Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Askerî Bölge , Özel Kuvvetler , İstihbarat
(ASKERİ BÖLGEYE GEÇİŞ )
>
Hava Kuvvetleri
>
TURKEY&AZERBAIJAN&GREECE
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: TURKEY&AZERBAIJAN&GREECE (Okunma Sayısı 1572 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rewreward
Kd. Binbaşı
Kıdem: 109
Kuvvet:
TURKEY&AZERBAIJAN&GREECE
«
:
Mart 25, 2008, 03:44:31 ÖS »
Yorum yapmıyorum. Bilahere sizlerin değerlendirmelerinize bırakıyorum.
«
Son Düzenleme: Mart 25, 2008, 09:16:03 ÖS Gönderen: SoOthersMayLive
»
urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
Kıdem: 68
1993-95 hakkari fazla söze gerek yok
Kuvvet:
Ynt: TURKEY&AZERBAIJAN&GREECE
«
Yanıtla #1 :
Mart 25, 2008, 06:32:47 ÖS »
benim yorumum azerbaycan hava kuvvetlerindeki mig29 hafife alınacak ucaklar değil tabi durumları nasıl bir bilgim yok
gelelim yunanistana elindeki ucaklar alacakları ortada tabi f16 larda sayısında bizden üstün değiller ama model olarak son aldıkları model bence hafife alınmayacak bir model bir gelişme tabi ef2000 lerde iyi bir ucak bizde artı ise f35 tabi oda büyük bir soru işareti yani bir yunan savaşında f35 yeri amerika tarafından yunanistana verilmesi durumunda o zaman f35 ne yapabilir diye düşündüğümde ise f35 özelliği olan radarda görünmeme yada az görünme özelliği ortadan kalkınca ne yapabilir onu düşünüyorum bence fazla bir şey yapamaz
bunlara bakarak biz nasıl ucaklar almalıyız onu düşünmeliyiz yani f35 dışında tabiki
«
Son Düzenleme: Mart 25, 2008, 06:34:51 ÖS Gönderen: urukay_22
»
anıl_91
Teğmen
Kıdem: 0
Kuvvet:
«
Yanıtla #2 :
Mart 25, 2008, 07:18:15 ÖS »
1-2 filo ef2000 hava önleme olarak alsaydık iyi olurdu it dalaşında f-35 ler ef2000 için keklik görevi görür f-16 zaten eski sistem onunda ef2000 karşısına koymuyorum bile.. ilerde hava-hava önleme için belki ef2000 tedarik edilebilinir..
talha_45
Yüzbaşı
Kıdem: 56
Talha Atilla Türk gençleri ve murdiyetleri şeref.
Kuvvet:
«
Yanıtla #3 :
Mart 25, 2008, 07:49:42 ÖS »
çok açık
*Hakikiyet murşidin temelidir temeli olmazsa oda olmaz.
*Türk milleti cesurdur
*Türk milleti çalışkandır
*Avrupanın en büyük ordusuna sahip TÜRKİYE
*Çanakkale Geçilmez
*Türklere kafa tutulmaz
urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
Kıdem: 68
1993-95 hakkari fazla söze gerek yok
Kuvvet:
«
Yanıtla #4 :
Mart 25, 2008, 09:09:41 ÖS »
Alıntı sahibi: anıl_91 üzerinde Mart 25, 2008, 07:18:15 ÖS
1-2 filo ef2000 hava önleme olarak alsaydık iyi olurdu it dalaşında f-35 ler ef2000 için keklik görevi görür f-16 zaten eski sistem onunda ef2000 karşısına koymuyorum bile.. ilerde hava-hava önleme için belki ef2000 tedarik edilebilinir..
doğru f16 ömürlerini tamalıyor ama elimizdeki f16 güçünü modernize etmek bu emekliliği biraz daha uzatıyoruz ama f35 geldikten sonra tabi ileriye dönük ucak alımı yapılacak nasıl bir ortaklıkta olmak lazım
Production of the block 50/52 totals 813 airframes up to now. Manufacturing started in 1991 and is still ongoing. Block 50 aircraft were delivered to the USAF, Turkey, Greece and Chile, whilst Block 52 aircraft were delivered to the USAF, South Korea, Singapore, Greece, Poland and Israel. Of the total number of Block 50/52, still 260 are waiting delivery to the customer (July 2003
kaynak
http://www.f-16.net/f-16_versions_article9.html
yunanistanın elindeki yeni aldığı f 16 tehlike değilmi bizim için
«
Son Düzenleme: Mart 25, 2008, 09:19:45 ÖS Gönderen: urukay_22
»
anıl_91
Teğmen
Kıdem: 0
Kuvvet:
«
Yanıtla #5 :
Mart 25, 2008, 10:22:50 ÖS »
1-2 filo su 30 yada ef2000 alınsa önleme kabiliyetimiz acısından bi sorun kalmaz..
burak bey
Üsteğmen
Kıdem: 19
Kuvvet:
«
Yanıtla #6 :
Mart 25, 2008, 10:44:46 ÖS »
F-16 larla daha ne kadar idare edeceğiz?Bence biraz da Rus uçaklarına yönelmeliyiz ya da bu uçakları avlayacak uzun menzilli hava savunma sistemlerine sahip olmalıyız.Bizimkisi kadar önemli bir stratejik konuma sahip ülkenin bu kadar az savaş uçağına sahip olmasına aklım ermiyor.Mutlak güç bizde olmalı,genel bir savaşta hava gücü bence en önemli unsurdur.Yoğun bir hava saldırısıyla karşı tarafı bezdirir,daha sonra gerekeni yaparsın,Hava gücümüzü toplamalıyız
SoOthersMayLive
Birliknet Varolduğu Sürece Unutulmayacaksın!
Binbaşı
Kıdem: 75
BAŞKALARI YAŞASIN DİYE ...
Kuvvet:
«
Yanıtla #7 :
Mart 25, 2008, 10:54:49 ÖS »
Biz yıllardır burada aynı şeyi söylüyoruz . Dinleyen kim . Sadece Rus uçakları değil . Diğer ülkelerden de uçak almalıyız . Duyun artık sesimizi
soufa
Kd. Binbaşı
Kıdem: 245
yanlız gözyaşların yıkar ruhundaki günahları
Kuvvet:
«
Yanıtla #8 :
Mart 25, 2008, 11:29:54 ÖS »
Yunanistanda Fransız uçaklarına kayma var ayrıca fazla türde uçak fazla lojistik eğitim yani para demek ama artısıda şu amborga sırasında tek yere bağımlı kalmamak ...
Bizimde ef-2000 yada rus yapımı bir uçağa ihtiyacımız en az 3 filo diye düşünüyorum
rewreward
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #9 :
Mart 26, 2008, 03:07:47 ÖS »
Revisyon
osman35
Asteğmen
Kıdem: 4
Kuvvet:
«
Yanıtla #10 :
Mart 26, 2008, 10:12:32 ÖS »
İnsansız uçaklar gelinceye kadar daha birkaç nesil lazım.O zamana kadar ne yapabiliriz?F-35 stealth özelliği ile özellikle hava -yer görevleri için iyi bir seçim..Ancak alınacak 116 uçak yeterli olur mu?Acaba ileride A.B.D. bize F-22 verir mi?Özellikle hava-hava görevleri için gelecekte ne düşünülüyor?F-16 serilerine talim mi edeceğiz.F-16 Ef-2000 ve Rafael karşısında yeterli olur mu?Biz de en azından birkaç filo Ef-2000 almalıyız diye düşünüyorum.Ruslardan Sukhoi serisi uçaklar alamıyacağımıza göre..Gelecek için bir Nato üyesi olarak A.B.D. belki A.B. dışında yeni angajmanlara da giremeyiz herhalde?.. Rusya ile ,Çin ile,Kore ile v.s...
En azından F-16 ların yeni serilerinde Blok50+ sayıyı yüksek tutmakta yarar var..
Sat61
Kurultay 33
Yarbay
Kıdem: 139
VaTaN SaNa CaNıM FeDa .............
Kuvvet:
«
Yanıtla #11 :
Mart 26, 2008, 10:54:30 ÖS »
Alıntı sahibi: osman35 üzerinde Mart 26, 2008, 10:12:32 ÖS
İnsansız uçaklar gelinceye kadar daha birkaç nesil lazım.O zamana kadar ne yapabiliriz?F-35 stealth özelliği ile özellikle hava -yer görevleri için iyi bir seçim..Ancak alınacak 116 uçak yeterli olur mu?Acaba ileride A.B.D. bize F-22 verir mi?Özellikle hava-hava görevleri için gelecekte ne düşünülüyor?F-16 serilerine talim mi edeceğiz.F-16 Ef-2000 ve Rafael karşısında yeterli olur mu?Biz de en azından birkaç filo Ef-2000 almalıyız diye düşünüyorum.Ruslardan Sukhoi serisi uçaklar alamıyacağımıza göre..Gelecek için bir Nato üyesi olarak A.B.D. belki A.B. dışında yeni angajmanlara da giremeyiz herhalde?.. Rusya ile ,Çin ile,Kore ile v.s...
En azından F-16 ların yeni serilerinde Blok50+ sayıyı yüksek tutmakta yarar var..
Hava-hava görevleri için uçağa ihtiyacımız olduğu konusunda haklsınız.F-35 bu konuda yetersiz.ABD'nin Rusya'dan uçak almamıza izin vermeyeceği konusunda da haklısınız.
Bence bu durumda yapılması gerekenen mantıklı şey EF-2000 Typhoon alınmasıydı.Zaten adamlar bize ortaklık da teklif etti.Böyle biri hava-hava görevlerinde biri hava-kara görevlerinde etkili uçaklarmız olurdu.Böylece Hava Kuvvetlerimiz birbirini tamamlayacak uçaklardan oluşurdu.
Ancak bizim bu konuda hala ciddi bir çalışmamız yok.Yunanistan kararını çoktan verdi.Yeni uçaklarını seçti:EF-2000 ve Rafale.Ancak biz sadece F-35'i seçtik.Ve ileride Hava Kuvvetlerinin ikinci bir uçağa ihtiyacı olacağı kesin.O yüzden bunu da düşünmeliyiz ve biz de Yunanistan gibi ikinci savaş uçağımız karar vermeliyiz.
Azerbaycan Hava Kuvvetlerine gelince.Envanteri çok iyi.Mig-29,Mig-25,Su-25 Frogfoot gibi oldukça kaliteli uçakları var.Herhangi bir savaşta Türkiye ve Azerbaycan birbirini desteklerse çok ciddi bir hava gücü oluşur.Bunu düşünmeli ve uygulamak için çalışmalara başlamalıyız.
Delinse yer,çökse gök,yansa kül olsa dört yan
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan,tipiden,kasırgadan yılmayan
Ölümlerle eğlenen tunç yürekli
TÜRKLERİZ
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
rewreward
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #12 :
Mart 27, 2008, 08:51:57 ÖÖ »
Sayın Arkadaşlarım
Sizlerinde bildiği üzere:
Türkiye 116 adet f-35'i elindeki f-4 lerin yerine alıyor. yani öncelikli hava -yer filolarını değiştirmek isteniyor.Onun için ef-2000'le bağlantısı bulunmamaktadır.
Tabi 52 adet f-4 2020 hariç. Daha sonra bu uçalar hizmet dışına (2020 gibi) çıkınca ilave f-35 siparişi verilir.
Bunların hepsi Malatya , Konya , Eskişehir filoları için
F-16 lar yerine ise 2030 lar sonrasında 200 + adet yeni tip uçak gerekecek. işte bu uçak da hava-hava muharebesi amaçlı olacağı için tercih f-35 mi olur yoksa f-22 veya j-13 veya kfx (kore) veya pakfa (rus) veya orjinal 5. nesil Türk muharebe uçağı mı?
dikkat edin ef-2000 adını hala almıyorum. o konu kapandı.Bundan sonra hava-hava muharebesi için 4. nesil veya 4,5 nesil uçak (ef-2000 / rafale / f/a-18e/f ) almak gereksiz.
Niçin: 2030 yıllarına kadar hava muharebesi yeterliliğini sağlamak amacıyla ilave f-16b50+ ve ccip projeleri tam gaz devam ediyor. Bu tarihlerde ihtiyaç olabilecek yeni nesil uçağın en azından 5. nesil olması gerekliliği söz konusu olmalıdır.
Alıntı
Azerbaycan Hava Kuvvetlerine gelince.Envanteri çok iyi.Mig-29,Mig-25,Su-25 Frogfoot gibi oldukça kaliteli uçakları var.
Herhangi bir savaşta Türkiye ve Azerbaycan birbirini desteklerse çok ciddi bir hava gücü oluşur.Bunu düşünmeli ve uygulamak için çalışmalara başlamalıyız
.
Sözlerinize kesinlikle katılıyorum. Gereken ivedilikle yapılmalı
syg
Manisali
Asteğmen
Kıdem: 11
Kuvvet:
«
Yanıtla #13 :
Mart 27, 2008, 10:34:08 ÖÖ »
Alıntı sahibi: rewreward üzerinde Mart 25, 2008, 03:44:31 ÖS
Yorum yapmıyorum. Bilahere sizlerin değerlendirmelerinize bırakıyorum.
Ne yorumu bekliyorsun?
Birincisi, Yunanistan daha yeni generasyon ucagini secmedi bile, su an itibari ile Rafale ve EF-2000 ucaklari halen bir hayalet alim, gercegi yok.
Yunanistan hangi ucagi secerse secsin Turkiyenin 116 F35 karsisinda ezik kalacak. Ikincisi isler sadece ucakla olmuyor, istihbarat cok onemli. Turkiye Gokturk I ve II projeleri ile ugrasirken onlar bunun hayalini bile kuramiyorlar henuz. Herseyde disa bagimlilar, bir hamle yapalim U214 ile Turkiyenin onune gecelim dediler sonuc ortada, yuzlerine gozlerine bulastirdilar ve denizaltilar ne zaman envantere girecegi daha hala beli degil.
Buna benzer bir hamleyi Korvet projesiyle yaptilar, akillari sira bir Ingiliz sirketine korvet dizayn ettireceklerdi onu da yuzlerine gozlerine bulastirdilar. Astari yuzunden pahaliya gelmeye baslayince U-donusu yapip super vita sinifi hucumbot hazir alimina donduler.
Yunandan korkan Yunan gibi olsun.
rewreward
Kd. Binbaşı
Kuvvet:
«
Yanıtla #14 :
Mart 27, 2008, 12:04:04 ÖS »
Alıntı
Ne yorumu bekliyorsun?
Birincisi, Yunanistan daha yeni generasyon ucagini secmedi bile, su an itibari ile Rafale ve EF-2000 ucaklari halen bir hayalet alim, gercegi yok.
Yunanistan hangi ucagi secerse secsin Turkiyenin 116 F35 karsisinda ezik kalacak. Ikincisi isler sadece ucakla olmuyor, istihbarat cok onemli. Turkiye Gokturk I ve II projeleri ile ugrasirken onlar bunun hayalini bile kuramiyorlar henuz. Herseyde disa bagimlilar, bir hamle yapalim U214 ile Turkiyenin onune gecelim dediler sonuc ortada, yuzlerine gozlerine bulastirdilar ve denizaltilar ne zaman envantere girecegi daha hala beli degil.
Buna benzer bir hamleyi Korvet projesiyle yaptilar, akillari sira bir Ingiliz sirketine korvet dizayn ettireceklerdi onu da yuzlerine gozlerine bulastirdilar. Astari yuzunden pahaliya gelmeye baslayince U-donusu yapip super vita sinifi hucumbot hazir alimina donduler.
Yunandan korkan Yunan gibi olsun.
Sayın Manisalı
Yorum herkesin kendisinin tasarrufunda bulunan düşünce. Tabi sizde düşüncenizi yukarıda belirtmişsiniz. Gerçi konunun asıl açılma sebebine değinmemişsiniz ama yinede saygı ile karşılamak gerek.
Sayın Sat61 konunun asıl amacını çok güzel yakalamış
Alıntı
Azerbaycan Hava Kuvvetlerine gelince.Envanteri çok iyi.Mig-29,Mig-25,Su-25 Frogfoot gibi oldukça kaliteli uçakları var.Herhangi bir savaşta Türkiye ve Azerbaycan birbirini desteklerse çok ciddi bir hava gücü oluşur.Bunu düşünmeli ve uygulamak için çalışmalara başlamalıyız.
Teşekkürler
Sayfa: [
1
]
2
3
4
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: