Birliknet.com ®

Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: DÜNYANIN EN İYİ MAKİNALI TÜFEĞİ  (Oylama kapandı: Ağustos 04, 2007, 05:48:46 ÖS)
7.62 PKM - 3 (15.8%)
FN MINIMI - 10 (52.6%)
M-60 - 4 (21.1%)
MG-3 - 0 (0%)
MG-4* - 2 (10.5%)
ALtta yazıcam - 0 (0%)
Toplam oy: 19

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DÜNYANIN EN İYİ MAKİNALI TÜFEĞİ  (Okunma Sayısı 1682 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mio
Asteğmen
*

Kıdem: 5

Kuvvet:

« Yanıtla #15 : Ağustos 06, 2008, 08:07:11 ÖS »

NATO silahlari temizligi sever dogu bloku silahlari gibi degildirler.NATO standardi bir piyade tüfegi ile 50 mermi atar bekllersin dogu blokuyla 150 atar beklersin. NATO standardi makineli tufek ile 150 de namluyu sisirirsin  dogu blokunda 500 tanede sallarsin.
MG-3 zaten NATO mermisi kullanıyor. 7.62 NATO. M855 miydi kod adı neydi?

FN Minimi veya US Army kod M249 SAW ise 5.56 NATO.

MG3 vs. PKM = Yüksek ateş yoğunluğu fakat arada tututkluk yapma vs. Sürekli, tutukluk yapmayan fakat daha düşük ateş yoğunluğu

sayın Turker30   yazdıklarınızın bazılarına  karşıyım nedeni ise şu yazdıklarınız
MG3 vs. PKM = Yüksek ateş yoğunluğu fakat arada tututkluk yapma  mg-3 şahsen çok gördüm atışını  yaptım çok tutukluk yapan bir silah  çok fazla toza ve cografi şartlara karşı hassastır ama PKM hiç bir böyle sorunlarını görmedim  PKM fn minimi ve mg-4 gibi silahlara yakın bence

mtk
Kd. Binbaşı
*

Kıdem: 83

Kuvvet:

« Yanıtla #16 : Ağustos 06, 2008, 11:05:39 ÖS »

ben orada yazanlardan bir FN yi birde biksi yi  severim.

Fn çok kullanışlıylır ve rahattır

o antikaları kullanmak pek kolay değil..

« Son Düzenleme: Ağustos 08, 2008, 07:31:26 ÖS Gönderen: Nene Hatun » Logged

TeksasJack
Asteğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #17 : Ağustos 14, 2008, 02:05:24 ÖS »

M240 tutukluluk yapma ve sorunsuzluk konusunda en iyiymiş.
Acaba sizin düşünceleriniz nasıl ?
UralAltay
Teğmen
*

Kıdem: 4

Kuvvet:

« Yanıtla #18 : Ekim 21, 2008, 05:18:18 ÖÖ »

Niye bu MG3'e kafayı takmışsınız anlayamadım gitti...M-60 gibi bi canavara yaşlı, zamanını doldurmuş diyorsunuzda, MG3 gibi II.Dunya savaşındaki FG-42'nin kopyasınımı beğeniyorsunuz...

MG3 FG-42 nin kopyasi olamaz FG-42 alman parasutcu hucum tufegidir MG3 oncesi 7.9 MM MG-42 vardi Kibrista kullanildi hala kulanilabilir aslinda mermsi bol cok daha vurucu ve daha iyidir onunda onc esi 2.cihan savasinda bu isin babasi MG-34 dur , MG-3 iyi kullanirsa goz actirmaz M-60 hantal ve cok daha eski bir ABD modelidir Sako diye anilir MG-3 ile mukayese edilemz ama bizim MG-3 lerin namlu celikleri dandiktir fakirlik iste naparsin oysa Norvece satilan MKEK MG-3 ler kalitesinde olanlar oruya verilirse is degisir MG-3 3.kusak makinalilar arasinda en cabuk namlu degitirme ozelligine sahiptir bunlari iyi bilmek lazim

Tarihi Muharebeyi Kazananlar Yazar.

Sevgili Babam
Em Jnd Albay Cihat Nevzat E..... 37/25
UralAltay
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #19 : Ekim 21, 2008, 05:32:44 ÖÖ »

M 240 Sakonun yani M-60 tipin yeni modifiyesidir  , bizim emektar 1916 modeli A-4 , A-6 serisi faso fiso larin aslinda hepsi Belcika \Yahudisi olan Browning tasarimidirlar , Amerikalilar bazi politik ve teknik sebelerden dolayi cizim ve bazi islemleri Belcikada yaptirirlar, ama patent kontrolunu ve teknik gelisimleri elde tutmak icin HK dahil tum Avrupa silahlarni kendileri ABD cde imal ederler patente para vermezler ama en buyuk alici olduklarindan tum bu firmalar onlara calsirlar ABD istemezse hicbir Alman yada Belcika firmasi hicbiryere satis yapamaz
Sizin Israil mali sandiginiz UZI ler bile once Belcikada yapildi ve garip sekilde en buyuk dusman sayilan Almanin  parasutculerine satildi sonra Amerika Uzi nin patentini almadi giti HK den MP 5 patenti aldi ve dunyaya Ingiltere uzerinden HK patenti satar , bizim yakisikli sehir polis timlerine 5ooo adet adi var kendisi yok en kotu kalite toplama  M16 yada M4 turevlerini satar ancak oylece MKEK olarak Ingiltereden 15000 adetlik hk33 lisansi kotarirsiniz

Dikkat edin neden ozellikle poliste M16 artmaya basladi !!neden gul gibi HK33 kullanmaz bu teskilat?

Bergama altin ve arsenik yaygarasinda  sunu soyleyemedik < evet istedigin gibi Madeni actirmam ama ne kadar bana yarayacak HK lisansin varsa alirim satamiyorsan Fabrikaya hisseli ortak olurum >bunu yapabilecek devlet adamimiz yok cunku silah piyasasini biyi tanimiyoruz  bu isi bilmiyoruz ogrenemedik gitti uyusturucu isinde oldugu gibi adam yetistiremdik ne yazikki!!

Bu isler cok karmasiktir ABD  bi sekilde evet demeden bakin tank yapamayacagiz buraya yaziyorum!!
Bilmediginiz cok sey var arkadaslar

Sevgili Babam
UralAltay
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #20 : Ekim 21, 2008, 05:49:50 ÖÖ »

Bu baglamda Asil Nadir meselesine girelim , kisaca Kibrisli Asil Ingiltere vatandasi oldugundan Ingilterede kurdugu silah firmasi uzerinden Turkiyeye silah  ve  ileride Milli sanayide kullanilacak HK silah patentleri tedarikine girmek uzereyken Israil-ABD ayak oyunlari ile batirildi Portakal ticaretine mahkum edildi ve ipi cekildi
Israilin kenidne has hicbir sanaii yokken tum dunyada daginik yasayan Yahudi kokenli firmalar ve muhendisler bu ise atildilar Belcika onde gelmek uzere tum ileri silah teknolojisi ureten Yahudi destegi bol ulkelerden yardim aldilar , Merkava Galil IMF boylece kuruldu ..
Biz kendi ayagimzi uzerinde nasil durabilecegiz cok zor bir soru bier sey vermeden patent alabilmemiz cok zor biline tum teknikler patentlere takili , yeni bir sistem bulmak  imkansiz cunku yok! bir araq Guney SAfrikayla bugunku Israil duzeyinde iliskilerimiz  vardi sirf bu sebelerden dolayi , G. Afrika irkiciliktan dolayi tecrit edilmis durumdaydi bir bizimle birde Israille is birligi icindeydi ama onlarlada bu isi basaramadik
Bence debelenmeyi birakip bolge olarak bollugun icinde oldugumuzdan en ucuz ve mermisi bolca olan ne ona bakmamiz lazim , oda AK 47 ve AKM 74 dur Ruslarla gobek bagina girip patent vs isine takilmadan yatirim yapmadan tonlarca envantere atariz olur biter, zaten bizim askerede baska tufek yaramaz kirarlar bozarlar biz birbirimizi biliriz kardesler
Elit unsurlarda zaten bi sekilde oradan buradan birseyler bulurlar kendilerine fazla kafa takmaya degmez alt tarafi tufeng bu. milli olmus olmamsi ne yazar neyin millisi kaldiki zaten  Roll Eyes

Sevgili Babam
BIXI MAN
Teğmen
*

Bir ölür , bin doğarız....

Kuvvet:

« Yanıtla #21 : Ekim 21, 2008, 09:46:01 ÖÖ »

Mg 3 iyi silahtır. Ancak  Çalıştığı sürece.... 

Kullanıcısının aklını kemiren bi sorudur... Ne zaman takılacak... Ne zaman tutukluk yapacak

Yeni nesil  makinalı tüfeklerin ordumuzda kullanılma zamanı geldi...

PKM güzel bir silah tutukluk yapmaz , her şartta çalışır. Ancak atış süratı modern bir makinalı tüfek süratinden çok düşük...

Ancak yine de  PKM yi tercih ederim. ( 15 aylık bi birlikteliğimiz oldu kendisiyle... )

Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,
Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.
Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;
Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir.
mg42
Bölüm Yöneticisi
*

Kıdem: 198

Kuvvet:

« Yanıtla #22 : Ekim 21, 2008, 02:49:41 ÖS »

Ural Altay, sitemize hoşgeldiniz. Öncelikle sizden ricam, noktalamalara dikkat edin ki, ne anlattığınızı daha rahat anlayabilelim. M-240 ile M-60 nasıl aynı silahlar oradan başlayalım ve Finli SAKO'nun konu ile na alakası onu da açıklarsanız sevinirim? M-240 Belçika üretimi FN MAG ((Mitrailleuse d`Appui Général) tüfeğinin ABD dezignasyonudur. M-60 ile alakaları yoktur.  Bu silahın üreticisi SACO Defense'tir, SAKO değil! SAKO daha ziyade keskin nişancı tüfekleri ve yivli av tüfekleri üzerinde uzmanlaşmış bir Fin markasıdır. UZİ Uziel Gal adlı bir Yahudi tarafından dizayn edilmiş ve 1949'da IMI tarafından üretimine başlanmıştır. Belçikada FN tarafından lisans altında bir miktar üretilmiştir. ABD HK'nın lisansını almış değildir, fakat HK ABD'de de üretim yapmaktadır. Toplama M-16/M-4 türevi nasıl olur anlatırsanız sevinirim. Daha önce hiç duymadım böyle birşey. Dediğim gibi yazdıklarınızı tekrar gözden geçirip, noktalama işaretlerine dikkat ederseniz, benim de içine düştüğüm bu kafa karışıklıklarını engellemiş oluruz. Teşekkürler.

Demokrasi, iki kurtla bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini tartışmasıdır!
ugurbey90
Binbaşı
*

Kıdem: 25

BİZ BURDAYIZ DOSTUMUZ AZ DÜŞMAN ÇOK KORKUMUZ YOK

Kuvvet:

« Yanıtla #23 : Ekim 21, 2008, 02:59:41 ÖS »

Bu silahların tutukluk yapanlarına güven olmuyor.

Biz; Allah Allah nidaları eşliğinde kelle koltukta üç gün savaşıp, Bağdat'ın kapısını açan Genç Osman'ız!

Biz; Katerina'yı çıldırtan, Petro'yu deli eden Şeyh Şamil'iz

Biz; bir avuç askeri ile Kanije'yi müdafaa eden Tiryaki Hasan Paşa'yız

Biz; her şeyin bittiği zannedildiğinde Sevri yırtıp  “Milli Mücadeleyi” ateşleyen Gazi Mustafa Kemal'ız

Biz; beşparmak dağlarına kanlarıyla Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak diye yazan Cengiz Topel'iz

Biz; Türk’üz soyunda, sopunda, kanında bozukluk olmayan...
mg42
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #24 : Ekim 21, 2008, 03:32:39 ÖS »

Bu silahların tutukluk yapanlarına güven olmuyor.

Tutukluk yapan içbir silaha güven olmaz.

Demokrasi, iki kurtla bir kuzunun akşam yemeğinde ne yiyeceklerini tartışmasıdır!
UralAltay
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #25 : Ekim 22, 2008, 11:13:46 ÖÖ »

Sayin pasam daha onceki konu basligi altinda cevabinizi taradim ve buraya geldim merhabalar, Sako derken dilimizde misafir olarak simdilik bulunan yabanci ozellikle Ingilizce kelimeleri mumkun oldugunca aTurkce alfabe kullanarak yazmayi kafama koydugum icin Saco yerine Sako diye dilim surcmus anlasilan haklisiniz ozur dilerim elbet Saco

Noktalamalara cok dikkat etmeye calsiyorum ama yinede hatalar yapiyorum diz ustu kullaniyorum ve su anki durumum cok rahatsiz evimde degilim zaten bu kadar az zaman diliminde bu siklikta yazmandaki sebebi  belki tahmin edebilirsniz tatildeyim ve  4 gunluk boslugu doldurmaya calisiyorum bundan sonra yarin dahil bu kadar gevezelik yapamayacagim , boyle guzel cidden degerli ve bilgili vatanseverlerden olusan bir obek uykularimi bile kacirdi istahla cene yetistirmenin verdigi zevk okyanustayim sanki ...Kanadanin ucra bir ucunda baliktayim bir ufak teknede isik bile klavyeyi tamamen gormem icin ancak yetiyor o sebele bazen yanlis harf hatalari yapiyorum beni mazur gorun lutfen ,

M60 ile olan alakasini siz belirtiniz zaten ABD designasyonudur diye ..burada anlasmis olduk bir bicime , M240 yada M249 ikiside cap degisikligi disinda ayni silahtirlar , M60 Saco dizeyn  prensiplerini ve yaklasik teknik ozelliklerini kopyalamislardir.

Bay Gal icin haklisiniz elbet ama ilok prototip Belcikada yapilmisit silah sanyi olmayan yada basinda emekliyen bir ulke icin bu dogaldir cizim tasarim tamamda gectigi freze tezgahi Balcika Herstal fabrikalaridir , duzneli seri uretim icinde yine Belcikada Almanyadan kan parasi alir gibi once parasi alinip Alman ordusu icin yapilmis gibi gorunsede Uzi leri Balcika tezgahta sablonlamis , uretmis denemis Israile vermistir Isarilin elindeki tezgahlarda ya alaman yada belicika malidir yoksa oyle bizim Kirikkalenin zaten cekic ve geyle yapilan originalinden farki olamayan Sten imalati gibi birsey olur cikardi , bakin her konuda uzlasmaktayiz nuans farklari  ile dahi olsada , ayrica siz mekaninizda kaynaklardan , netten kopyada cekiyor olabilirsiniz oysa ben kabaca  15 mt uzunlugunda bir teknede habire gaz cikarip horlayan bir kizilderili arkadasla paylastigim ufacik kabinde size aklimda kalanlari yaziyorum Pasam  Cheesy

Toplama uretime gelince eminim bilmektesinizki artik ABD de gercek Amerikan mali bulmak gibi bir luksunuz yok, Goodyear, Timberland cin mali benim bahcedeki kargalari cezalandirdigim havali tufegim bile 4.5 mm Winchester  ama baba Türk mali durbunude Pakistan hıa..siradan ve ithal edecekleri tum Colt M16 lar M4 dahil  patent verdikleri ulkelerin Filipin yada Tayland- Taivan  parca ile doludur eh buna toplama demezlermi sayin Pasam
kapakn takimlari genelde Taivandir namlular belki ABD oda eh iste ..baskin yayi genelde Filipin ...e simdi bu M16 olsa ne yazar olmasa?

Ama gercek Kalifornia isi Stoner Colt yada Armalite mali  orduya maliyeti bildigim kadariyla 4000 dolar agir konik namlulular ise 6000 dolar ve sivil piyasa degeri kacak olursa numara tutarli 5000 ila 12000 dolar narssi degisirkarisik  numarali   olmazsa yari otomatikler  en iyi seri 8000 dolardir ,,,

Sevgili Babam
UralAltay
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #26 : Ekim 22, 2008, 11:21:17 ÖÖ »

HK konusu ise iyice karisik npasam aslinda HK un  gercekten  ana teknik ve finans kotrolu amerikalilarin elinde ama Ingilizler yeddi emin durumdalar ABD istedigi ulkeye HK sattirir  yada satrimaz buda x bir gercektir biraz bu islerle ilgim var pasam ban guvenin lutfen ve onemli olan ne  biliyormusunuz HK nin ana merkezi vede en onemliside ARGE merkezi  ABD  dir

Sevgili Babam
mg42
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #27 : Ekim 22, 2008, 11:44:37 ÖÖ »

M-240 ve M-249 birbirleri ile alakası olmayan, tek ilişkileri FN menşeili olmaları olan iki silahtır. MAG (M-240) 7,62, Minimi (M-249) 5,56mm.dir. M-60 ise nevi ABD'ye münhasır Vietnam Savaşında PKM ve PKCler karşısından muzaffer olamasa da ün yapmış silahıdır. E modelini bugün bile SEAL'ların elinde (bu aralar sadece eğitim silahı olarak kullanılıyor, belki o bile kalmadı) görmek mümkün. UZİ ile söylediklerinizi ilk defa sizden duyuyorum, umarım kaynak da belirtirsiniz de konunun ayrıntılarını biz de öğreniriz, çok da mutlu olurum. Yeni şeyler öğrenmek beni hep mutlu eder. HK ile ilgili yazdıklarınızı da H&K forumda hava atan Almanlara yazacağım, bakalım onlar bu konuya ne diyecekler. H&K'dan mühendisler falan da var orada. Türkiye'ye gelen silahlar konusunda ise yanılıyorsunuz. Neticede teknik şartnamede ne yazıyorsa o gelir. Colt Commando ve Armalite en sık rastlanan M-4 modelleri bizdeki. Aksi birşey varsa bilenler bizi bilgilendirirse sevinirim.

UralAltay
Teğmen
*

Kuvvet:

« Yanıtla #28 : Ekim 22, 2008, 12:18:23 ÖS »

yine cikamadim bu muhabbetten , Belcika makinelileri ayni Uretim tarihi zinciri icinden gecen cap degisikligi sonucu farkli olanlarda anlastik , Browning tasarimi olan her alet Belcika tasarimidir ama genelde Amerikaya mal olunur Saco defence Browning sistemleri uzerinde calisir Garand devami olan M14 leri tamalamak icin zamaninda alel acele Belcikali muhendisler tarafindan Amerikada designe edilen bir kici kirik makinali icin neden bu kadar tartistik anlayamdim dogrusu Mr Browning Amerikali bir Yahudidir projelerini genelde Herstal da uretime gecirir ama orasida teknik olarak Amerikan kontrolundedir , HK cularla kapisin onlara iyi gelirsiniz siz masallah Amerika olmazsa silah satamazsiniz diyen biri var deyin bakalim ne diyecekler .Turkler sisin silahi allem ediyor kallem nediyor ASfrikaya satiyor diyin hele bakalim ... Eger TSK Stoner Colt yada Armalite aliyorsa diyecek oldugum bir sey olamaz ama Ic islerine verilenler icin biraz iyi kokular almiyorum nedense  :16:Uzi icin soylediklerim size mantikli gelmiyormu yoksa ? yeni kurulmus bir devlet 4 senede silah sanayi kuracak daha elinde Alman ve Cek karabinalari ile Fellah avlarlarken nasil olupta birden bire sikir sikir calisan Uziler yapiverdiler Tanri adina duz mantik yurutmek en pratik yol bu konuda bence ..hatta Galiller bile ellerindeki eski Belcika FN lerin klonudur onune bir catal ayak koydular daha dogrusu olana tel kesme makasi ilave ettiler birazda Ak47 havasindan suyundan klonladilar ama yinede FN yardimi ile oldu ...buda duz mantikla cok rahat gorulebilir

Saygiyla sevgiyle kalin

Sevgili Babam
mg42
Bölüm Yöneticisi
*

Kuvvet:

« Yanıtla #29 : Ekim 22, 2008, 12:47:51 ÖS »

Sondan başlayalım, Galil tarihe geçmiş en başarılı AK-47 türevlerinden biridir, AK-5 Belçika yapımı bir başka bir AK-47 türevidir, ama Galil AK-5 türevidir demek yanlış olur, kastettiğiniz buysa, yanlışınız var. İsraillilerin en büyük avantajları reverse-engineering (tersine mühendislik) konusundaki yetenekleriydi. Sizin o 4 yıllık devletin tezgahlarında 1940'lardan beri her türlü silah üretilip önce Almanlara sonra da İngilizlere karşı başarıyla kullanıldı. UZİ'lerse başarılı pek çok dizaynın incelenmesi (MP1, Thomson, M3 Grease Gun gibi) sonucu bunların dezavantajlarını gideren ve üstün özelliklerini alan bir silah olarak ortaya çıkmıştır, hem de İsrail'in bağrında, Belçika'da falan değil. Ha keza Galil de böyledir, Merkava'da böyledir, Tavor'da böyledir, Delilah da, Kfir de, hiç seri üretilmese de Lavi de... Ha dediğim gibi varsa aksini söyleyen bir kaynağınız belirtin hep beraber inceleriz.

FN'in hiçbir malı ABD'ye malolmaz, Amerikalıların bu silahları kendi envanterlerine alışları farklı olduğu için farklı bir designasyon numarası alır her silah ve bu yüzden dünyadaki diğer benzerlerinden farklı isimlendirilirler. Şu konuda haklısınız, MAG Amerikan BAR (Browning Automatic Rifle)'nin geliştirilmiş versiyonudur. Ama Herstal imalidir, Browning değil.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.129 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu