Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: modernize edecekseniz alın bu silahı modernize edip Mehmetçiğe verin  (Okunma Sayısı 2738 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bursa_geceleri1980
Üsteğmen
*

Kıdem: 9

Kuvvet:

« Yanıtla #30 : Ocak 17, 2008, 11:46:25 ÖS »

olacak inşallah çalışmalar bitmez her dalda bu alemi top yıkamadı sonuçda g3 de olsa evelallah oda olamasa şan şeref e layık oluruz iyidir en iyi silah bizde aslında gönülde yaşayan kutsal aşk  aşkı

altı evliya üstü eşkiya... teksasorg.
Kılıç Ali
Yarbay
*

Kıdem: 66

Vatanında ölmeyen iki kere ölür.

Kuvvet:

« Yanıtla #31 : Ocak 18, 2008, 03:22:27 ÖS »

M4 kırması değil dikkatli bakarsanız İsraillerin Galil'i

GEREKÇE:
burak bey
Yüzbaşı
*

Kıdem: 20

Kuvvet:

« Yanıtla #32 : Temmuz 31, 2008, 11:59:03 ÖS »

İyi de bu piyade tüfeği olarak nasıl modernize edilir ki olsa olsa mg3 lerin yerini alır ama bence g-3 lerin yerine zor olur.
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kıdem: 251

DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B

Kuvvet:

« Yanıtla #33 : Ağustos 01, 2008, 11:12:22 ÖÖ »

Tasarım olarak çizmiş olduğum, en az 30 çeşit piyade tüfeği modeli var üstat...

keleşten şaşmam

Sitede eminim bi tane tüfek çizimi yapabilecek bir arkadaşımız vardır bakalım ne çıkacak ortaya bi deneyelim 

Tüfek zaten piyade tüfeği üstat...çatal ayaklı olmasına aldanma... Ağırlığı sadece, 4.3 kg... Yani G3 ile aynı sayılır...Ayrıca MG3'ün atası olan bu değil  ağbisi MG42 dir

İyi de bu piyade tüfeği olarak nasıl modernize edilir ki olsa olsa mg3 lerin yerini alır ama bence g-3 lerin yerine zor olur.

İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
KuzeyKurt
Kurultay 9
Kd. Yarbay
*

Kıdem: 84

Kuvvet:

« Yanıtla #34 : Ağustos 01, 2008, 11:48:36 ÖÖ »

Modernize kelimesinden ne anlıyoruz bu konuda ancak, KLON ve geliştirilmiş üretim'i kast ediyorsanız, sadece bir modelin ele alınmasından yana değilim.

Diğer orduların kullandığı piyade tüfekleri incelenerek, hatta HK, Steyr gibi firmalardan satın alınarak iyice cılk ediebilir

Ardından çeşitli özellikler eklenerek yeni teknikler ile Yeni nesil piyade tüfeği yapılabilir.

Ki zannedersem yapılıyorda...

ATAM SEN RAHAT UYU !
KAFKASYA
Binbaşı
*

Kıdem: 101

Kuvvet:

« Yanıtla #35 : Ağustos 01, 2008, 09:29:12 ÖS »

MKEK nın krom banyo tesisleri var mı?

Olmasi lazim M1 ler Mkek de 0 lanarak kromlanmis olarak bütün karargahlara dagitildi tören amacli  Wink

Kalasnikov hafif ama bence artik cok eskidi ve banakalirsa teneke olmasi cok rahatsiz edici.

Bence Mehmetcik 1 ler su an icin oldukca iyidir birde G3 gibi öldürücü özelige kavussalar iyi olacak artik merminin capiylami oynarlar ,yivlemi oynarlar yoksa set lerlemi oynarlar bilemem ama kalasnikov gibi özelligi su an tasiyor zaten öldürücü degil.
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #36 : Ağustos 01, 2008, 10:23:21 ÖS »

Üstat, konu başında yer alan resimde gördüğün FG42 Almanların;sadece, özel paratrooper birliklerine verilen bir silahtır ...Silah üzeri dürbünle,nokta atışı yapabilen keskin nişancı silahına dahi dönüşebiliyor...Modernize edilsin dememdeki amaç; silahın, standartlardan biraz yüksek kalibre sorunu(7.92 yerine 6.50 olabilir) şarjör kapasitesinin yetersiz oluşu(en az 30 olmalı) gibi özelliklerinin iyileştirilmesi ayrıca yine mekanizma korunarak kundak ve dipçik gibi parçaların daha hafifi bir malzeme olan polymere indirgenmesi... Sanırım bir kaç iyileştirici düzeltmeden sonra sorunsuz çalışan bir piyade tüfeğine dönüşebilir... Ne de olsa altında mekanik ustası Almanların teknolojisi yatıyor ...

Modernize kelimesinden ne anlıyoruz bu konuda ancak, KLON ve geliştirilmiş üretim'i kast ediyorsanız, sadece bir modelin ele alınmasından yana değilim.

Diğer orduların kullandığı piyade tüfekleri incelenerek, hatta HK, Steyr gibi firmalardan satın alınarak iyice cılk ediebilir

Ardından çeşitli özellikler eklenerek yeni teknikler ile Yeni nesil piyade tüfeği yapılabilir.

Ki zannedersem yapılıyorda...

COMMANDO
Üsteğmen
*

Kıdem: 127

hepimiz mehmetciğiz !

Kuvvet:

« Yanıtla #37 : Ağustos 01, 2008, 10:24:09 ÖS »

Olmasi lazim M1 ler Mkek de 0 lanarak kromlanmis olarak bütün karargahlara dagitildi tören amacli  Wink

Kalasnikov hafif ama bence artik cok eskidi ve banakalirsa teneke olmasi cok rahatsiz edici.

Bence Mehmetcik 1 ler su an icin oldukca iyidir birde G3 gibi öldürücü özelige kavussalar iyi olacak artik merminin capiylami oynarlar ,yivlemi oynarlar yoksa set lerlemi oynarlar bilemem ama kalasnikov gibi özelligi su an tasiyor zaten öldürücü degil.

Öldürücü olmayan tüfek olurmu ilahi KAFKASYA  Cheesy

ama anlatmak istediğini anladım , g-3 teki yiv setlerin dönüş açısı nedeniyle mermi hedefte çok yüksek teesir gösterir fakat bu namlu için pek iyi sonuçlar getirmez . bu nedenle g-3 çok fazla bakım gerektirir.. askerdeyken atış sırasında mermi namluya sıkışmıştı allahtan farkedip ve ikinci mermiyi ateşlememiştim..

ak47 bildiğiniz gibi 7,62 mermi kullanır ak74 ise 5.45 sizce hangisi daha öldürücüdür ?

ben söyleyeyim 5.45 !

bu etkiyi sağlamak o kadarda zor değil aslında. illa mermi çekirdeğini , kovanı büyütmek gerekmiyor. rusların ilginç bir yöntemi var ;

kullanılan bir teknik ile 5.45 çapındaki çekirdek 5.56 mm nato mühimmatı gibi hedefi delip geçeceğine , hedefte parçalanır. her bir parça hedefte tahrip sağlar.. yani mermi vucutta parça tesiri yapar.. ve çok daha ölümcüldür.

« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2008, 10:27:36 ÖS Gönderen: COMMANDO » Logged

KuzeyKurt
Kurultay 9
Kd. Yarbay
*

Kıdem: 84

Kuvvet:

« Yanıtla #38 : Ağustos 01, 2008, 10:52:01 ÖS »

Küçük kalibrenin parçalanarak penetrasyon yaratması büyük kalibrenin etkisine çıkartır anlamına gelmez. O zaman daha büyük gramajdaki çekirdeğide hedefte parçalanır hale getirirsiniz, daha büyük etki alırsınız. Smiley

Ayrıca Çekirdek üzerine yaptığınız her parçalanma ve deformasyon efekti, zırhlı hedeflere karşı o denli zayıfamanız anlamına gelmektedir.
Yani level 3 ile durduracağınız bir çekirdeğil level bir ile etkisiz hale getirebilirsiniz.
O yüzden FMJ çekirdekler vardır.
5,56mm yerinde 6,35 gibi bir çapa yükseldiğinizde aslında orta bir gramajdır. Etkili olabileceğini düşünüyorum.

Ancak şunuda dikkate almamız gerekecek- çekirdek ağırlığı yükseldiğinde kullandığınız barut ve kovan büyüklüğü ve ağırlığı da artacaktır.

Benim naçisane görüşüm kalibrenin yükseltilmesi değil tersine 4,5 mm çapına inerek boyununda aynı oranda küçültülmesidir.

bu 5,56 dan çok daha az tek erin taşıdığı yükü indirecek, saldırı ve atak kabiliyetini arttıracaktır.

Tüfeğin etkili mesafesinde düşme olacağını düşünmüyorum.. ayrıca zırh penetrasyonuda özellikle etkili mesafesinde çok yıkıcı olacaktır.

Özellikle bilinen FMJ ypı yerinede kimyasal ajanlar kullanılarak hedefte daha fazla acı hissi vermesi yada başka amaçlar için kullanılabilir.

Yine küçük kalibreden dolayı hedef için çok tehlikeli ve ölümcül mermi delikleri olacağıda kesindir. keza kanama hemen kapanacak ve iç kanamalara yol açacaktır.

saygılar.

ATAM SEN RAHAT UYU !
burak bey
Yüzbaşı
*

Kıdem: 20

Kuvvet:

« Yanıtla #39 : Ağustos 02, 2008, 10:42:24 ÖÖ »

Sadece merminin ucunun yarılmasıyla domdom kurşunu etkisi yaratılıyor diye biliyorum inşallah yanılmamışımdır ama artık açık saha savaşları  pek kalmadığı için kalibreler düşürülüyor ve silahların öldürmekten ziyade yaralamasına çalışılıyor ki bir yaralıyı taşıyan iki kişi daha savaş alanından ayrılsın.G-3 misali,bu silah yaralamaz arka arkaya üç kişiyi deler ama gerilla savaşlarında hantal kalır.Kalaşnikov'un kalibresi daha yüksektir kolay öldürmez ama şişmez ,teklemez.Bence de ülkemiz şartlarına uyabilen teklemeyen ve kaliteli bir silaha ihtiyaç vardı,bu sorun mehmetçik modeliyle çözüldü.
KILIC11
Teğmen
*

Kıdem: 1

Kuvvet:

« Yanıtla #40 : Ağustos 02, 2008, 04:06:05 ÖS »

silahin sarjörünün  yanda olmasi dez avantaj degil mi?

« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2008, 08:17:55 ÖS Gönderen: Nene Hatun » Logged
bordo_bereli_dgn
Üsteğmen
*

Kıdem: 11

__herşey vatan için__

Kuvvet:

« Yanıtla #41 : Ağustos 02, 2008, 10:50:55 ÖS »

Öldürücü olmayan tüfek olurmu ilahi KAFKASYA  Cheesy

ama anlatmak istediğini anladım , g-3 teki yiv setlerin dönüş açısı nedeniyle mermi hedefte çok yüksek teesir gösterir fakat bu namlu için pek iyi sonuçlar getirmez . bu nedenle g-3 çok fazla bakım gerektirir.. askerdeyken atış sırasında mermi namluya sıkışmıştı allahtan farkedip ve ikinci mermiyi ateşlememiştim..

ak47 bildiğiniz gibi 7,62 mermi kullanır ak74 ise 5.45 sizce hangisi daha öldürücüdür ?

ben söyleyeyim 5.45 !

bu etkiyi sağlamak o kadarda zor değil aslında. illa mermi çekirdeğini , kovanı büyütmek gerekmiyor. rusların ilginç bir yöntemi var ;

kullanılan bir teknik ile 5.45 çapındaki çekirdek 5.56 mm nato mühimmatı gibi hedefi delip geçeceğine , hedefte parçalanır. her bir parça hedefte tahrip sağlar.. yani mermi vucutta parça tesiri yapar.. ve çok daha ölümcüldür.

Komutanım dediğiniz teknik merminin ucunu x şeklinde törpülemek midir?Bu şekilde dediğiniz sonuca ulaşabilirz!

Daglara çizmisler resmimi KOMANDO koymuşlar ismimi.
Güçlüyüz cesuruz hazırız KOMANDOYUZ.
Denizci degilizki her limanda sevgilimiz olsun,
havacı degilizki uçankuşlar yarimiz olsun,
biz KOMANDOYUZ eşkıyalar korksun.
Korkusuzdur dağların efesi titretir haini KOMANDONUN sesi madalya gibi duruyor başında kahramanlık timsali beresi.
Havada, karada, denizde her yerde KOMANDO.
KAFKASYA
Binbaşı
*

Kıdem: 101

Kuvvet:

« Yanıtla #42 : Ağustos 02, 2008, 11:50:10 ÖS »

Evet Commando bazen garip sonuclar ortaya cikiyor Grin ama galiba su öldüren öldürmeyen söylemi biraz carpitici.
Neyse zannedersem merminin hedefde dagilmasi  kursuna bakiryelek giydirilirken ucunda birakilan hava ile saglaniyor tabi bunun balistik etkiside var.
Birde caplara deyinmisken Alman Cezaevi Muhafizlarinin silahlarinin capinin yalan olmasin ama  2,7 fila indirdiklerini duymustum bununla koruma yelegini bile delebiliyorlarmis, nekadar dogru bilemiyorum yorum sizin!

Ama Mehmetcik 1 gercekten cok güzel bir silaha benziyor bazilarinizi anlamakta güclük cekiyorum TSK 50 senelik G3 lerle dolu + yarisi kadarda Kalasnikov demirbas G3 ler o kadar agir olmasina ragmen TSk nin olmazsa olmazi idi Mehmetcik 1bir neden begenilmiyor anlamadim, G3 le mars yapmis olanlar bilir hucüm yelegi ve G3 bir kac yüz metre sonra  agirlastikca agirlasiyor burada Mehmetcik 1 in kilosu avantaj gibi + G3 ün hasas Mekanizmasida yok gas oldukca iyi bir cözüm daha ne istenirki 100 yilin basinda bir silah üretiyoruz onada burun kiriyorsunuz
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #43 : Ağustos 03, 2008, 12:05:37 ÖÖ »

Burun kıvırılan gerçekten A'dan Z'ye bir Türk silahı olsaydı size yerden göğe kadar hak verirdim üstat...Ancak; sanki biz icat etmişiz edasıyla birde adını Mehmetçik 1 olarak değiştirilen silahın kime ait olduğuna iyi bakalım derim... (Alman H&K 416)Bu ülkede yıllarca FİAT Regattalar Tofaş ve yerli üretim diye millete kakalandı...olay bundan ibaret... Adı Mehmetçik olacaksa etiyle buduyla gerçekten bize ait olsun yok değilse elin Hans'ına Mehmet demek abestir... Ayrıca elin A.B.D.li conisi bile 5.56 dan memnun olmadığı için, ele geçirilen Kaleşnikofları kullanmaya başladı...Son aylarda, haberlerde çıkan conilerin ellerine dikkat edin ...En azından %30 unda Kaleşnikof var... nedendir acaba...?

MEHMETÇİK 1

Çeşidi Piyade Tüfeği
Üretildiği Ülke  Türkiye
Tasarımçı Heckler&Koch, MKE
Hizmete Giriş Tarihi 2008 Tasarım 2012 Hizmet
Üretiliş adedi Anında Çıkarılacak Asker Sayısı Kadar

H&K 416

İKİ RESİM ARASINDA GENEL ÖZELLİKLER İTİBARİYLE BİR FARK GÖREBİLİYOR MUSUNUZ ACABA...?

BLACKEAGLE
Genel Muhabbet
Bölüm Sorumlusu
*

Kıdem: 92

- 1283... - İÇİMİZDE!

Kuvvet:

« Yanıtla #44 : Ağustos 03, 2008, 12:11:50 ÖÖ »

Bu konuyu takip etmeyen birine bu iki fotoğrafı gösterin, aynı tüfek olduğunu söyler eminim Smiley

Eğer 9 canlı olsaydın,
  En çok 8 kez kaçabilirdin ölümden.
    Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi,
      Yerin 6 mekan olacak sana.
        En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin,
        Kapatacaksın 4 açsan da gözünü,
      Bu dünya 3 günlük dünya...
    Azrailin yanında 2 kat olup yalvarsan da nafile,
  Elbet 1 gün öleceksin.
O zaman herşey 0 dan başlayacak....

» BŁącĶ ΣągĻέ «

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git