Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: Sizce 4 yıllık üniversite mezunları asteğmen olmalı mı?
olmalı - 46 (51.1%)
olmamalı - 44 (48.9%)
Toplam oy: 90

Sayfa: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Asteğmen niye astsubaydan büyük???  (Okunma Sayısı 3693 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TURKOĞLU
Yarbay
*

Kıdem: 119

Kuvvet:

« Yanıtla #90 : Eylül 13, 2007, 05:17:51 ÖS »

o zaman kho na girseydiniz..orada taş çıkarırdınız..Astsubaylar sırf 4 yıllk mezunu oldukları için astteğmenlere selam vermemeli.yedek astsubaylık en kısa zamanda getirilmeli.
Yedek astsubaylık uygulaması hayata geçirildi diyelim.Asteğmen kimler olacak,yoksa asteğmen rütbesi ordudan tamamen mi kaldırılacak?Hadi o mesele de çözüldü diyelim,1 yıl askeri eğitim almış ve 4 yıllık açıköğretim bitirmiş bir uzman çavuşun askere yedek ASTsubay olarak gelmiş birine komutanım demesini şimdiki kd başçavuşun asteğmene komutanım demesini istemeyen arkadaşlar sindirebilecekler mi...
 Görevini seven biri gerekirse asteğmene ''komutanım'' da der.Önemli olan asteğmenin kd.başçavuşa terbiyeli davranması,kd başçavuşun da onunla 20 küsür yıldır biriktirdiği askeri beceriyi paylaşmaktan çekinmemesidir.Ayrıca astsubayların da bu meseleyi çok büyük bir problem gördüğünü zannetmiyorum.Zaten kışlada kd.başçavuş her ne kadar asteğmen rütbesinden küçük olsa da onun sözü daha dikkate alınır.
 Tecrübe okulda kazanılmaz.Bir harp okulu mezunu askeri eğitimin yanı sıra mühendislik eğitimi görür ve mezun olunca tayin edildiği kışlada ast ve üstlerinin bilgi ve becerilerinden faydalanır.Tabi bir asteğmeni harp okulu mezunu ile aynı kefeye koyamayız ama vurgulamak istediğim bilgi ve becerilerin ast ve üst kademelerle paylaşılmasıdır.
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2007, 11:53:10 ÖS Gönderen: ersin_turk » Logged
keskin_nişancı
Üsteğmen
*

Kıdem: 8

Kuvvet:

« Yanıtla #91 : Eylül 13, 2007, 05:51:48 ÖS »

Önemli olan asteğmenin kd.başçavuşa terbiyeli davranması demişsin herkes böyle davranmıyor işte.

Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
denizkurmay
Teğmen
*

Kıdem: 3

Kuvvet:

« Yanıtla #92 : Eylül 13, 2007, 08:10:03 ÖS »

kıldan tüyden uydurma liseden bozma bi sürü de fakülte ve bölüm var;buradan mezunların her tarafı analitik düşünce olsa her tarafı asteğmen olsa ne olur , o da ayrı bir tartışma konusu bence !

BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ  81 DUZCE 82 MUSUL 83 KERKUK ... 84 tayyip 85 ABDullah

http://www.seatonfoundation.org/youtube/Tayyip
SnipergirL
Teğmen
*

Kıdem: 5

Kuvvet:

« Yanıtla #93 : Eylül 13, 2007, 08:13:07 ÖS »

4 sene okuyup kafa patlattığı için

ah atam kakta gör 30 bin kişinin katilini kuşsütüyle besleyip başında nöbet tutyoruz..
kürt ayaklanmış gdoğu benim diye.. coni kafamıza çuval geçiriyor..
Cem
Yüzbaşı
*

Kıdem: 24

Kuvvet:

« Yanıtla #94 : Eylül 13, 2007, 09:25:18 ÖS »

Konunun dönüp dolaşacağı yer yine eğitim.Bir çokları nedense liselere ve de fakültelere(lisans eğitimi veren akademilere)neredeyse yazmadığını bırakmadı;bir insan belli nedenlerden okuyamaz,üniversitelere(lisans eğitim veren akademilere)hakir ve neredeyse galiz sözlere varacak şekilde düşüncesini yazma hürriyeti de nereden çıktı.
Yılların ve ordunun yükünü!!! sırtında taşıdığını iddia eden astsubay Astteğmene okuumuş Astteğmen diye seslenirse içinde bulunduğumuz durumun ne kadar da vahim olduğunu bize az çok anlatıyor.
Bugün bir çok astsubayda küçüklük kompleksi var;bu durum sadece Astteğmene selam verme ya da vermeme anlamında değil;rütbeli bir subay onlar için neredeyse bir ilah.Aynı durum Uzman Çavuşlar için de geçerli;astsubay olacağız diye bazıları az iç geçirmedi...
karacı
Yüzbaşı
*

Kıdem: 29

Kuvvet:

« Yanıtla #95 : Eylül 14, 2007, 07:24:14 ÖS »

o zaman kho na girseydiniz..orada taş çıkarırdınız..Astsubaylar sırf 4 yıllk mezunu oldukları için astteğmenlere selam vermemeli.yedek astsubaylık en kısa zamanda getirilmeli.
Yedek astsubaylık uygulaması hayata geçirildi diyelim.Asteğmen kimler olacak,yoksa asteğmen rütbesi ordudan tamamen mi kaldırılacak?Hadi o mesele de çözüldü diyelim,1 yıl askeri eğitim almış ve 4 yıllık açıköğretim bitirmiş bir uzman çavuşun askere yedek ASTsubay olarak gelmiş birine komutanım demesini şimdiki kd başçavuşun asteğmene komutanım demesini istemeyen arkadaşlar sindirebilecekler mi...
 Görevini seven biri gerekirse asteğmene ''komutanım'' da der.Önemli olan asteğmenin kd.başçavuşa terbiyeli davranması,kd başçavuşun da onunla 20 küsür yıldır biriktirdiği askeri beceriyi paylaşmaktan çekinmemesidir.Ayrıca astsubayların da bu meseleyi çok büyük bir problem gördüğünü zannetmiyorum.Zaten kışlada kd.başçavuş her ne kadar asteğmen rütbesinden küçük olsa da onun sözü daha dikkate alınır.
 Tecrübe okulda kazanılmaz.Bir harp okulu mezunu askeri eğitimin yanı sıra mühendislik eğitimi görür ve mezun olunca tayin edildiği kışlada ast ve üstlerinin bilgi ve becerilerinden faydalanır.Tabi bir asteğmeni harp okulu mezunu ile aynı kefeye koyamayız ama vurgulamak istediğim bilgi ve becerilerin ast ve üst kademelerle paylaşılmasıdır.
o zaman asteğmenliğin kaldırılması gerekiyorda diyebiliriz yani...4 yılık mezunların komuta kademesine getirilmesi şartmı?başçavuşla teğmen arasındaki köprü diyorsanız katılmam buna...

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.....!!!!!
s_loc
Asteğmen
*

Kıdem: 3

Kuvvet:

« Yanıtla #96 : Ağustos 26, 2008, 05:23:22 ÖS »

Bence 4 yıllık mezunlardan sadece doktor ve öğretmenler asteğmen olmalı diğerleri kaldırılmalı. Bu işe yıllarını vermiş bir başçavuşun gelip geçici, deneyimi ve askeri bilgisi olmayan birine komutanım çekmesi bence de tartışılabilecek bir konu.
denizalp
Teğmen
*

Kıdem: 12

S İ V İ L

Kuvvet:

« Yanıtla #97 : Ağustos 26, 2008, 06:01:56 ÖS »

asteymen uygulaması özellikle amerikadan alınma bir yöntem.Savaş zamanı amerikanın uyguladığı bir oluşum.Tabi artık bi anlamı kalmadığı içinde bırakıldı bu uygulama.Son zamanlarında osmanlıda uyguladı bunu.Bu birazda subay sınıfının assubay sınıfına bakış açısıylada alakalıdır.Yıllar yılı gelmekte olan bir çekişme .Subaylar alt rütbeli askerlerden pek hoşlanmaz her koşulda bu aynıdır.Subay assubayı sevmez assubay uzmanın uzman kimseyi Smiley

Her zaman söylerim önce zihniyetin deyişmesi lazım.

Aklıma gelmişken ben bir başçavuşun bir asteymene komutanım dediğini duymadım.25 yıl dolaylı olarak  içinde kaldım bu ordunun ama hiç boyle birşeye şayit olmadım
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2008, 07:54:43 ÖÖ Gönderen: denizalp » Logged

BEN FARKLI D Ü Ş Ü N Ü Y O R U M YA SİZ ?

TÜRKÜN TÜRKE PROPAGANDASINA H A Y I R !
desert
Üsteğmen
*

Kıdem: 4

Kuvvet:

« Yanıtla #98 : Ağustos 27, 2008, 11:04:44 ÖS »

Astteğmen rütbe olarak astsubaydan üstündür ,9 ay sonra görevi bitecekde olsa astsubaylar gereken saygıyı göstermek zorundadır,astteğmeni görevlendiren tsk dır ve saygısızlık yapan tsk'ya yapmış olur kural neyse odur,ben daha eskiyim ben kalıcıyım  o gidici ben yaşca büyüğüm gibi söylemler asker disipliniyle uyuşmaz herkes üzerine düşen neyse onu yapacak.saygılarımla!
diriliş_doğalkatil-T
Kurultay 2
Kd. Albay
*

Kıdem: 251

DOĞUŞTAN KATİL OLANLAR..DOĞAL KATİLLER T&B

Kuvvet:

« Yanıtla #99 : Ağustos 27, 2008, 11:12:23 ÖS »

Astsubaylarımız dört yıllık lisans düzeyinde üniversite eğitimi almadıkları için dört yıllık lisans eğitimi almış asteğmenin rütbece astıdırlar...gerçi asteklerin astsubaylarca pek takıldığınıda görmedim...çoğu astsubay asteklere asteğmenim diye hitap eder ve %90'ınıda gıkını çıkaramaz...özelliklede kıdemli üst çavuş.başçavuş ve kıdemli başçavuş rütbesindeki astsubaylar astekleri fazla tınlamazlar... hele hele ki birde uzun yıllar Ohalde kalmışlarsa ...Teğmenlerimiz, harp okulu çıkışlı oldukları için asteklerden daha fazla saygı görürler...Çünkü onlar hem alaylı hemde okulludurlar...
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2008, 11:13:56 ÖS Gönderen: diriliş_doğalkatil-T » Logged

İMKANSIZ BİR ŞEY YOKTUR;MUCİZE BİRAZ ZAMAN ALIR.. T&B (TÜRK BİRLİĞİ)
BİRLİK VE BERABERLİK ADINA,KIYAMETE DEĞİN AYNI BAYRAK ALTINDA...
fenolftalein
Asteğmen
*

Kıdem: 5

Kuvvet:

« Yanıtla #100 : Ağustos 28, 2008, 12:11:01 ÖÖ »

Harp okullarının müfretadına bakarsanız, herşeyi daha net kavrayacaksınız arkadaşlar.

Harp okullarında mühendislik eğitimi veriliyor, bu müfredata askeri eğitim eklenince mezun olma derecesinde SUBAY ünvanını alıyorsunuz...

Harp okulu harici mühendisliklerde askeri eğitim yok, bunu karşılamak üzere 4 aylık eğitim verilerek bir mühendise SUBAY ünvanı verilebilir.

TSK nın mühendislik, sanat, genetik, tıp, kimya, fizik....... ( bir sürü alan yazabilirim) gibi bir sürü alanda personele ihtiyacı vardır...

Silahlı kuvvetleri bir savaş makinesi olarak düşünemeyiz barışta ve kendi sanayisinde bu personellere ihtiyaç duyar.

Asteğmenlerin emir komuta zincirinde olması gereken  yerde olduğunu düşünüyorum.

Görev süresine bakarsanız, kurmaylığın hiçbir anlamı kalmaz,

Herkes kendini general sanar bir anda  zuhahaha
KARA HARP OKULU AKADEMİK PROGRAMI
     Günümüzün ve geleceğin Kara Kuvvetlerinde görev yapabilecek, liderlik, yöneticilik, komutanlık ve eğiticilik yetenekleri gelişmiş, sorun çözebilen, dürüst, itaatkâr, cesaret ve feragat sahibi, vatan sevgisi yüksek, Atatükçü Düşünce Sistemi'ni içtenlikle benimsemiş, öğrenimlerini tamamlamayı müteakip Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan çeşitli ana bilim dallarında bilimsel çalışma ve araştırma yapabilecek, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklerde subaylar yetiştirmektir.

Kara Harp Okulunun eğitim-öğretim süresi, dört yıldır. Bir eğitim ve öğretim yılı, her biri onbeş - onaltışar haftalık iki yarı yıldan oluşur ve "sınıf geçme sistemi" uygulanır. Sınıf geçme için, eğitim ve öğretim yılı bazında en az 2 kredi ortalaması şartı aranır. Dört yıllık lisans öğretim ve eğitimini tamamlayanlar, "Teğmen, rütbesi ile mezun olur ve Sistem Mühendisliği lisans diploması alırlar.

1974 - 1991 yılları arsında Makine, İnşaat, Elektrik- Elektronik, Yönetim/İşletme bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim veren Kara Harp Okulu, 1991 - 1992 eğitim öğretim yılından itibaren Sistem Mühendisliği programına aşamalı olarak geçmiştir. Sistem Mühendisliği akademik programından ilk mezunlarını 1994 yılında vermiştir.
     1998 -1999 eğitim öğretim yılından itibaren Sistem Mühendisliği Akademik Programı, Harbiyelilerin ilgi sahalarına ve askerî meslek sınıflarının ihtiyaçlarına yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmiş ve birinci sınıflarda uygulanmaya başlanmıştır. Yeniden düzenlenen Sistem Mühendisliği Akademik Programı'na göre Harbiyeliler, 3 ncü sınıftan itibaren tercihlerine ve askerî meslek sınıflarına göre; İşletme, Endüstri, Elektrik-Elektronik, İnşaat ve Makine bilimsel dallarına ayrılmaktadır.

Akademik yıl, 15-16 hafta birinci yarıyıl, iki hafta sömestre izni ve 15-16 hafta ikinci yarıyıl olarak uygulanmaktadır.
Hava Harp okulu

Bilgisayar Mühendisliği | Elektronik Mühendisliği  | Endüstri Mühendisliği  |  Havacılık Mühendisliği

http://www.hho.edu.tr/
Deniz Harp Okulu'nda aşağıdaki mühendislik dallarında öğretim yapılmaktadır.

*
      ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

*
      MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

*
      GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ

*
      ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

*
      BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrenciler, istekleri, başarı durumları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın öngördüğü kontenjanlar göz önüne alınarak yukarıda belirtilen bilim dallarına ayrılmaktadır.

http://www.dho.edu.tr/
None
-UYARI-
Yarbay
*

Kıdem: 44

''YA DEVLET BAŞA , YA KUZGUN LEŞE''

Kuvvet:

« Yanıtla #101 : Ağustos 28, 2008, 01:15:17 ÖÖ »

üniversite okumuş arkadaşlarda yanlış anlamasın ama mesela bir kıdemli başçavuş bir asteğmenden 100 kat daha iyidir (bilgi,tecrübe,deneyim olarak) ama kd. başçavuş asteğmenden emir alıyor ve ona komutanım diyor sizcede burda bir soru işareti yok mu

Bir astsubay sat komandosu muharebede levazımcı albaydan katkat önemlidir, yetenekli ve tecrübelidir ama levazımcı albaya selam verir.

Ölürsem görmeden millette ümid ettiğim feyzi, yazılsın sengi kabirimde VATAN MAHZUN, BEN MAHZUN

Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma
Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr ü kıymetten

Vücudun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır
Ne gam rah-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten

Muini zalimin dünyada erbab-ı denaettir
KÖPEKTİR ZEVK ALAN  Bİ-İNSAF İKTİDARA HİZMETTEN

Bizdeki Başbakanı
Böyle tarif ediyor vak'anüsivan-i ümem:
Gelecek olduğunu bilse idi nesilden
Almadan Hazret-i Havva'yı boşardı Adem.   

_yasef_
Asteğmen
*

Kıdem: -11

Kuvvet:

« Yanıtla #102 : Ağustos 29, 2008, 09:23:25 ÖÖ »

Çünkü bu askeri hiyerarşinin geregidir. Ne kadar yetenekli olursan ol .Rütben neyse o kadarsın
denizalp
Teğmen
*

Kıdem: 12

S İ V İ L

Kuvvet:

« Yanıtla #103 : Ağustos 29, 2008, 09:30:18 ÖÖ »

Türk ordusu dün kurulmuş bir ordu deyildir.2000 yılı aşkın geçmişi kendine göre bir örfü adetleri vardır.Ama şu asteymenlik olayı ne yazıkki bu ordunun bir ayıbıdır.Gereksiz bir uygulamadır ve son derecede sorun çıkarıcıdır.

BEN FARKLI D Ü Ş Ü N Ü Y O R U M YA SİZ ?

TÜRKÜN TÜRKE PROPAGANDASINA H A Y I R !
mg42
Bölüm Yöneticisi
*

Kıdem: 198

Kuvvet:

« Yanıtla #104 : Ağustos 29, 2008, 09:34:53 ÖÖ »

Türk ordusu dün kurulmuş bir ordu deyildir.2000 yılı aşkın geçmişi kendine göre bir örfü adetleri vardır.Ama şu asteymenlik olayı ne yazıkki bu ordunun bir ayıbıdır.Gereksiz bir uygulamadır ve son derecede sorun çıkarıcıdır.

Nereden böyle bir kanaate vardınız? Konu ile ilgili nasıl bir araştırma yaptınız, hangi verileri kullandınız? Takım komutanı, idari personel sayılarını (subay vasfında) sayıları ve bu sayıların yeterlilik durumu hakkında bilgi verebilr misiniz? Sizce TSK konu ile ilgili araştırma yapmamış mıdır? Yapmışsa, bu araştırmadaki yanlış yönler nelerdir?

Demokrasi, iki kurtla bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini tartışmasıdır!
Sayfa: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.174 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu