has the potential to do independent research work in the sphere of missile technology.
HursitCelebi
II. Admin
*

Kıdem: 423

Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !

Kuvvet:

« Yanıtla #121 : Haziran 02, 2008, 01:32:19 ÖÖ »

Saldırıya uğrayan DB de  kaybolduysa yanarım o kaynağa

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #122 : Haziran 02, 2008, 01:56:51 ÖÖ »

http://www.pircenter.org/board/article.php3?artid=1360 

PAKFA temsili resim.
egeli1981
Kurultay 22
Yüzbaşı
*

Kıdem: 28

eGeLi

Kuvvet:

« Yanıtla #123 : Haziran 02, 2008, 03:54:24 ÖÖ »

İyi hoş herşey çok güzel..Tartışmada güzel..

Uçak tank vs..vs.. bunlar oyuncak..benim fikrim..

Olmalımı evet olmalı..İster idareten,,İster gösterimlik..Biz yaparsak para kazanırız biz yapmazsak paramız gider..

Nükleer var mı ?

abd neden iranla uğraşıyor..?

iran +2000 bir füze ve nükleer üretime kabiliyeti olsa,,tankı,uçağı olmasa ; abd irana savaş açabilirmi ?

Yanlış anlaşılmasın konuyu gereksiz gördüğüm için yazmıyorum,,,hedefe kestirmeden patika arıyorum..

Eğer nihai güç sizde değilse ara safhalar sadece göstermelik benim için..

En etkili silah ile düşmanın evini ziyaret edebiliyorsanız,,ve bunu engellenemeyecek bir sürede gerçekleştirebiliyorsanız başka bişeye ihtiyaç var mı diye düşünmeden edemiyorum ?

------------------------

Daha doğrusu şu aslında ;

iran neden nükleer teknoloji peşinde ?

Benim cevabım :

1) Bir süper gücün gölgesinden kurtulmanın tek yolu..

2) Bir atom bombasına sahip olmak,,düşmanlarınkinden daha üstün bir uçak yapmaktan daha kolay ve daha ucuz (?)

3) Uçakla tankla sonuca ulaşılamaz ama nükleer silahla sonuca ulaşılır..

bir savaşta toplamda güç kimin tarafındaysa o kazanır mantığını yıkan tek silahtır (?)

Beni günde 2 kere doğruyu gösteren bozuk saat kabul edin  konuya balıklama daldım  Roll Eyes
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 04:06:04 ÖÖ Gönderen: egeli1981 » Logged

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
20 Ekim 1927
HursitCelebi
II. Admin
*

Kıdem: 423

Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !

Kuvvet:

« Yanıtla #124 : Haziran 02, 2008, 04:26:37 ÖÖ »

ABD her zaman yok etmiştir, ne zaman nereyi feth etmiş ?

Crea, ikide bir tekrar etmek istemiyorum; çok tartıştık.
Tek seçenek savaşarak ölmekse, en son ölmek isteyen sizin
hayran olduğunuz USA askerleridir.

Japon Amirali Isoroku Yamamoto , Pearl Harbour de ABD Donanmasını denizin dibine gömdükten sonra:

'' Asıl uyuyan devi şimdi uyandırdık '' ! Haklı çıktı çünkü ABD nin kalleşliklerini biliyordu.

ABD ne yaptı ? 2 Nükleer bomba attı - Milyonlarca insan öldürdü.

Bu mu askeri başarı ?

Tarihi kimleri KAHRAMAN olarak anıyor ?  Samurai ve Kamikazeleri

ABD uçaklarının kalleşce Soykırım yapan pilotlarını değil.

ABD İran'a karşı nükleer kullanmaya kalkarsa (taktik nükleer olsa dahi),

bölge - hatta Dünya ''Nükleer Terörizm neymiş'' görecek

...........

Verilen misaller PROPAGANDA ve REKLAM kokuyor.

Adamlar sivilleri İNFAZ ediyor, siz hala 19:1000 den bahsediyorsun.
Yaptıkları Apaçiler ne  gördülerse taramaktı.

Siz  yarın kaldırın 6 Cobra - Dohuku tarayın 2000 kişi öldürüp gelirsiniz.

Adınız ABD ise Dünya'ya : '' Terörist yuvalarına saldırıda 2000 düşman silahlı unsur temizledik '' diye yansıtırsınız.

Basına sızan katliam resimleri olursa, tabii sızdırabilirlerse ''Sorry collateral damage'' der geçersin.

Bazı şeyleri tartışmayı öğrenin.

Türker
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #125 : Haziran 02, 2008, 05:24:32 ÖS »

Alıntı
Russian new-generation fighter plane set 2012 deadline

Russia's new-generation fighter plane, currently being jointly developed with India, will make its maiden flight no later than in 2012, a senior Air Force official said on Tuesday.

Russia and India signed an agreement on cooperation in the development and production of an advanced multi-purpose fighter aircraft on October 18.

