Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Profesyonel Asker tartismasi!  (Okunma Sayısı 1216 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bordo_bereli_dgn
Üsteğmen
*

Kıdem: 11

__herşey vatan için__

Kuvvet:

« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2007, 01:22:26 ÖS »

şimdi bu komando uzman cavuslar ne kadar eğitim görücek

Daglara çizmisler resmimi KOMANDO koymuşlar ismimi.
Güçlüyüz cesuruz hazırız KOMANDOYUZ.
Denizci degilizki her limanda sevgilimiz olsun,
havacı degilizki uçankuşlar yarimiz olsun,
biz KOMANDOYUZ eşkıyalar korksun.
Korkusuzdur dağların efesi titretir haini KOMANDONUN sesi madalya gibi duruyor başında kahramanlık timsali beresi.
Havada, karada, denizde her yerde KOMANDO.
Sancakbeyi
Üsteğmen
*

Kıdem: 6

Çaresizsen, çare sensin.

Kuvvet:

« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2007, 03:30:48 ÖS »

Bu alınacak profesyonel askerlerin en az bi sene eğitim görmesi gerekir. Aksi halde gene dört aylık eğitim verilecekse başlangıç için değil da sadece uzun vadede kazanım yapımış olur. Hem ben subay astsubay gibi bir altyapıya sahip olmayan kişilerin uzun süre komandoluğu kaldırabileceklerini düşünmüyorum.

akkartal
Üsteğmen
*

Kıdem: 15

Kuvvet:

« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2007, 11:52:37 ÖS »

Bence geri hizmette olmayan her asker komando eğitimi alması lazım,doğu'ya gitsin veya gitmesin.
Yetmez,her Türk vatandaşı askerlik vazifesini yaptıktan sonra da en az iki senede bir, bir iki haftalık atış eğitimine alınması gerekir.(kendisine en yakın birlikte)
Hem bu şekilde askeri birliklerle münasebeti soğumaz, hem'de en son silah ve tehsisatla haşır neşir olurlar.
Aynı şekilde bayanlar için de mecburi kurslar ilkyardım vs...yapılması gerekir diye düşünüyorum.
Önümüzdeki zor bir zamana hiç bir hazırlık yapmadan girmemeliyiz.
Birtek askerlik mesleğine sahip olanların hazırlanması ( ki inşallah hazırlanıyorladır !) kesinlikle yetmeyecektir.
toprak
Asteğmen
*

Kıdem: 1

Kuvvet:

« Yanıtla #18 : Kasım 04, 2007, 01:26:41 ÖÖ »

yasadışı bir olayı yasallıştırmak için söylenen bir medya olayı.kısacası amerikan modeli oluşturulmaya çalışılarak ordumuzu zayıflatmaya çalışıyorlar

laga luga :
Ayaz53
Teğmen
*

Kıdem: 2

Kuvvet:

« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2008, 11:44:11 ÖÖ »

Gerillaymış (forumun başlarında yazıyor) yok onlarla mücadele zormuşta falan filan..ne  gerillası ölen teröristleri görüyoruz hepsi çapulcu gibi kaptan mağara adamına benziyorlar.Ha kayıp veriyormuyuz veriyoruz çünkü erkek gibi savaşmıyorlar kayanın arkasına saklanıyor geçerken çıkıyor vuruyor seni.Bu ne alçakça bir savaş şeklidir.Ama bütün bu hayinler,onları destekleyenler yediği tabağa pisliyenler elbet bir gün cezasını çekeceklerdir...

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.
BayLu
Öğrenci
*

Kıdem: 0

Kuvvet:

« Yanıtla #20 : Temmuz 23, 2008, 11:59:57 ÖÖ »

Bu hainleri destekleyen işbirlikçileri olan devletler var olduğu sürece azalsa bile tamamen bitmeyecek gibi dünyadaki bütün devletler kendi amacına göre strateji yaratıyor umarım bu beladan onlarında başına verir
jellybean_3434
Binbaşı
*

Kıdem: 31

Ölüm Dayansada Kapımıza Son Sözümüz Vatan Sağolsun

Kuvvet:

« Yanıtla #21 : Temmuz 23, 2008, 02:32:46 ÖS »

Sovyetleri bir avuç Afgan perişan etti rusları bir avuç Çeçen israili bir avuç Filistinli kesinlikle benzerlik kurmak istemem pkklı itlerle bu müslüman kardeslerimiz arasında ama düzensiz savaşta yenilmiyen tek ordu şanlı ordumuzdur kahraman vatan evlatlarımız aslanlar gibi çarpışmış şehit ve gazi olmuş ama mağlup olmamıştır.Dünyanın düzensiz savaşta en tecrübeli ordusuna sahibiz.Teslim olmayan korkmayan bir kişiliğimiz var ve askerlerimizde milletimizin aynası asla yılmaz asla demoralize olmaz aldığı emri sonuna kadar canı pahasına yerine getitir.Yarı profesyonel(özel birlikler ve komandolar) gerisi profesyonel olmayan bir ordumuz olmalı.Vatan savunmasını sadece maaşlı askerlere teslim etmemeliyiz.mutlaka her Türk evladı yapmalı askerlik görevini.

Saygılar

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
kalaşnikovnişancısı
-UYARI-
Yüzbaşı
*

Kıdem: 21

Kuvvet:

« Yanıtla #22 : Temmuz 24, 2008, 12:38:52 ÖS »

Türk ordusunun bu zamana kadar pkk yı bitirememiş olması benim kafamı karıştırıyor.

Orijinal Laz
En sevdiğim yemek laz böreği
Rize benim memleketim
Rize/Fındıklı 
Sarı oğlu Mustafa
Mustafa Sarı
KuzeyKurt
Kurultay 9
Kd. Yarbay
*

Kıdem: 84

Kuvvet:

« Yanıtla #23 : Temmuz 24, 2008, 12:47:50 ÖS »

PKK yı inceleyin TSK nın neden bitiremediğinin cevabını bulursunuz.

ATAM SEN RAHAT UYU !
TeksasJack
Asteğmen
*

Kıdem: 5

Kuvvet:

« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2008, 01:30:16 ÖÖ »

Terör sadece asker ile bitmez, siyasi iradade olması lazım.

Siz bir yönden teröristler ile çarpışır diğer yönden meclise alırsanız,
Harekat düzenleyeceğiz diye 3 milyon ülkeden izin alırsanız,
Güneydoğudan oy alacağım diye üniter yapıda ısrarın anlamı yok derseniz,
Yine oradan oy alacağım diye operasyon ertelerseniz,
Terör Örgütü üyesi olmaktan içeride yatan kadını milletvekili yapar dokunulmazlık verirseniz,
Kürtler azınlık onlara haklar vermeniz gerekli diyen adamlara bizide birliğinize alın derseniz
Terörist itinin başına Sayın diyen bir adamı halen başbakan yaparsanız bitmez tabii ki

Daha 50 yıl PKK Türkiye'nin evlatlarını alır götürür.

Bilmem yanılıyormuyum.
SMITD
Üsteğmen
*

Kıdem: 6

Kuvvet:

« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2008, 02:02:17 ÖS »

Bu tür yayınları yapanlar galiba  ''Profesyonel Askerlik'' nedir ? tam bilmiyorlar galiba

''Hayat bir boşluksa,boşluğu dolduran bizleriz''
urukay_22
Kurultay 16
Yarbay
*

Kıdem: 68

1993-95 hakkari fazla söze gerek yok

Kuvvet:

« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2008, 05:04:59 ÖS »

Terör örgütü gibi  terörist gruplar için  bakıldığında şehir ve dağlarda eylem gercekleştirdikleri düşünüldüğünde tabiki düzenli ordu  yerine profesyonel  askerlerden oluşan daha iyi silahlı eğitimli ufak bir ordu daha etkili olur

niye askerlik süresince en fazla 12 ay bir asker g doğuda kalıyor oraya alışana kadar askerliği bitiyor ama profesyonel asker aldığı eğitim ve üstüne  g doğuda kaldığı süre fazla oacağı için adaptasyon  sorunu yasşamıycak ve büyük birlikler yerine ufak birlikler oldukları için bu birliklerin hareketleri fazla takip edilemiyecek bir tugay şimdi göreve gitmeye kalksa dağdaki kuşun haberi olur ama benim düşüncem ordumuz için profesyonel asker olmalı
alpeRock
Asteğmen
*

Kıdem: 3

Kuvvet:

« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2008, 11:47:15 ÖS »

Ne olursa olsun bir bordo bereli ile bir erin yetenekleri ve yapacakları  mukayese edilmemelidir.Terörle mücadelede az kayıp vermek istiyorsak Özel Kuvvetler devreye sokulmalı.En son Güneş Harekatı nda bordo bereliler o itleri kale olarak adlandırdıkları,bizi burdan vuramazlar dedikleri yerden girerek imha edince zaten anlaşıldıaradaki fark.Bence terörle mücadelede Özel Kuvvetler i kullanmalıyız.Bordo ölüm makinaları zaten görev bekliyorlar dağdaki itler de ölüm bekliyorlar.Evet ne bekliyoruz o zaman. hıa
mtk
Kd. Binbaşı
*

Kıdem: 83

Kuvvet:

« Yanıtla #28 : Ağustos 16, 2008, 11:58:00 ÖS »

o kadar emin olup kafanda yanlış şeyler canlandırma

« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2008, 05:57:25 ÖS Gönderen: Nene Hatun » Logged

yunus demirkan
Asteğmen
*

Kıdem: 2

Puma Fight Team

Kuvvet:

« Yanıtla #29 : Ağustos 29, 2008, 12:03:37 ÖÖ »

uzun lafın kısası savaşa 100 koyun yollayacağına 2 aslan gönder askerleri bu mantıkla yetiştirmek lazım....
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.125 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu