Harp okullarının müfretadına bakarsanız, herşeyi daha net kavrayacaksınız arkadaşlar.
Harp okullarında mühendislik eğitimi veriliyor, bu müfredata askeri eğitim eklenince mezun olma derecesinde SUBAY ünvanını alıyorsunuz...
Harp okulu harici mühendisliklerde askeri eğitim yok, bunu karşılamak üzere 4 aylık eğitim verilerek bir mühendise SUBAY ünvanı verilebilir.
TSK nın mühendislik, sanat, genetik, tıp, kimya, fizik....... ( bir sürü alan yazabilirim) gibi bir sürü alanda personele ihtiyacı vardır...
Silahlı kuvvetleri bir savaş makinesi olarak düşünemeyiz barışta ve kendi sanayisinde bu personellere ihtiyaç duyar.
Asteğmenlerin emir komuta zincirinde olması gereken yerde olduğunu düşünüyorum.
Görev süresine bakarsanız, kurmaylığın hiçbir anlamı kalmaz,
Herkes kendini general sanar bir anda

KARA HARP OKULU AKADEMİK PROGRAMI Günümüzün ve geleceğin Kara Kuvvetlerinde görev yapabilecek, liderlik, yöneticilik, komutanlık ve eğiticilik yetenekleri gelişmiş, sorun çözebilen, dürüst, itaatkâr, cesaret ve feragat sahibi, vatan sevgisi yüksek, Atatükçü Düşünce Sistemi'ni içtenlikle benimsemiş, öğrenimlerini tamamlamayı müteakip Türk Silâhlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan çeşitli ana bilim dallarında bilimsel çalışma ve araştırma yapabilecek, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklerde subaylar yetiştirmektir.
Kara Harp Okulunun eğitim-öğretim süresi, dört yıldır. Bir eğitim ve öğretim yılı, her biri onbeş - onaltışar haftalık iki yarı yıldan oluşur ve "sınıf geçme sistemi" uygulanır. Sınıf geçme için, eğitim ve öğretim yılı bazında en az 2 kredi ortalaması şartı aranır.
Dört yıllık lisans öğretim ve eğitimini tamamlayanlar, "Teğmen, rütbesi ile mezun olur ve Sistem Mühendisliği lisans diploması alırlar. 1974 - 1991 yılları arsında Makine, İnşaat, Elektrik- Elektronik, Yönetim/İşletme bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim veren Kara Harp Okulu, 1991 - 1992 eğitim öğretim yılından itibaren Sistem Mühendisliği programına aşamalı olarak geçmiştir. Sistem Mühendisliği akademik programından ilk mezunlarını 1994 yılında vermiştir.
1998 -1999 eğitim öğretim yılından itibaren Sistem Mühendisliği Akademik Programı, Harbiyelilerin ilgi sahalarına ve askerî meslek sınıflarının ihtiyaçlarına yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmiş ve birinci sınıflarda uygulanmaya başlanmıştır. Yeniden düzenlenen Sistem Mühendisliği Akademik Programı'na göre Harbiyeliler,
3 ncü sınıftan itibaren tercihlerine ve askerî meslek sınıflarına göre; İşletme, Endüstri, Elektrik-Elektronik, İnşaat ve Makine bilimsel dallarına ayrılmaktadır. Akademik yıl, 15-16 hafta birinci yarıyıl, iki hafta sömestre izni ve 15-16 hafta ikinci yarıyıl olarak uygulanmaktadır.
Hava Harp okuluBilgisayar Mühendisliği | Elektronik Mühendisliği | Endüstri Mühendisliği | Havacılık Mühendisliği
http://www.hho.edu.tr/
Deniz Harp Okulu'nda aşağıdaki mühendislik dallarında öğretim yapılmaktadır. *
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ
*
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ
*
GEMİ İNŞA MÜHENDİSLİĞİ
*
ELEKTRİK/ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
*
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Birinci sınıftan ikinci sınıfa geçen öğrenciler, istekleri, başarı durumları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın öngördüğü kontenjanlar göz önüne alınarak yukarıda belirtilen bilim dallarına ayrılmaktadır.
http://www.dho.edu.tr/