"The deadlines have been set - it [the fighter] must take to the skies in 2012 and enter service [with the Air Force] in 2015," said Lt. Gen. Igor Sadofyev, deputy commander of the Russian Air Force.

The general said Russian-Indian cooperation on the project would significantly boost its development.

"International cooperation and joint development efforts will certainly expedite the process," Sadofyev said. "It's a path the whole world is taking nowadays, and we are no exception."

He also said the Air Force was planning to procure at least six to eight Su-34 Fullback strike aircraft every year, starting from 2008.

"Russia's Air Force desperately needs the Su-34s," the general said.

"I would prefer to re-equip at least two air regiments every year - that is, 48 aircraft," Sadofyev said. "Unfortunately, this is financially impossible at present, but it is perhaps we will get six to eight planes annually".

The $36 million Su-34 fighter-bomber is a two-seat strike aircraft equipped with twin AL-31MF afterburning turbojet engines. It is designed to deliver high-precision strikes on heavily-defended targets under any weather conditions, day or night, and fields weaponry that includes a 30mm GSh-301 cannon, up to 12 Alamo or Archer AAMs, ASMs, and bombs.

Designed by the Sukhoi, the Su-34s will replace the Su-24 Fencer frontline bombers. Experts said the new bomber has the potential to become the top plane in its class for years to come.

PAKFA (ortak proje PAKFA (sadece Rus PAKFA değil)) ilk prototip = 2012 (2007de ortaklık başladı - 5 yılda prototip demek bu - ama Ruslar aynı zamanda tasarım aşaması bitti - sizi tasarıma sokmayız da demişler - tasarım haricinde 5 sene bir prototip için fazla değil mi?).

Üretim = 2015.

Kim bu? Rusya ve Hindistan.

3-5 senede 5. nesil uçak yaparız diyenler iyi düşünsün.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2008, 05:38:49 ÖS Gönderen: Türker » Logged
burak bey
Üsteğmen
*

Kıdem: 19

Kuvvet:

« Yanıtla #126 : Ağustos 21, 2008, 01:43:22 ÖÖ »

Herhangi bir savaş durumunda bu uçakların kaynak kodları mühendislerimiz tarafından değiştirilip yerlerine kendi milli yazılımlarımız takılabilir mi ? Kafkasya yüzbaşım.
KAFKASYA
Binbaşı
*

Kıdem: 101

Kuvvet:

« Yanıtla #127 : Ağustos 21, 2008, 02:01:55 ÖÖ »

Herhangi bir savaş durumunda bu uçakların kaynak kodları mühendislerimiz tarafından değiştirilip yerlerine kendi milli yazılımlarımız takılabilir mi ? Kafkasya yüzbaşım.

Bizdeki ucaklarin Bilgisayarida mevcut sorun degil ve degildi zaten yazilimda mevcutdu zaten.
Tekrar etmem gerekecek aslinda kodlar ucaga takilacak Milli malzeme icin gecerli Füze ,seyrüsefer vs..bizim ucaklar heryere kilitlenir .

Kilitlenir kilitlenmesine ama bu ABD mali yada yabanci üreticilerin ucaklarinda kritik bölgelerde yer alan mikrocipler yada yazilimlarin icinde Trojan yada cip icinde cip olabilir ve ucagin üreticisi olan ülke tarafindan cani istedigi zaman bir sinyalle aktiv hale getirebilir ve ucak isimize yaramaz dahada kötüsü pilotuda kaybedebiliriz.

Önceden belki tesadüf bizim taraf Israil yada ABD ye karsi bir konusma yapsin ya F 16 yada F4 Terminatör2020 düserdi belki tesadüf ama coktandir ucak mucak düsmüyor bu olayin arkasindayim sürekli bizimkilerin aciklamalarini ve kaybetdigimiz ucaklarin öncesinden cika haberleri takip ediyorum Wink
michael jackson
Asteğmen
*

Kıdem: 2

Kuvvet:

« Yanıtla #128 : Ağustos 21, 2008, 06:56:53 ÖÖ »

Kafkasya yuzbasima tamamen katiliyorum,ucaklarimiz duserdi ne zaman Amerikan salatalari aleyhine konussak...Yuzbasim ben ucaklarimizi sizinde dusundugunuz gibi Amerikanin veya Israilin ozel casus programlari ile uzaktan yonetebilip dusurecegine inaniyorum.Hatta kendi ucaklarimiz savas durumunda kendi ulkemizi bile bombalayabilecek duruma getirilir uzaktan kumanda ile.KAHROLSUN ISRAIL
7.62
Yüzbaşı
*

Kıdem: 22

Kuvvet:

« Yanıtla #129 : Ağustos 21, 2008, 10:03:44 ÖÖ »

Abd yalakası politikacılar olduğu sürece üslerimizde harbi uçaklar değil soba boruları yatacaktır.
Sayfa: 1 ... 6 7 8 [9]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.094 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu