Ana Sayfa
Resim Yükle
Video
Forum
Yardım
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Birliknet.com ®
>
Birliknet.Com Sesleniş
(PORTAL SAYFASI )
>
Anketler
>
Asteğmen niye astsubaydan büyük???
Anket
Soru:
Sizce 4 yıllık üniversite mezunları asteğmen olmalı mı?
olmalı
46 (51.1%)
olmamalı
44 (48.9%)
Toplam oy: 90
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
...
10
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Asteğmen niye astsubaydan büyük??? (Okunma Sayısı 3689 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karacı
Yüzbaşı
Kıdem: 29
Kuvvet:
Ynt: Asteğmen niye astsubaydan büyük???
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 09, 2007, 12:29:39 ÖÖ »
bu sorulariniza insallah yarin uzun uzun cevap vercegm sn turker ama sizede sunu soruyorum ziraat muh.mi hiyerarsi bakimindan ustte olmali yoksa astsb.kd.bscvs. mu!!
Bu arada astegmenleri degil , onlara bu rutbe hakkini veren sistemi elestirmekteyim...
SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.....!!!!!
Türker
Kd. Albay
Kıdem: 311
Kuvvet:
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 09, 2007, 01:16:59 ÖÖ »
Tamam bekliyorum. Ben sizin yerinizde olsam en alakasız sosyal bölümleri ile karşılaştırırdım, mühendisin hiç olmazsa bir mühendislik hesap kitap bilgisi var. Mesela bir Astsubay okulu mezunu ile bir Radyo-televizyon, reklamcılık, vs... lisans bölümünü karşılaştırın.
Sergei
Kd. Albay
Kıdem: 150
Dünyaya Kazık Çaktım Duyulsun Adım
Kuvvet:
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 09, 2007, 03:44:33 ÖÖ »
Astteğmenlik rütbesi TSK' dan kaldırılmalıdır. Astteğmenlik boşuna para harcamaktan başka birşey değildir....
* the human whose name is written in this note shall die.
* this note will not take effect unless the writer has the subject's face in their mind when writing his/her name. therefore, people sharing the same name will not be affected.
* if the cause of death is written within 40 seconds of writing the subject's name, it will happen.
* if the cause of death is not specified, the subject will simply die of a heart attack.
* after writing the cause of death, the details of the death should be written in the next 6 minutes and 40 seconds.
monpol
Asteğmen
Kıdem: 3
Kuvvet:
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 09, 2007, 04:43:27 ÖÖ »
Eger orduyu bir organizasyon yapisi olarak ele alirsak icinde barindirdigi aktorlerin her birinin yapi icinde kendilerine gore bir kultur gelistirdigini kabul etmek gerekir. Genel kaninin aksine burokratik organisasyonlarda ( ordu Weberin burokratik organisasyonel yapisina mukemmel bir ornektir ) sinerjiyi arttiran en onemli etkenlerin basinda farkli kulturlere sahip aktorler arasinda olusan kultur cakismalari gelmektedir. ( Burada kultur kelimesi yasam bicimi anlaminda degil aktorlerin gorevlerini belli bir grup icinde yerine getirirken birbirlerine teorik ve dusunsel olarak yaklasip kendi aralarinda informel bir bag gelistirmesi anlaminda kullanilmistir. ) Bu dogrultuda konuya bakacak olursak astegmenlerin hierarsik yapi icinde astsubaylarin ustunde olmasi bir organizasyon stratejisidir,ama her strategide oldugu gibi arti yanlari oldugu gibi eksi yanlari da mevcuttur, ama simdi bu bizim dedelerimiz zamanindan kalma bir uygulamaysa isler biraz daha karisiyor zira bu teori 90li yillarda moda olan Isvec Yonetim Teorisinin burokratik organizasyonlarda uygulanmasinin zorluklarinin asilmasi maksadiyla ortaya cikmis olup ancak 2004 yilinda J. M. Plane tarafindan model haline getirilmistir fakat bildigim kadariyla henuz herhangi bir organizasyon yapisi icinde denenmemistir.
Bu teorinin en zayif yani snerji olusturacagi varsayilan kulturel cakismalarin yan etkilerini ortadan kaldirabilecek instrumanlarin burokratik organizasyon yapisi icinde kabul gormesinin cok uzun bir zaman almasi ( performansa dayali yukselme olanaklari, kontrol mekanizmalarinin otonomlastirilmasi vs. vs. ) ve bireylerin degisiklige direncleridir.
Dezavantajlarina gelecek olursak;
Bir organizasyon yapisi icerisinde verimliligi saglamanin ilk kosulu dogru insani dogru yerde kullanma prensibinin yerine getirilmesidir. Gunumuzde bir ordunun ihtiyaclarina cevap verebilecek insan gucunun saglanmasi ancak bireylere birkac sene surecek bir egitim vermek ile saglanabilir. Artik mesleki branslarin uzmanlasmasi sonucunda klasik meslek tanimlari yavas yavas ortadan kalkmaktadir. Ornek vermek gerekirse cocuk psikolojisi konusunda uzmanlasmis bir pskologun yaptigi is ile endustriyel psikoloji alaninda uzmanlasmis olanin ne yaptigi is ne de mesleki yetenekleri arasinda cok fazla bir benzerlik bulunmamaktadir fakat ikisi de psikolog olarak gecer. Durum boyle olunca 4 yillik bir yuksek ogrenim kurumundan mezun bir astegmene bir kac aylik bir formasyonun sonucunda mesleki egitim almis astsubaydan daha fazla sorumluluk ve gorev yuklemenin tabiki de dogrulugu tartisilmasi gereken bir seydir. Fakat konuya bu acidan baktigimizda karsimiza cikan diger bir soru zorunlu askerlik gorevlerini yerine getiren kisilerden nasil verim alinabilecegidir, sadece diplomasinda makine muhendisi yaziyor diye kisinin sahip oldugu kalifikasyonlara teker teker bakmadan ona bir gorev ve sorumluluk yuklemek aksakliklara neden olur zira gerekli niteliklere sahip olmayan bir insana kendi uzmanlik alani disinda bir is yaptirildiginda faydadan cok zarari vardir. Bu demek degildir ki reklamci adam ya da bankaci adam askerlikten muaf tutulsun, aksine gunumuz sartlarinda belli meslek gruplarindaki kisilere kendi alanlarinda degisik yetenekler kazandirmak amaciyla gelistirilmis egitim modulleri bulunmaktadir. ( sosyal bilimlerde genelde bu moduller 40-60 saat arasi egitim paketleri seklindedir ama teknik bilimlerde muhtemelen daha pahali ve daha uzundurlar). Buna da bir ornek verelim fotografcilik okumus birinden askerde en fazla verim verecegi sey fotograf cekmek oldugu tartisilmaz, ama bu kisiye orduevinde her gece fotograf cektirirseniz saglayacagi fayda ile kisa bir egitimle dusuk instantenelerde cekim tekniklerini ogrettikten sonra topun namlusundan cikan merminin fotografini cektirdiginizde bu kisinin orduya saglayacagi fayda arasinda daglar kadar fark vardir, ustelik bu sekilde sadece ordu askerlik gorevini yerine getiren genclerden saglayacagi faydayi arttirmakla kalmaz genclerin de yeteneklerini gelistirmis olur ki bunun uzun vadede ulkeye saglayacagi katki yapilacak yatirimlardan kat be kat fazla olacaktir.
REALTURK
Yüzbaşı
Kıdem: 16
Barış istiyorsan,savaşa hazır ol !
Kuvvet:
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 09, 2007, 07:49:54 ÖÖ »
Burada bahsettiğimiz yapı ordu mu ? yoksa rtük mu ?
Alıntı sahibi: Turker30 üzerinde Ağustos 09, 2007, 01:16:59 ÖÖ
Tamam bekliyorum. Ben sizin yerinizde olsam en alakasız sosyal bölümleri ile karşılaştırırdım, mühendisin hiç olmazsa bir mühendislik hesap kitap bilgisi var. Mesela bir Astsubay okulu mezunu ile bir Radyo-televizyon, reklamcılık, vs... lisans bölümünü karşılaştırın.
Sn Turker30 KK. Astsb Myo nun teknik bölümleri hakkında bir bilginiz var mı
İkincisi her Atğm. böyle çok iyi üniversiteleri bitirip gelmiyor...
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #20 :
Ağustos 09, 2007, 10:19:50 ÖÖ »
Ne RTÜKü ? Ben o örneği verdim Sn. Karacının fikrine destek olsun diye. Mühendislik bölümlerinden daha uzak. Radyo-tv, tiyatro, sanat, işletme, ekonomi, vs... Bunlar mantık olarak askeriye olgusuna çok daha uzak meslekler, bir mühendislikte yine hesap kitap vardır.
Astsubay okulunun müfredatını ben bilemem, onu iddiayı ortaya atanın delil için belirtmesi lazım. Ardından dediğim tarz bir lisans bölümünün müfredatına bakılacak. VERİLERE dayalı konuşalım.
hunt_
Teğmen
Kıdem: 10
Kuvvet:
«
Yanıtla #21 :
Ağustos 09, 2007, 10:23:12 ÖÖ »
elma ile armutu kıyaslıyosunuz arkadaşlar, böle bir kıyaslama yanlış
mesela 10 yıllık uzmanla çavuşla yeni mezun 18-19 yaşındaki astsubay çavuşu kıyaslıyabilirmiyiz. uzman, astsubayın komutanı olsun onun 10 yıllık deneyimi var diyebilirmiyiz?
Esas tartışılması gereken maaştır başcavuz 16 17 yıllık hizmetinin karşılığında asteğmenden de teğmendende fazla maaş alır
Aynı şekilde 10 yıllık uzman çavuşta astsubay çavuştan fazla maaş alır
Fakat komutan bellidir. biri erbaş biri astsubay
Diyelimki ben 6 senedir orduda görev yapan bir subayım
20 senelik bir başcavuşun bana kamutanım demeside yanlış o zaman
subay ve astsubayı kıyaslamak dogru olmaz
Türker
Kd. Albay
Kuvvet:
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 09, 2007, 10:29:41 ÖÖ »
Subay - astsubay değil de onların öne sürdükleri Lisans üniversitelerinden mezun biri KOMUTA etmekle ne alakası olabilir ki ASTEĞMEN oluyor? Onların söylediği bu. Ben direk reddediyor veya kabul ediyor değilim. Detaylı incelensin görelim bakalım.
Hadi benden de bir soru o zaman buna da cevap verilsin...
Asteğmen - subayın harp okulundaki rütbesidir değil mi?
Peki o zaman daha düz lise bitirmiş harp okulunu kazanmış yeni bir harp okulu öğrencisi nasıl daha 1. sınıfta hiçbir şey bilmezken Kıdemli Başçavuştan emir-komuta da daha yukarıdadır? Sanırım asteğmenler konusunu tartışırken önce buna cevap verilmesi gerek. Buna mantıklı cevap verilebilirse.. o zaman lisans bitiren asteğmen olur konusu da açığa çıkar.
Gayri Nizami
Disiplin Cezalı
Kıdem: 11
Kuvvet:
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 09, 2007, 10:31:36 ÖÖ »
Dünyanin her yerinde okumak esastir. En iyiside budur astsubayda bitirsin universiteyi disaridan oda subay olsun bunda gocunacak vir sey yok.Bosuna hayatta en hakiki mursid ilimdir fendir denmemis!
Cem
Yüzbaşı
Kıdem: 24
Kuvvet:
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 09, 2007, 10:44:53 ÖÖ »
Yani yazdığın gibi hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir.
Okumayanlar,okumak istemeyenler,lisans mezunları 5 sene dahilinde kitapları okurken şakaklarına da aklar düşmüşken elbette ki astsubayla karşılaştırılmamalı...
Astteğmenlik boşuna para harcamak ise devlet açısından;orduda bir o kadar da yetişmiş savaşma kabiliyeti olmayan subaylar var.
Erkek olanlar bilirler;ilerie derecede bir kıskançlık,çekememezlik ve hasetlik ve bildiğini sanıp o kadar da yanılan teğmen veya diğerleriyle doludur askerlik.
Denetlemelerde gördüklerimiz görmediklerimizi hiç aratmıyordu.
Barikat-Gerilla
Binbaşı
Kıdem: 52
Kuvvet:
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 09, 2007, 11:04:01 ÖÖ »
valla askere gitmek için 3 ay sonra kesin muayene giderim açıköğretim liseyi bitirdim gaziantep 21. si oldum benim ailemdede açıköğretimi bitirip tuncelide asteğmen olarak yapan 2 kişi var onlar benim aldığım puan onların aldığı puandan biraz daha fazla yüksek bizde soyadı can olan herkes doğuda askerlik yapar bizde her 10 kişiden 4 asteğmen oluyor benimde asteğmen oalbileceğimi söylüyorlar ama ben öyle bir şey istemiyorum benden önce olup halen de olacak ve ömrünü orada geçirecek insanlara emir vermek benim haddime düşmez inşallah asteğmen olmam yoksa askerlik zor gelir bana sanki sıkıntıdan ve utançdan patlarım ama asteğmen olursam bakalım kalabilirsem orada kalmak isticem bakalım olucak bazı sınavlardan geçicekmiyim ALLAH nasip ederse her şey olur
karacı
Yüzbaşı
Kıdem: 29
Kuvvet:
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 09, 2007, 11:10:43 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Turker30 üzerinde Ağustos 09, 2007, 01:16:59 ÖÖ
haklısınız ama ben genellikle mühendislerin asteğmen olması açısından bu örneği verdim sn.turker.yoksa bir reklamcının astğmn.olduğu çok fazla rastlanan bir durum değildir.
vediğiniz kho astğmn örneğinde ise yanılmıyorsam askeri öğrencilerin emir verme gibi bir yetkisi zaten yoktu!Okurken asteğmen rütbesi takıyorlar ama dediğim gibi bir yetkileri yok..
SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.....!!!!!
keskin_nişancı
Üsteğmen
Kıdem: 8
Kuvvet:
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 09, 2007, 02:09:09 ÖS »
Alıntı sahibi: hunt_ üzerinde Ağustos 09, 2007, 10:23:12 ÖÖ
mesela 10 yıllık uzmanla çavuşla yeni mezun 18-19 yaşındaki astsubay çavuşu kıyaslıyabilirmiyiz. uzman, astsubayın komutanı olsun onun 10 yıllık deneyimi var diyebilirmiyiz?
Esas tartışılması gereken maaştır başcavuz 16 17 yıllık hizmetinin karşılığında asteğmenden de teğmendende fazla maaş alır
sn. hunt lütfen konuyu saptırma ben astsubayla subayı zaten kıyaslamıyorum ben astsubayla bir asteğmeni kıyaslıyorum ayrıca kim daha fazla para alıyor onu da eleştirmiyorum.Benim demek istediğim biliyorsun ki asteğmenler bazı operasyonlarda tim komutanı oluyor tecrübe olarak bir astsubay asteğmenden daha tecrübeli ama ondan emir alıyor burda bir yanlışlık yok mu???
Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
legisa
Asteğmen
Kıdem: 6
LegiSa RePUbliC
Kuvvet:
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 09, 2007, 03:36:30 ÖS »
pekı hala ben bu sene hav astsubayı olucam gıbı gorunuyor.su durumda o kadar cok boss astegmen varkı askerı bunyede.sadece adamlar 4 yıllık acık ogretım okuyup (kı astegmenlerın cok buyuk bır yuzdesıne sahıpler)askerlık gorevını hem kısa donem hemde astegmen olarak yapıyor.ama su anda ben okula baslamıs olsam.30 saatlık haftalık dersın 24 saatı ıngılızce hemde gramer teyp ve sureklı ıngılız ooretmenler desteklı hesabında anadılın kadar onemlı derecede ıngılızce ogrenıyorsun.4 yıllık bı halkla ılıskıler,felsefe,yada kamı yonetımı okuyan kım var allahınızı seversenız ana dılı gıbı ıngılıce bılıpte bunu da zeksıyla harmanlayıp uygulamaya koyan.sahsen ben astsubay olsam astegmenlerın yanından gecmemeye calısırım.cunku onlar gelıp gecıcı benım hayat boyu edındıgım askerı bılgı becerılerımı o ınsan hıcbır zamn edınemeyecek.ve ben boylke oldugum halde o ınsan benım ust rutbem olcak ve ben ondan emır alacagım.aklın bıttıgı yer gercekten askerıye ama ınsan kendı aklını kullanınca da askerıyeyı kendı kafasında kurabılıyor.elımden geldıgı kadar demeyecegım onlara komutan cunku benım kendı kanaatımce onlar komutan denmeyı hak etmıyolar.onlar gelıp gecıcı bız kalıcı.ama ddıgım gıbı kendı dusuncem benım bunlar.gerısıde zaten onemlı deıol benım ıcın...
saygılarımla...
**MaMY**
hunt_
Teğmen
Kıdem: 10
Kuvvet:
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 09, 2007, 03:58:18 ÖS »
Alıntı sahibi: keskin_nisanci üzerinde Ağustos 09, 2007, 02:09:09 ÖS
Alıntı sahibi: hunt_ üzerinde Ağustos 09, 2007, 10:23:12 ÖÖ
sn. hunt lütfen konuyu saptırma ben astsubayla subayı zaten kıyaslamıyorum ben astsubayla bir asteğmeni kıyaslıyorum ayrıca kim daha fazla para alıyor onu da eleştirmiyorum.Benim demek istediğim biliyorsun ki asteğmenler bazı operasyonlarda tim komutanı oluyor tecrübe olarak bir astsubay asteğmenden daha tecrübeli ama ondan emir alıyor burda bir yanlışlık yok mu???
tecrubeyle emirin ne alakası var mesela diyelimki bende 7 senelik subayım 10 senelik astsubaya emir veremicekmiyim. asteğmen görev yaptığı dönem süresince subaydır sende bir subayla astsubayı karşılaştırıyosun bunu yapman yanlış bunda anlaşılmıcak ne var bilmiyorum. Adam 4 sene okumuş devlette ona o rütbeyi takmış iş bitti söylenecek söz yok
ayrıca legisa ben daha hiç açıköğretim mezunu asteğmen olsa olsa bir yada iki tane gördüm.... öğle yarısından çoğu açıkögretimli falan gibi sacma şeyler söylemeyin.Astsubay okulunda asteğmenlere denk gelince öğle bir komutanım diceksinki kendin bile şaşacaksın.
Şunuda belirtmek istiyorum orduya girdikten sonra insanlar rütbeleriyle anılırlar okudukları okulla değil. Rütbe verildimi iş bitmiştir.
«
Son Düzenleme: Ağustos 09, 2007, 04:01:01 ÖS Gönderen: hunt_
»
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
...