Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: Sizce 4 yıllık üniversite mezunları asteğmen olmalı mı?
olmalı - 46 (51.1%)
olmamalı - 44 (48.9%)
Toplam oy: 90

Sayfa: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Asteğmen niye astsubaydan büyük???  (Okunma Sayısı 3692 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
önce v_ATAN
Üsteğmen
*

Kıdem: 2

Kuvvet:

« Yanıtla #75 : Eylül 05, 2007, 09:07:32 ÖÖ »

Arkadaşlar ben bunu hiç anlamıyorum bir astsubay 2 sene askerlikle ilgili okulda eğitim alıyor tatbikatlar yapıyor işinin ehli oluyor ama 4 yıllık üniversite okumuş biri geliyor ve bir astsubayın komutanı oluyor.Bana bunu açıklayabilir misiniz?
20 yılını doldurmuş bir uzman çavuşada okulu bitirmiş bi assubay emir veriyo aynı şey nerdeyse.

HOROZ RESMİNİN ALTINA HOROZ YAZILMAZ
HOROZ DÜNYANIN HERYERİNDE HOROZDUR
OSMAN PAMUKOĞLU PAŞA
Sulh
Disiplin Cezalı
*

Kıdem: 11

Kuvvet:

« Yanıtla #76 : Eylül 06, 2007, 04:03:57 ÖS »

TSK personel kanununa hiç göz attınızmı arkadaşlar?
Cem
Yüzbaşı
*

Kıdem: 24

Kuvvet:

« Yanıtla #77 : Eylül 06, 2007, 09:03:54 ÖS »

Her şey orada başlıyor;personel kanuna bakmakta fayda var.Sonu belli olmayan farklı algılamalara neden olan eğitimin küçümsendiği ya da yerildiği gibi değişik anlam veremediğim farklı tuhaf açıklamalara yer veriliyor.Tartışmanın boyutu eğitim alandan tut almayana kadar gidiyor.
SoOthersMayLive
Birliknet Varolduğu Sürece Unutulmayacaksın!
Binbaşı
*

Kıdem: 75

BAŞKALARI YAŞASIN DİYE ...

Kuvvet:

« Yanıtla #78 : Eylül 07, 2007, 01:29:43 ÖÖ »

Arkadaşlar ben bunu hiç anlamıyorum bir astsubay 2 sene askerlikle ilgili okulda eğitim alıyor tatbikatlar yapıyor işinin ehli oluyor ama 4 yıllık üniversite okumuş biri geliyor ve bir astsubayın komutanı oluyor.Bana bunu açıklayabilir misiniz?
20 yılını doldurmuş bir uzman çavuşada okulu bitirmiş bi assubay emir veriyo aynı şey nerdeyse.

Arkadaşlar burda 10 yıllık la 1 yıllıkları tartışmıyoruz onlar askeri eğitim almış 20 30 yıl muvazzaf olarak orduda görev yapacaklar fakat asteğmenlik farklı misal sütçi imamı bitiren bir arkadaşa 4 ay askeri eğitim verip geri kalan 8 ayını maaşlı ve apoletli şekilde gün saysırmak bence çok şaçma bir siteden bir asteğmenin yazısını aktarıyorum
     12 Ay Asteğmenlik : herkes sizin emrinizde. Komutanlar genelde fazla sıkmazlar sizi. Otel gibi odalarda yada evinize kalabilirsiniz. Sabah gidip akşam gelirsiniz.(Genelde yani). Her türlü imkan (sıcak su, her gün odanızın temizlenmesi, çarşafların düzenli değiştirilmesi, digiturk, maçlar,  hatta ben oda servisi bile yaptırıyordum yemeği J. ) mevcut. Ama gideceğiniz yere göre değişiklikler olur mutlaka.

Sizce bu şekilde askerlik yapmayı nekadar hak ediyor 8 ay otel gibi  subaylık yedek te olsa 4 yıllık okudu diye bir insanı 4 ayda subay yapamazsınız . Beni bilen bazı arkadaşlar bilir daha önce sitedede yazdım ben 4 yıllık okuyup 6 ay eğitim alıp sözleşmeli subay olanlara da karşıyım .

Bir arkadaş teknik sınıflarıda düşünün demiş
   Misal uçak bakımcı subay ihtiyacı var uçak bakım astsubayları arasında bırakın 4 yıllığı yüksek lisans yapmış olan bile var . Aç bi sınav yap subay bitsin 5/6 yııl astsubay olarak uçakbakımcı olarak iki yıllıkda askeri okul ahlak ve terbiyesi var Asteğmenden sözleşmeli teğmenden bin kat iyidir .

Asteğmenlik çok saçmadır devletin asteğmenolarak askerlik yapması için onlara maaş vermeside saçmadır

Saygılarımla...

Sulh
Disiplin Cezalı
*

Kıdem: 11

Kuvvet:

« Yanıtla #79 : Eylül 07, 2007, 06:05:03 ÖS »

evet arkadaşa aynen katılıyorum subay herzaman eğitimini tam olarak alması gerekir.
keskin_nişancı
Üsteğmen
*

Kıdem: 8

Kuvvet:

« Yanıtla #80 : Eylül 09, 2007, 05:01:20 ÖS »

Bende bir şey anlatayım:
Bizim karşı komşu geçenlerde asteğmen olarak askere gitti levazım bölümüymüş onların ilk eğitimi 18 gün sürmüş ve sonra askerlik yemini edip tayinlerinin çıktığı yere gitmişler.Bu 18 gün içinde bazı birlikten asteğmenler tuvaletleri düzgün kullanmamış ve tahrip etmişler (tuvaletlerden de astsubaylar sorumlu). Sonra bu asteğmenler astsubayın (kıdemli üstçavuş) odasına gitmişler ve bacak bacak üstüne atıp gayet rahat ve lavbali bir şekilde olayı izah etmişler neyseki ordaki bölük komutanı sanırım olaya el koymuş ve tuvaleti tahrip eden asteğmenlerin maaşlarından kesmiş ve tuvaleti tamir ettirmiş.
Burda anlatmak istediğim daha 15 günlük bir asteğmen 13-14 yıllık bir astsubayın karşısında artistçe davranıyor.Senin neyine böyle davranmak sinirli

Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
sabutay
Albay
*

Kıdem: 157

Atatürk ün yaptırdığı pul.

Kuvvet:

« Yanıtla #81 : Eylül 10, 2007, 02:46:57 ÖS »

yetersiz bir yaklaşım tarzı. bu eğitim meselesinin değerlendirilmesinde  "yapılan iş" e yonelik eğitim meselesinide eklemek lazım. Gerçi TSK  de astsubay eğitiminin nasıl olduğunu biliyoruzdaaaa...

Not : tabur komutanı  bosnaya gidince  vekil olarka bir binbaşı tayin edildi , ragele bir tayin oysa kurslar tabuurna gelen subayların özle olması lazım ama hep rasgele tayin ediyorlar. neyse  vekil binbaşı siivl üniversiteden mezun ve askeiryede kalmış birisi idi. yani harp okulu mezunu değildi.  bölük komutanlarının tamamı ise harp okulu mezunu idi.  bölük komutanları  bu tabur komutanını TAKMIYORLARDI. binbaşının kendisinde de kabiliyet olmayınca  taburu idare edemiyordu. duydumki  merkez komutanı Paşa , bu binbaşıyı görevden gürültülü bir şekilde almış.  Askeri okul mezunu iel sivil üniversiteden gelen adam komutanlık açısından ASLA AYNI OLMAZ. Ama savaşçılık hususunda pek bir şey farketmiyor çünkü Türk ordusu heralde laikliği korumak için çok savaşçı olmaya gerek yok diye dusunduğunden veya  yavvvv  kıtada öğrenirler diye dusunduğunden   savaşçılık eğitimleirni faso fiso verirler , tam teçhizat koşu yapan astsubay okulu varsa , o da yılda bir defa ya koşuyordur yada koşmuyordur.

Önce siz cevaplayın bakalım, Subay eğitimi nedir? Harb okulu eğitiminde neler verilir? Astsubay okulunda neler verilir? Hangi dersler - kabiliyetler? Ve asteğmenler eleştirildiğine göre bir de üniversite eğitimi ile karşılaştırmak lazım. Bunun cevaplarını verin. Madem böyle bir sıkıntınız var, detaylı delillendirin ki anlayalım, ona göre haklılığınız ispat olunur veya tartışılır.

Önce, madem asteğmenler meselesi tartışılıyor... O zaman astubay okulu eğitimi ve normal üniversite eğitimini karşılaştırmanız lazım detaylı.

REALTURK
Yüzbaşı
*

Kıdem: 16

Barış istiyorsan,savaşa hazır ol !

Kuvvet:

« Yanıtla #82 : Eylül 10, 2007, 05:50:14 ÖS »

Asli mektep kıtadır
                      M.Kemal Atatürk

Kara Havacılık sınıfı hariç bütün Astsubaylar Eğirdir de Komando temel kursu görüyorlar.
Komando temel kursunda 27 km tam teççhiatlı koşu,Meşhur engel parkurundan geçişler,Traversler,Temel Dağcılık ve 8-12 gün süre zarfında değişen komando konular ağırlıklı tatbikat yapılıyor.

Saygılarımla...

sabutay
Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #83 : Eylül 10, 2007, 06:06:56 ÖS »

bu ne zamandır boyle Smiley)))  gözünle gördünmü   yoksa kağıt üsütnde yazanlardanmı bahsediyrosun Huh??     astsubay öğrencilerin 15 günlük iç güvenlik ve 3 günlük te branşalrı ile iglili tatbikat vardı  ben gordum  sadece ağaç altında yatarak , öğle aralarında yemekhaneye gidip gelerek yapılıyordu , hatta isithkam okulunda yağmur yağmaya başlayınca  kurulan çadırlar sökülüp binalara kaçılmıştı ve eğitim iptla edilmişti eminim eğitim yapıldı diye not düşmüşlerdiri 

dediğim gib bu ne zmaandır boyle Huh denetlemesini kim yapıyor Huh?

Asli mektep kıtadır
                      M.Kemal Atatürk

Kara Havacılık sınıfı hariç bütün Astsubaylar Eğirdir de Komando temel kursu görüyorlar.
Komando temel kursunda 27 km tam teççhiatlı koşu,Meşhur engel parkurundan geçişler,Traversler,Temel Dağcılık ve 8-12 gün süre zarfında değişen komando konular ağırlıklı tatbikat yapılıyor.

Saygılarımla...

REALTURK
Yüzbaşı
*

Kıdem: 16

Barış istiyorsan,savaşa hazır ol !

Kuvvet:

« Yanıtla #84 : Eylül 10, 2007, 06:51:00 ÖS »

piyadeler için tam sene veremiyeceğim ama Uzun bir süredir uygulanıyor.Diğer sınıflarında 2003 te yanılmıyorsam (2004) te olabilir bu uygulamaya geçtiler.Kağıt üzerinde değil.Denetlemesi Edok tarafından yapılır (Özellikle İlker Başbuğ Paşamız bu konuya çok önem veriyor).Ayrıca istihkam okulu yada diğer sınıf okullarında gördüğünüz manzara sadece Astsubaylar ile değil Sb/Astsb ilgilendiririr.Çünkü böyele okullarda  eğitimi öğretim başkanlığı verir eğitim konuları genelde aynıdır.

Saygılarımla...

bu ne zamandır boyle Smiley)))  gözünle gördünmü   yoksa kağıt üsütnde yazanlardanmı bahsediyrosun Huh??     astsubay öğrencilerin 15 günlük iç güvenlik ve 3 günlük te branşalrı ile iglili tatbikat vardı  ben gordum  sadece ağaç altında yatarak , öğle aralarında yemekhaneye gidip gelerek yapılıyordu , hatta isithkam okulunda yağmur yağmaya başlayınca  kurulan çadırlar sökülüp binalara kaçılmıştı ve eğitim iptla edilmişti eminim eğitim yapıldı diye not düşmüşlerdiri 

dediğim gib bu ne zmaandır boyle Huh denetlemesini kim yapıyor Huh?

Asli mektep kıtadır
                      M.Kemal Atatürk

Saygılarımla...

Ayrıca hatırlattığınız için tşk ederim komando kursunun sonunda yine Eğirdirde üç haftalık iç güvenlik eğitimi verilir bununda tatbikatı vardır.Hatırlatma Eğirdir de yağmur kar pek önemsenmez...

bkt
Teğmen
*

Kıdem: 13

Kuvvet:

« Yanıtla #85 : Eylül 11, 2007, 06:48:19 ÖS »

uzgunum ama egirdir cikisli astegmenler disinda digerleri icin dediklerinize sonuna kadar eyvallah. Ama biz dag komando okulu mezunu astegmenleri bir cirpida harcarken iki kere dusunun.
Kendi payima ben bu isin olabilecek en iyi derecede ogrendim. Operasyonlarda korkudan cenesi kitlenen arkadaslar muhabbete geldiginde siz daha dun geldiniz diyorlardi. Bu is yurek isi , bilek isi , zeka isi. Madem astsubaylik astekten ustun olmali oss giris puani bir muhendislikten neden dusuk.  ha bu arada bir acik ogretim mezununun da astegmen olmasi bana koymustu buda ayri konu. ozetle her 4 yil bitiren astegmen olmamali haklisiniz ama icimizdede yillarin subayina tas cikaracak degerli arkadaslarda yok degil. sezarin hakki sezara yani. hepinizi selamliyorum...

NE MUTLU TURKUM DIYENE......
karacı
Yüzbaşı
*

Kıdem: 29

Kuvvet:

« Yanıtla #86 : Eylül 12, 2007, 06:54:56 ÖS »

o zaman kho na girseydiniz..orada taş çıkarırdınız..Astsubaylar sırf 4 yıllk mezunu oldukları için astteğmenlere selam vermemeli.yedek astsubaylık en kısa zamanda getirilmeli.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.....!!!!!
sabutay
Albay
*

Kuvvet:

« Yanıtla #87 : Eylül 13, 2007, 04:02:57 ÖS »

aslında bu mesele çözüm yolu bulunamayacak bir mesele değil. oturup bir beyin fırtınası yapıp fikri uretim, her fikrin zuerinde de esaslıca durup neticeye ulaşılır. ama önemli olan ortada bir sorunun var olduğunu kauble edip ahrekete geçmektir. örneğin uzmançavuşluk sisteminde sorunlar var, hem bireysel olarak hemde ssitem olarak ....ama çözen va rmı yada kaç yılda çözülüyor Huh

iş bilen , vatansever kurmay subay sayımız arttıkça  bu tür sorunlara çözüm yolu bulmak mümkün olacaktır , sayıları artarmı bilemiyorum.

asim
Öğrenci
*

Kıdem: 2

Kuvvet:

« Yanıtla #88 : Eylül 13, 2007, 04:30:53 ÖS »

verilmeli bencede yoksa adil olmaz ki
aybek
Üsteğmen
*

Kıdem: 4

Kuvvet: