keskin_nişancı
Üsteğmen
Kıdem: 8

Kuvvet:
|
 |
« : Ağustos 08, 2007, 05:13:27 ÖS » |
|
Arkadaşlar ben bunu hiç anlamıyorum bir astsubay 2 sene askerlikle ilgili okulda eğitim alıyor tatbikatlar yapıyor işinin ehli oluyor ama 4 yıllık üniversite okumuş biri geliyor ve bir astsubayın komutanı oluyor.Bana bunu açıklayabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
|
|
|
özlem
Yüzbaşı
Kıdem: 35

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2007, 05:39:23 ÖS » |
|
orduda yaşa,eğitim süresine,tecrübeye bakılmaz apolatlardaki yıldızlara bakılır...
|
|
|
|
|
|
s.a.t' ım var...
|
|
|
keskin_nişancı
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2007, 05:43:49 ÖS » |
|
orduda yaşa,eğitim süresine,tecrübeye bakılmaz apolatlardaki yıldızlara bakılır...
olur mu hiç bence 4 yıllık üniversite okumuşlara o yıldız verilmemeli o zaman
|
|
|
|
|
|
Sana dar gelecek makberi kimler kazsın.. Gömelim gel seni tarihe desem, SIĞMAZSINN!!"
|
|
|
özlem
Yüzbaşı
Kıdem: 35

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2007, 05:45:57 ÖS » |
|
konu ordu olunca benceler,varsayımlar birşey getirmez,kendine göre bir işleyişi bir hiyerarşisi vardır.. orduda yaşa,eğitim süresine,tecrübeye bakılmaz apolatlardaki yıldızlara bakılır...
olur mu hiç bence 4 yıllık üniversite okumuşlara o yıldız verilmemeli o zaman
|
|
|
|
|
|
s.a.t' ım var...
|
|
|
keskin_nişancı
Üsteğmen

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2007, 05:52:19 ÖS » |
|
üniversite okumuş arkadaşlarda yanlış anlamasın ama mesela bir kıdemli başçavuş bir asteğmenden 100 kat daha iyidir (bilgi,tecrübe,deneyim olarak) ama kd. başçavuş asteğmenden emir alıyor ve ona komutanım diyor sizcede burda bir soru işareti yok mu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karacı
Yüzbaşı
Kıdem: 29

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2007, 05:59:58 ÖS » |
|
olmaz olurmu sn.keskin nisancı! ayrıca bu konuyu açtğn için sana teşekkür ederim.Ordudaki hiyerarşiyle bir ilgisinin olduğunu zannetmiyorum ben!Bu uygulama dedelerimzn askerlik yaptğı yıllardan kalma nerdeyse.Eskiden Okumuş adamn yokluğundan ve astsubaylığn çavuş statüsünde görülmesinden dolayı oluyordu bu HAKSIZLIK!!ama şimdi astsubaylarımzıda 4 yıllık diplomaya sahipler (bir çoğu) ee nerde kaldı şimdi hiyerarşi? tecrübe+faklt.diploması=faklt.dipl.-çömezlik mi yani?? bumu adalet anlamıyorum ben!! Ayrıca acil olarak yedek Subaylığın yerini,yedek Astsubaylık almalı bence ve rütbeleride astsb.çvş tan yüksek olmamalı...sizce yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar?
|
|
|
|
|
|
SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.....!!!!!
|
|
|
sayden
Asteğmen
Kıdem: 1

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2007, 06:11:04 ÖS » |
|
karacı kesinlikle katılıyorum sana fakülte mezunu insan yedek subay askerlik yapıyo ama işinin ehli olan gerek tecrübe gerek bilgi birikimi bakımından astsubay ondan emir alıyo. umarım bu adaletsizliğin önüne geçilir. ama ayrıca bişey daha var mantığın bittiği yerde askerlik başlar diye bi deyiş vardır.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2007, 06:38:15 ÖS Gönderen: sayden »
|
|
|
|
|
karacı
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2007, 06:11:31 ÖS » |
|
Milletvekillerinin öneri mi vermesi gerekiyor acaba bunun değiştirlmesi için bilemiyorum ama biran önce haksızlığa son verilmeli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lantrin
Yüzbaşı
Kıdem: 76

Lumbarağzı Sancak Başı.
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 08, 2007, 06:54:02 ÖS » |
|
iyi o zaman ast.sb.kd.bçvş. ler 4 yıllık fakulte mezunu oldu diye genelkurmay başkanı yapalım . BAŞKA. TSK da ihtiyaç olan fakat harp okulunda dersleri olmayan teknik subaylar nee olacak peki onlarda yedeksubay olup sonra geçiş yapıyorlar hemde tsk ya öyle yarıyorlarki.
|
|
|
|
|
|
Çıkarma Filosu Komutanlığı / Çıkarma Gemileri Komutanlığı / Hrk.Şb Dz.Ktp.Onb. ( 2001-2003 )
|
|
|
REALTURK
Yüzbaşı
Kıdem: 16

Barış istiyorsan,savaşa hazır ol !
Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 08, 2007, 10:07:53 ÖS » |
|
iyi o zaman ast.sb.kd.bçvş. ler 4 yıllık fakulte mezunu oldu diye genelkurmay başkanı yapalım . BAŞKA. TSK da ihtiyaç olan fakat harp okulunda dersleri olmayan teknik subaylar nee olacak peki onlarda yedeksubay olup sonra geçiş yapıyorlar hemde tsk ya öyle yarıyorlarki.
Bu teknik subaylara muharip sınıflarda girmiyor değilmi...
Sizin bahsettiğiniz bölüm küçük bir azınlığı barındırıyor...
İşte beğenmediğimiz ABD ordusu ne yazık ki bu tür konuları aşmış 
Birlikte çalışan herkes bunu dile getiriyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türker
Kd. Albay
Kıdem: 311

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 08, 2007, 11:01:24 ÖS » |
|
ABD ordusu sandığınızın aksine çok beter bir halde. Kuvvet planlaması alt rütbeliler tarafından sürekli eleştiri halinde. Onlar kendi subayları ve generalleri için daha ağır laflar kullanıyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karacı
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2007, 12:03:53 ÖÖ » |
|
sn.lantrin bascavuslara karsi bir antipatiniz var heralde?Ortada bir haksizlik var kabul etsenizde etmesenizde bu bir gercek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türker
Kd. Albay

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2007, 12:10:52 ÖÖ » |
|
Şu biliniyor mu? Subay nedir? Çavuş nedir? Görevleri neler? Aldıkları eğitim nedir? Eğer subay - astsubay geçirilen yıl hesabına göre emir komuta zinciri olacaksa, o zaman en kıdemli başçavuş ile Genelkurmay başkanı aynı pozisyonda olmalı. O başçavuş genelkurmay başkanının yaptığını yapabilir mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karacı
Yüzbaşı

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 09, 2007, 12:13:46 ÖÖ » |
|
sizce yedek subaylik mi ?yedek astsubaylik mi? sn.turker
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Türker
Kd. Albay

Kuvvet:
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 09, 2007, 12:23:40 ÖÖ » |
|
Önce siz cevaplayın bakalım, Subay eğitimi nedir? Harb okulu eğitiminde neler verilir? Astsubay okulunda neler verilir? Hangi dersler - kabiliyetler? Ve asteğmenler eleştirildiğine göre bir de üniversite eğitimi ile karşılaştırmak lazım. Bunun cevaplarını verin. Madem böyle bir sıkıntınız var, detaylı delillendirin ki anlayalım, ona göre haklılığınız ispat olunur veya tartışılır.
Önce, madem asteğmenler meselesi tartışılıyor... O zaman astubay okulu eğitimi ve normal üniversite eğitimini karşılaştırmanız lazım detaylı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|