Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 3 4 [5]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: modernize edecekseniz alın bu silahı modernize edip Mehmetçiğe verin  (Okunma Sayısı 2739 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı
*

Kıdem: 21

Kuvvet:

« Yanıtla #60 : Ağustos 03, 2008, 10:48:34 ÖÖ »

Valla bence yinede en sağlam tüfek kalaşnikov

Orijinal Laz
En sevdiğim yemek laz böreği
Rize benim memleketim
Rize/Fındıklı 
Sarı oğlu Mustafa
Mustafa Sarı
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kıdem: 251

DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B

Kuvvet:

« Yanıtla #61 : Ağustos 03, 2008, 10:58:59 ÖÖ »

Üstat bende aynı şeyi diyorum zaten yani T.S.K da kaç kişi olabilir ki.... bırak T.S.K yı dünya orduları içerisinde bile sayılıdır bu adamlar... onlarada zaten özel kuvvet personeli diyoruz... Ayrıca silahınızın gezi ve arpaciği 200 metre için ayarlı değilse elinzdeki M16 sizde Billy the Kid olun hedefinizi vuramazsınız... yine tekrar ediyorum kendimden verdiğim örneği tüfeği aklamak için verdim;yani 200 metrede kaleşnikofla, boy hedefi atışında attığını vurabiliyorsan sorun tüfekte değil atamayan kişidedir...

Bir soru: Bırakalım kaleşnikofu,M16 ile 100-150 metrede kaç kişi her attığını vurabilir...? 

Sayın diriliş abim
Sizce TSK da kaç kişi 200 metreden üç köşe teşkil yapabilir? Bu sizin gerçekten iyi ateş edebildiğinizi gösterir.
« Son Düzenleme: Ağustos 03, 2008, 11:10:32 ÖÖ Gönderen: diriliş_doğalkatil-T » Logged

İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
bordo_bereli_dgn
Üsteğmen
*

Kıdem: 11

__herşey vatan için__

Kuvvet:

« Yanıtla #62 : Ağustos 03, 2008, 11:05:43 ÖÖ »

Tabiki özel birlik mensupları! Wink
İşin şakası bı yana da diriliş komutanıma katılıyorum ben yani olay silahtada bitmiyor ki

Daglara çizmisler resmimi KOMANDO koymuşlar ismimi.
Güçlüyüz cesuruz hazırız KOMANDOYUZ.
Denizci degilizki her limanda sevgilimiz olsun,
havacı degilizki uçankuşlar yarimiz olsun,
biz KOMANDOYUZ eşkıyalar korksun.
Korkusuzdur dağların efesi titretir haini KOMANDONUN sesi madalya gibi duruyor başında kahramanlık timsali beresi.
Havada, karada, denizde her yerde KOMANDO.
KAFKASYA
Binbaşı
*

Kıdem: 101

Kuvvet:

« Yanıtla #63 : Ağustos 03, 2008, 02:37:36 ÖS »

Evet simdi asil tartisilmasi gereken yere gelmis bulunmaktayiz!

Mehmetcik 1 ile 200 m. de ciplak gözle atis etkisi insan vucüdü ile atis esnasinda hakimiyet( G3 ler beni baya zorladi nisan almak icin silah kendisine hakimiyet saglamayi zorlastiriyor agirligi nedeniyle her durusda atis ve nisan alinamiyor) yanilma payi hangi sartlarda olusur tekli ve seri atislari ,toz ,su ve camur etkisi sökülüp takildignda harcanan zaman,caba ve dayanirligi bunlara cevap verebilecek yani Mehmetcik 1 i test etmis arkadaslar gerekmekte yani G3 ,Keles ve Mehmetcik 1 kullanmis insan gerekmekte bunu da simdilik zor buluruz gibime geliyor  ama kelesi elime aldigimda G3 nazaran teneke oyuncak gibi geldi bana.
Ben sahsen bir silahin resimine bakarak yorum yapmakta zorlaniyorum.
Ama Tasarim da MKek nin en azindan elkundaginda bazi degisikliklere giderek yani HK416 oldugu gibi tirtikli yerine daha degisik bir motiv secebilirdi en azindan silaha baska bir görünüm verirdi.
Silahin uzunluk ve agirlik verilerini namlu uzunluklari yiv ve set leri karsilastira bilecek arkadaslar lütfen verilerinizi sunmanizi bekliyorum(Birde bu silahlarin ayni yöne bakan Fotolari varsa lütfen burada gösterebilirlerse sevinirim
KILIC11
Teğmen
*

Kıdem: 1

Kuvvet:

« Yanıtla #64 : Ağustos 03, 2008, 03:12:40 ÖS »

>>>bunu da simdilik zor buluruz <<<

G-36 kulanan yeterli degil mi? mekanizma sonucta ayni..
http://www.youtube.com/watch?v=gZpZryZEiY4

ilginc bir belgesel.
Bu da italiya dan

http://www.youtube.com/watch?v=3zMpN_-pcas&feature=related
ataveati
Bölüm Sorumlusu
*

Kıdem: 463

Kuvvet:

« Yanıtla #65 : Ağustos 05, 2008, 02:21:19 ÖS »

1 yıl yada daha fazla askerlik yapan birisi m16 ile 200-300 ve hatta 400 m den pek fazla karavana atmaz ...

YAN GELİP YATMADIK ..
VATANI SATMADIK ...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!

KAFKASYA
Binbaşı
*

Kıdem: 101

Kuvvet:

« Yanıtla #66 : Ağustos 05, 2008, 05:52:32 ÖS »

Bence önemli olan yil degil siahla cesitli kosullarda atilan mermi sayisi önemli!

Silahin kendisini atis esnasindaki hareketi ve merminin tutumunu daha iyi kavraya bilmek icin silah agirlikli egitim sart askerlikle alakasi yok cünki askerlik genel bir egitim ama silah agirlikli olmasi sart ,ben bu tecrübeyi catisma esnasinda kazanmak istemem dogrusu, bana göre mutlak ve mutlak ayni silahla 100 ve üstü atis her sartda yapildigi zaman anca silaha ve atis karakteristigine alismis olacagimiz kanatindeyim nasil söförler belirli yil ,pilotlar belirli saatden  sonra usta oluyorsa silahda belirli atisdan sonra ustasi olunur kanatindeyim .
Sonra catisma esnasindaki altinda kaldigimiz stres ve heycan yada korkununda atis esnasinda nisancilik kabiliyeimizi etkileyecegini düsünüyorum.

1 sene askerlik yapipda 100 kursun sikmis kactane er varki ?
KILIC11
Teğmen
*

Kıdem: 1

Kuvvet:

« Yanıtla #67 : Ağustos 05, 2008, 07:40:55 ÖS »

Türkiyede egitim okadar kötü mü?
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kıdem: 251

DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B

Kuvvet:

« Yanıtla #68 : Ağustos 28, 2008, 09:40:13 ÖS »

Türkiye'de eğitim kötü değil sınırlıdır...Sadece gereken birimlere en iyi eğitimler verilir... zorunlu askerlik süreci artık eskisi kadar eğitim kokacağa benzemiyor ... özelliklede zorunlu askerlikte komandoluk tarih olduktan sonra...

İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
Sayfa: 1 2 3 4 [5]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.067 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu