Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Kara Kuvvetleri
(Moderatör:
mg42
) >
Türkiye, 10 adet Apache alımı için ABD ile masaya oturdu...
Sayfa: [
1
]
2
3
4
...
6
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Türkiye, 10 adet Apache alımı için ABD ile masaya oturdu... (Okunma Sayısı 3382 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
melihkuzey
Asteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
Türkiye, 10 adet Apache alımı için ABD ile masaya oturdu...
«
:
Nisan 27, 2008, 06:21:23 ÖS »
az önce atv haber'de dinlediğim habere göre Türkiye abd ile 10 adet hemen alım apache içinmasaya oturmuş. 2 adeti longbow radarı diğerleri normal olacak şekilde 10 adet alım düşünülüyormuş. ilk etapta sevindirici bir haber olarak geldi bana ama resmi kaynaklarda herhangi bir ipucu görmediğim için artan pkk saldırılarına karşı fantastik bir propaganda olduğunu kestirmek zor olmadı.
HursitCelebi
II. Admin
Kıdem: 428
Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !
Kuvvet:
Ynt: Türkiye, 10 adet Apache alımı için ABD ile masaya oturdu...
«
Yanıtla #1 :
Nisan 27, 2008, 08:53:37 ÖS »
http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=100205
28 Mart Washington kaynaklı haberde, uzak ihtimal deniyor
Kale
Tuğgeneral
Kıdem: 228
BU VATAN BİZİM
Kuvvet:
«
Yanıtla #2 :
Nisan 27, 2008, 08:57:51 ÖS »
Utanmadan hala yavşak kapısınımı aşındıryorlar yazıklar olsun
diriliş_doğalkatil-T
Kd. Albay
Kıdem: 258
DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B
Kuvvet:
«
Yanıtla #3 :
Nisan 28, 2008, 11:10:09 ÖÖ »
A.B.D. sözü geçen Apache helileri bize verdiğini resmen teyit ettiği gün savaş rüzgarları esmeye başlayacak demektir...
Daha düne kadar, bırakın teknoloji transferini, neredeyse satmaya bile yanaşmadıkları Apacheleri bize; babalarının hayrına vermeyecekleri kesin...
«
Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 11:12:51 ÖÖ Gönderen: diriliş_doğalkatil-T
»
KARANLIK HÜCRE : ZEHİRLİ BİR YILAN KADAR SESSİZ VE TEHLİKELİ, ZİFİRİ BİR GECE KADAR KARANLIK VE ÜRPERTİCİ... (S.A.R & S.A.D)
İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA; KIYAMETE DEĞİN, AYNI BAYRAK ALTINDA
HursitCelebi
II. Admin
Kıdem: 428
Yaşamak için mi - ölmek için mi var olmak !
Kuvvet:
«
Yanıtla #4 :
Nisan 28, 2008, 11:27:19 ÖÖ »
Irana karşı Apache
ne hallere düştük, TSK de suçsuz değil
16 tane faal Cobrayla terörle mücadele mi olur.
melihkuzey
Asteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #5 :
Nisan 28, 2008, 11:42:59 ÖÖ »
pazarlığı yapılan apache'ler sıfır olmayacakmış. şu an ırak'da görev yapan ve afgansitana kaydırılması planlanan apache'lerden teklif istenmiş. abd olaya sıcak bakıyormuş. kullanılmış olduğu için fiyat teklifi düşük olacakmış. görüşmeler olumlu geçerse apacheler incirlik hava üssüne getirilip Türk pilotlarınca test edilecekmiş. daha önce pkk için fantastik bir propaganda olduğunu yazmıştım ama sanırım ssm, bu kez ciddi.
karapençe
Teğmen
Kıdem: -9
Kuvvet:
«
Yanıtla #6 :
Nisan 28, 2008, 12:55:58 ÖS »
""""Irana karşı Apache
ne hallere düştük, TSK de suçsuz değil
16 tane faal Cobrayla terörle mücadele mi olur.""""
+1000
Ruslardaki bir ara ihaleyi kazanan helikopterden almak bence çok daha mantikli!
Sana kemik attim mi bree hanci??
Türker
Kd. Albay
Kıdem: 311
Kuvvet:
«
Yanıtla #7 :
Nisan 28, 2008, 04:06:18 ÖS »
Parasını vererek alıyoruz, ne var bunda. Birinin satacak malı var, diğerinin alacak parası var, daha ne. Alınan rakam da düşük. Ayrıca Apache'yi bize satmaya bile yanaşmadılar sözü yanlış, bilakis son ihalede alalım diye yalvardılar (teknoloji transferinden vazgeçmek koşuluyla). Hatta ihalenin sonuna doğru tanesini 10 milyon dolara bile düşürdüler. İran'a karşı sözüne de ben inanmıyorum. 3 5 tane makina İran'ın karşılığı olamaz. Öyle birşey için bizim Genelkurmayı 10 tane değil 100 tane Apache +teknoloji transferi ve buna benzer birkaç başka ihale vaad etseler de ikna edemezler. Bakın birileri bile ikna olacağı zaman birkaç milyar dolardan hatta on milyar dolar civarından aşağı ikna oluyor mu?
Alınacak helilerin mümkün olan en düşük fiyata en iyi çözüm şeklinde ara doldurucu (gap filler) oldukları açık belli birşey. Fiyatları da tutsa tutsa 100-200 milyon dolar arası birşey tutar. Anti-tank için alınmadığı belli - zira terörle mücadelede longbow radarına ihtiyaç yok. Sadece 2 Longbow var, o da deneme içindir. Hepsi de ikinci el zaten.
Adamlar aptal mı? Ne diye reddetsinler. Biz birkaç sene içerisinde kendimizinkileri yapmaya başlayacağız nasılsa. E bu arada ihtiyacımız olmuş adamdan talep etmişiz az sayıda. O da elindeki fazlaları satıp ne diye kar etmesin? Ayrıca onun da kendine göre hesabı var. İş Türk pilotlarında bitiyor. Kullanacak olan onlar. Ve dahi Türk teknisyenler. Apache standartına TSK alışacak dolayısıyla. Böylece ne olmuş oluyor? T-129'un standartlarını da bir ihtimal beğenmeme ve/veya olasılığın dışında standartlar koymaya kalkma ve belki az da bir ihtimal nihayetinde biz belki diyebiliriz ki "Apache daha iyi, biz bu işi bırakıp Apache alalım". Adamlar kendi açılarından böyle düşünüyorlar. Akıllı bir ürün sahibi kişi kendi ürününü pazarlamak için daha iyi bir fırsat bulamaz. Tabii avuçlarını yalarlar orası ayrı. Biz T-129u her halikarda gerçekleştireceğiz ister Apache'den iyi olsun ister olmasın.
Tekrar ediyorum bu ABD'nin bu tarz ilk hareketi değildir. Bundan önce en az 2 olayda da buna benzer şeyler cereyan etmiştir. Mesela Fırtına obüslerinin yapımı (baştan razı olmadıklarına son dakikada öyle bir razı oldular ki - fiyat da kırıp), mesela Atak-II ihalesi (son dakika gelin size tanesi 10 m dolardan verelim...) ve bu son da olmayacaktır. Bu aşama da gelinen nihai aşama değil. Bizi caydırmak için daha durun Apache'nin teknoloji transferine de OK diyebilirler ilerde, şu an bekliyorlar. T-129 ortaya çıksın, bakalım nasıl olacak? Becerebilecek miyiz? Eğer baktılar bizim helikopter tamam, envantere girmek üzere. Son dakka bizi tümden caydırmak için böyle bir manevra yapabilir.
Teröristlere iyi reklam oldu diyenler... Bence tam tersi moral çöküntüsü olur - teröristelere de, bir takım devletçilik oynayanlara da. Arkalarındaki ABD onlara karşı silah satıyor sonuçta. Hem de bu tarz harekatlarda son derece etkili bir silah. Bu itlerin en çok korktukları şeylerden biri Kobralardı şimdi onun çok daha öldürücü olanından elimizdeki düz hesap mevcut Super Cobra adedi kadar geliyor. Yapıp yapacakları yaygara boş laftır ve Apacheler güneydoğu semalarında uçup kelle almaya başladığında otomatikman biter.
urukay_22
Yarbay
Kıdem: 68
1993-95 hakkari fazla söze gerek yok
Kuvvet:
«
Yanıtla #8 :
Nisan 28, 2008, 04:13:10 ÖS »
Alıntı sahibi: Türker üzerinde Nisan 28, 2008, 04:06:18 ÖS
Parasını vererek alıyoruz, ne var bunda. Birinin satacak malı var, diğerinin alacak parası var, daha ne. Alınan rakam da düşük. Ayrıca Apache'yi bize satmaya bile yanaşmadılar sözü yanlış, bilakis son ihalede alalım diye yalvardılar (teknoloji transferinden vazgeçmek koşuluyla). Hatta ihalenin sonuna doğru tanesini 10 milyon dolara bile düşürdüler. İran'a karşı sözüne de ben inanmıyorum. 3 5 tane makina İran'ın karşılığı olamaz. Öyle birşey için bizim Genelkurmayı 10 tane değil 100 tane Apache +teknoloji transferi ve buna benzer birkaç başka ihale vaad etseler de ikna edemezler. Bakın birileri bile ikna olacağı zaman birkaç milyar dolardan hatta on milyar dolar civarından aşağı ikna oluyor mu?
Alınacak helilerin mümkün olan en düşük fiyata en iyi çözüm şeklinde ara doldurucu (gap filler) oldukları açık belli birşey. Fiyatları da tutsa tutsa 100-200 milyon dolar arası birşey tutar. Anti-tank için alınmadığı belli - zira terörle mücadelede longbow radarına ihtiyaç yok. Sadece 2 Longbow var, o da deneme içindir. Hepsi de ikinci el zaten.
Adamlar aptal mı? Ne diye reddetsinler. Biz birkaç sene içerisinde kendimizinkileri yapmaya başlayacağız nasılsa. E bu arada ihtiyacımız olmuş adamdan talep etmişiz az sayıda. O da elindeki fazlaları satıp ne diye kar etmesin? Ayrıca onun da kendine göre hesabı var. İş Türk pilotlarında bitiyor. Kullanacak olan onlar. Ve dahi Türk teknisyenler. Apache standartına TSK alışacak dolayısıyla. Böylece ne olmuş oluyor? T-129'un standartlarını da bir ihtimal beğenmeme ve/veya olasılığın dışında standartlar koymaya kalkma ve belki az da bir ihtimal nihayetinde biz belki diyebiliriz ki "Apache daha iyi, biz bu işi bırakıp Apache alalım". Adamlar kendi açılarından böyle düşünüyorlar. Akıllı bir ürün sahibi kişi kendi ürününü pazarlamak için daha iyi bir fırsat bulamaz. Tabii avuçlarını yalarlar orası ayrı. Biz T-129u her halikarda gerçekleştireceğiz ister Apache'den iyi olsun ister olmasın.
Tekrar ediyorum bu ABD'nin bu tarz ilk hareketi değildir. Bundan önce en az 2 olayda da buna benzer şeyler cereyan etmiştir. Mesela Fırtına obüslerinin yapımı (baştan razı olmadıklarına son dakikada öyle bir razı oldular ki - fiyat da kırıp), mesela Atak-II ihalesi (son dakika gelin size tanesi 10 m dolardan verelim...) ve bu son da olmayacaktır. Bu aşama da gelinen nihai aşama değil. Bizi caydırmak için daha durun Apache'nin teknoloji transferine de OK diyebilirler ilerde, şu an bekliyorlar. T-129 ortaya çıksın, bakalım nasıl olacak? Becerebilecek miyiz? Eğer baktılar bizim helikopter tamam, envantere girmek üzere. Son dakka bizi tümden caydırmak için böyle bir manevra yapabilir.
Teröristlere iyi reklam oldu diyenler... Bence tam tersi moral çöküntüsü olur - teröristelere de, bir takım devletçilik oynayanlara da. Arkalarındaki ABD onlara karşı silah satıyor sonuçta. Hem de bu tarz harekatlarda son derece etkili bir silah. Bu itlerin en çok korktukları şeylerden biri Kobralardı şimdi onun çok daha öldürücü olanından elimizdeki düz hesap mevcut Super Cobra adedi kadar geliyor. Yapıp yapacakları yaygara boş laftır ve Apacheler güneydoğu semalarında uçup kelle almaya başladığında otomatikman biter.
acıklamanız cok doğru sayın Türker ama t129 iptalo lması giib söylentilerde var yani italyadan silah alınmasına sıcak bakmadığı burda motoru konusunda cıkan sorunlarıda biliyoruz bunun sonunda yeniden bir ihale ortak üretim şartıyla yapılmasın yani satın almak değil t129 gibi kendimizin üreteceği bir helikopter için yeniden ihale acılmasın bu beni düşündürüyor
diriliş_doğalkatil-T
Kd. Albay
Kıdem: 258
DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B
Kuvvet:
«
Yanıtla #9 :
Nisan 28, 2008, 04:33:57 ÖS »
Yukarıdaki birileri Birliknet'i iyi takip ediyor olmalı
Bir ara bu heli tartışması ayyuka kadar çıkmış ve Mangustaların beş para etmeyeceğini açıkça tartışmıştık(en azından ben ve bir kaç arkadaşım bu şekilde düşünüyorduk)... şayet halen bizi izleyen birileri varsa ki, eminim var.... bunu da okusunlar .... aklın yolu birdir... kasa hariç herşeyini baştan yapacağınız bir heli ülke olarak bize yarar değil zarar getirir...
ayrıca nerden biliyorsunuz İran'a karşılık sadece 10 heli ile işin ucuza kapanacağını ? A.B.D.'nin bölgede, şu an hiç olmadığından daha çok ihtiyacı var bize... resmen adamları kucaklamışız.Ama nedense bizim yöneticilerimiz; bizim onları değil de, onların bizi kucakladığını zannediyorlar...yada işlerine öyle geliyor...şayet bu gerçektende düşündüğüm gibi saman altı bir pazarlıksa bu kadarıyla kalmaz ... Bu pazarlığa; konvansiyonel hatta yeri geldi nükleer başlıklı füzelerin Türkiye'ye konuşlandırılması dahil olmak üzere, bir çok savaş teknolojisinin yanı sıra bir de bölgedeki en değerli kaynak Petrolde girerse bence çok iyi bir alış veriş olur....
Bal tutan parmağını yalar
Alıntı sahibi: urukay_22 üzerinde Nisan 28, 2008, 04:13:10 ÖS
t129 iptalo lması giib söylentilerde var yani italyadan silah alınmasına sıcak bakmadığı burda motoru konusunda cıkan sorunlarıda biliyoruz bunun sonunda yeniden bir ihale ortak üretim şartıyla yapılmasın yani satın almak değil t129 gibi kendimizin üreteceği bir helikopter için yeniden ihale acılmasın bu beni düşündürüyor
«
Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 04:36:16 ÖS Gönderen: diriliş_doğalkatil-T
»
KARANLIK HÜCRE : ZEHİRLİ BİR YILAN KADAR SESSİZ VE TEHLİKELİ, ZİFİRİ BİR GECE KADAR KARANLIK VE ÜRPERTİCİ... (S.A.R & S.A.D)
İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA; KIYAMETE DEĞİN, AYNI BAYRAK ALTINDA
melihkuzey
Asteğmen
Kuvvet:
«
Yanıtla #10 :
Nisan 28, 2008, 04:46:50 ÖS »
T-129'nin iptali söz konusu değil. Nisan ayı içinde agustawestland'la nihai anlaşmalar imzalandı. tek prüz agustawestland'ın abd'li motor üreticiden lisans ala sorunuydu bu aşıldı ve gerekli lisanlar ssm'ye teslim edildi. murat bayar'da en son yaptığı açıklamada T-129 için bu yıl içinde fabrikanın taşınma işlemine başlanacağını söylemişti. T-129 projesinden tek gecikme kullanılacak motor'un A-129'dan farklı olmasındankaynaklandı.
malumunuz tsk uzun süredir ilave cobra ihtiyacı için ssm'ye başvurmuştu. 2 yıldan beri ilave cobra alımı için abd'yi ikna edemedik. adamlar üretm hattını kapattıklarını söyleyince ssm, abd'nin envanterindeki super cobralardan istedi. abd envanterdeki mevcut cobra ve super cobra'lardan Türkiye'ye satamayacağını söyleyince ssm, 2013'e kadar eldeki cobra ve super kobraların ihtiyacı karşıayıp karşılamayacağını masaya yatırdı. dağlıca baskınına kadar ilave alıa çok sıcak bakmayan ssm, dağlıcadan sonraki süreçte özellikle sınır ötesi harekatta bu ihtiyacın elzem olduğuna karar verdi. buna çözüm olarak ilk etapta italyanların A-129 kiralama teklifine sıcak bakılsa da pilotlarımızın yüksek irtifada A-129'un motor kapasitesini yetersiz bulması sebebiyle bu tercihten tamamen vazgeçildi. tek seçenek olarak kullanılmış apache alımı bu sebeple acilen gündeme gelmiş oldu. ben apache'lerin envantere girmesini isterim. sonuçta dünyanın en gelişmiş atak helikopteri. pkk'ya karşı çok etkili olacağını düşünüyorum.
urukay_22
Yarbay
Kuvvet:
«
Yanıtla #11 :
Nisan 28, 2008, 05:14:07 ÖS »
Alıntı sahibi: melihkuzey üzerinde Nisan 28, 2008, 04:46:50 ÖS
T-129'nin iptali söz konusu değil. Nisan ayı içinde agustawestland'la nihai anlaşmalar imzalandı. tek prüz agustawestland'ın abd'li motor üreticiden lisans ala sorunuydu bu aşıldı ve gerekli lisanlar ssm'ye teslim edildi. murat bayar'da en son yaptığı açıklamada T-129 için bu yıl içinde fabrikanın taşınma işlemine başlanacağını söylemişti. T-129 projesinden tek gecikme kullanılacak motor'un A-129'dan farklı olmasındankaynaklandı.
malumunuz tsk uzun süredir ilave cobra ihtiyacı için ssm'ye başvurmuştu. 2 yıldan beri ilave cobra alımı için abd'yi ikna edemedik. adamlar üretm hattını kapattıklarını söyleyince ssm, abd'nin envanterindeki super cobralardan istedi. abd envanterdeki mevcut cobra ve super cobra'lardan Türkiye'ye satamayacağını söyleyince ssm, 2013'e kadar eldeki cobra ve super kobraların ihtiyacı karşıayıp karşılamayacağını masaya yatırdı. dağlıca baskınına kadar ilave alıa çok sıcak bakmayan ssm, dağlıcadan sonraki süreçte özellikle sınır ötesi harekatta bu ihtiyacın elzem olduğuna karar verdi. buna çözüm olarak ilk etapta italyanların A-129 kiralama teklifine sıcak bakılsa da pilotlarımızın yüksek irtifada A-129'un motor kapasitesini yetersiz bulması sebebiyle bu tercihten tamamen vazgeçildi. tek seçenek olarak kullanılmış apache alımı bu sebeple acilen gündeme gelmiş oldu. ben apache'lerin envantere girmesini isterim. sonuçta dünyanın en gelişmiş atak helikopteri. pkk(terör örgütü)'ya karşı çok etkili olacağını düşünüyorum.
bekleyip görecez benim görüşüm t 129 iptal olma şansı yüksek bu benim kişsel düşüncem
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #12 :
Nisan 28, 2008, 05:38:39 ÖS »
T129'un iptal edileceğine dair bir söylem ben hiç duymadım. Siz nereden duydunuz? Ayrıca birisi milli helikopter... Tabiri caizse dizayna gövdeye - motora - aksama para veriyoruz. Sensör - aviyonik - silahları bizden olacak. Hal böyleylen T-129 ne diye iş yapmasın. Eski dizayn diyorsanız - Cobra nedir? Hala iş yapıyor. Motor Comanche motoru olacak. Ha geriye kaldı zırh. O da Cobra ile şu an idare edilebiliyor zaten. Eğer bu Apache alımı T-129'un iptali ile alakalı olsaydı 10 tane 2. el değil ATAK-II sayısı kadar almamız lazımdı. Aynı ihtiyacı karşılamak için. Nedir o? 50-100 arası. Var mı öyle birşey? Yok.
«
Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 05:40:58 ÖS Gönderen: Türker
»
urukay_22
Yarbay
Kuvvet:
«
Yanıtla #13 :
Nisan 28, 2008, 05:49:08 ÖS »
Alıntı sahibi: Türker üzerinde Nisan 28, 2008, 05:38:39 ÖS
T129'un iptal edileceğine dair bir söylem ben hiç duymadım. Siz nereden duydunuz? Ayrıca birisi milli helikopter... Tabiri caizse dizayna gövdeye - motora - aksama para veriyoruz. Sensör - aviyonik - silahları bizden olacak. Hal böyleylen T-129 ne diye iş yapmasın. Eski dizayn diyorsanız - Cobra nedir? Hala iş yapıyor. Motor Comanche motoru olacak. Ha geriye kaldı zırh. O da Cobra ile şu an idare edilebiliyor zaten. Eğer bu Apache alımı T-129'un iptali ile alakalı olsaydı 10 tane 2. el değil ATAK-II sayısı kadar almamız lazımdı. Aynı ihtiyacı karşılamak için. Nedir o? 50-100 arası. Var mı öyle birşey? Yok.
sadece bir sorum var bir tane motor camoncede kulanılan motor olacak bu forumda acılan bir konu bile var bu konuda sorun yaşanmıyormu motor konusunda a129 bize göre o kadar uygun değildiki üstünde bu kadar değişiklik yapılmadımı yapılan değişiklikleri siz yazdınız (merak ediyorum bize ne getiris oldu diye a129 hala bulmadım bu kadar değişiklik yapılacaksa başka bir ülkede secilebilirdi )
benim yazdığım
yeniden ihale acılmasın bu beni düşündürüyor
t 129 iptal olma şansı yüksek bu benim kişsel düşüncem
«
Son Düzenleme: Nisan 28, 2008, 05:58:10 ÖS Gönderen: urukay_22
»
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #14 :
Nisan 28, 2008, 05:58:48 ÖS »
Motoru uygun değildi - yeni motor (Comanche'nin) seçildi. Bu yeni motorla henüz bir prototip bildiğim kadarıyla ortaya çıkmadı daha.
Yeni ihaleden kastınızı anlayamadım. ATAK-IIden sonra başka bir ihale daha mı açıldı?
Sayfa: [
1
]
2
3
4
...
6
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »